Ο Μπέικον παίζει μπάσκετ άλλου επιπέδου!

Ο Μπέικον παίζει μπάσκετ άλλου επιπέδου!

Ο Παναθηναϊκός μετά από κυριολεκτικά σαράντα κύμματα αποφάσισε ν’ αλλάξει την αρχική του άποψη και τελικά πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Ντουέιν Μπέικπον προκειμένου να τον ανεβάσει επίπεδο. Γράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος.

Ο Ντουέιν Μπέικον την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στη Μονακό. Μια ομάδα που εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της και που για λίγο δεν κατάφερε να προκριθεί στο Final Four.




Ωστόσο φέτος ένας εκ των πρωταγωνιστών της περσινής Μονακό έμεινε ελεύθερος και η εύρεση ομάδας δεν ήταν απλή υπόθεση. Όχι γιατί η κλάση του Μπέικον δεν είναι μεγάλη αλλά γιατί κι ο ίδιος ήθελε να πάει στο NBA.

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού βρήκε στέγη στους Λος Άντζελες Λέικερς, όμως η θητεία του στους πρωταθλητές του 2020 ήταν σύντομη.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δοκιμάστηκε από τους «λιμνανθρώπους», όμως κρίθηκε ακατάλληλος γι’ αυτό που έψαχναν κι έτσι έμεινε ξανά ελεύθερος. Η επιστροφή του στην Ευρώπη, πια, ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένη διότι δεν υπήρχαν πολλές επιλογές για το μέλλον του.




Όλο το διάστημα που ο Μπέικον δεν είχε ομάδα το όνομά του είχε συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό. Παρ’ όλα αυτά οι πράσινοι επέμεναν πως δε θα κινηθούν για τον παίκτη, καθώς το πρόβλημα αρχικά ήταν ο χαρακτήρας του αλλά κι έπειτα δεν ταίριαζε και αγωνιστικά σ’ αυτό που ήθελαν να υποστηρίξουν. Κάτι που δεν ίσχυε, καθώς ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλο πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και σκόραρε, κυριολεκτικά, με το σταγονόμετρο.

Ο Μπέικον παίζει μπάσκετ άλλου επιπέδου!

Με τα πολλά και έπειτα από άσχημα αποτελέσματα και κακό επιθετικά μπάσκετ, κυρίως, στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός αποφασίζει ν’ αλλάξει άποχη και να κινηθεί για την απόκτηση του Μπέικον, ο οποίος παρέμενε ελεύθερος. Κάπως έτσι στις 21 Οκτωβρίου ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκει στέγη στην Ευρώπη και συγκεκριμένα γίνεται κάτοικος ΟΑΚΑ.




Για τον Παναθηναϊκό αυτή η κίνηση ήταν τεράστια ακόμα κι αν στη θέση του υπήρχαν παίκτες ποσοτικά. Ποιοτικά ο Μπέικον ανήκει στην ελίτ των παικτών της Ευρώπης και ήταν δεδομένο πως με την παρουσία του θ’ ανέβαζε το επίπεδο του Τριφυλλιού. Οι συστάσεις ήταν περιττές κι ουσιαστικά έγινε και πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των φιλάθλων του συλλόγου, οι οποίοι ζητούσαν έντονα τη μεταγραφή του από την ΚΑΕ.

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός από τον Μπέικον παίρνει έως τώρα αυτό ακριβώς για το οποίο τον πληρώνει. Δηλαδή σκορ. Ο Αμερικανός είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη που δημιουργούν για τον εαυτό τους κι εφόσον βρει ρυθμό, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τις αντίπαλες ομάδες. Το κοντέρ μπορεί να γράψει αρκετά μεγάλα νούμερα.

Ουσιαστικά για μια ομάδα με αμυντικές κατευθύνσεις και χωρίς επιθετική φαντασία, ο Μπέικον είναι υπερχρήσιμος!

Το iso παιχνίδι του θα δώσει λύσεις και θα ξεσηκώσει στα εντός έδρας ματς το κοινό που αυτόματα θα μπει στην εξίσωση του ματς. Ο Αμερικανός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στην επίθεση του Παναθηναϊκού με σταθερά από 20 πόντους και πάνω στα περισσότερα ματς.




Το μόνο ερωτηματικό στην όλη υπόθεση πλέον είναι αν ο Ράντονιτς βρει κι άλλες λύσεις στην επίθεση. Συστήματα που θα μπορούν να δίνουν σκορ στην ομάδα κι από άλλους παίκτες πλην του Μπέικον.

Ο Παναθηναϊκός σε μια κακή μέρα του Αμερικανού οφείλει να έχει κι άλλους επιδραστικούς παίκτες, ενώ όταν παίζει με πρωτοκλασσάτες ομάδες, οφείλει να δώσει την απαραίτητη βοήθεια στον Αμερικανό, καθώς μόνος του είναι αδύνατον να κερδίσει μια ομάδα επιπέδου από το… πάνω ράφι!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News