Ο... μουτρωμένος, αλλά κι υπερβατικός εαυτός του Παναθηναϊκού

Ο... μουτρωμένος, αλλά κι υπερβατικός εαυτός του Παναθηναϊκού

Βγάζει το παράπονο από μόνος του, ο Παναθηναϊκός πως ταλαιπωρείται από την απουσία κλασσικού δημιουργού, αλλά ταυτόχρονα, συντηρείται από τη δική του φιλοδοξία, καθώς και από το οργανωτικό πλάνο του Δημήτρη Πρίφτη, υπερβαίνοντας τον… μουτρωμένο εαυτό. Το απέδειξε με τη Ζενίτ κι ας είναι πρώτη εβδομάδα Σεπτέμβρη. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Παρά το γεγονός πως δεν είχαμε «εικόνα» από το ΟΑΚΑ, κρίμα… για το φιλοθεάμον κοινό, καταλαβαίνει κανείς πολλά από τα επιμέρους σκορ των περιόδων σχετικά με τον Παναθηναϊκό.

Πρώτη περίοδος, 7-16. Έλλειψη ρυθμού στην επίθεση, αφοσίωση στην άμυνα. Άμυνα, η επίθεση του Πρίφτη. Δεδομένο αυτό. Αλλά και στην άμυνα, η περιφέρεια θέλει το… αφεντικό της. Βγάζει το παράπονο από μόνη της η ομάδα. «Μουτρώνει», γιατί δεν φθάνει στο «πικ» των δυνατοτήτων της. Ο Πέρι είναι ο κορυφαίος της προετοιμασίας, μαθαίνουμε. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, αλλά το «κενό» του πρωτοκλασάτου γκαρντ είναι ακόμα ανοιχτό.

Και εκείνος, που βάσει του ρεπορτάζ, θα αποκτηθεί εντός του μήνα, δεν θα προλάβει να προσαρμοστεί ενόψει των πρώτων επίσημων παιχνιδιών σε Ελλάδα και λογικά, σε Ευρώπη (εκτός κι αν γίνει κάποιο «μπαμ» με μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα). Αυτή είναι η πρώτη πραγματική δυσκολία που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Δημήτρης Πρίφτης.

Δεύτερη περίοδος, 23-35. Ο Παναθηναϊκός αρχίζει λίγο να παίρνει μπρος στην «επίθεση», αλλά οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έχουν ήδη ζεσταθεί. Το ημίχρονο έρχεται και «παγώνει» τις καταστάσεις. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να θυμηθούμε μερικές αναμετρήσεις των «πρασίνων» από πέρσι.

ΟΑΚΑ με Ολυμπιακό, καλείται να κάνει την υπέρβαση στο β’ ημίχρονο και να γυρίσει τη διαφορά. ΟΑΚΑ με Ρεάλ, ανατροπή, δύο παρατάσεις, «σφαγή» και ήττα. ΟΑΚΑ με Αρμάνι, επική ανατροπή και πανηγυρική νίκη κόντρα στον Ετόρε Μεσίνα. Στην αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας έχει εμφυτευτεί το… «τρέξε να προλάβεις», από τη στιγμή που το ρόστερ αναπροσαρμόζεται, για να καλυφθεί στο δημιουργικό τομέα.

Η Ζενίτ είναι ομάδα… οκτάδας και πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο τεστ για τον Έλληνα τεχνικό των Νταμπλούχων Ελλάδος. Πραγματικά, για τα δεδομένα της εποχής, ο Πρίφτης δείχνει να οργανώνει αποτελεσματικά τον Παναθηναϊκό και να… βάζει στην πρίζα από νωρίς τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Χωρίς Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Μέικον (από το 25′), ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο κέρδισε στη γ’ περίοδο (23-19), αλλά ολοκλήρωσε στη δ’ περίοδο με επιτυχία μια ανατροπή 13 πόντων, μήνα Σεπτέμβριο. Η συνεισφορά του Πρίφτη από τον πάγκο και το ένστικτο της… αυτοσυντήρησης λειτούργησαν το βράδυ της Τρίτης στο Μαρούσι. Ό,τι συνέβη στις παρατάσεις και το τελικό σκορ δεν απασχολούν για την ώρα.

Το διήμερο στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα γίνουν ορατά περισσότερα στοιχεία της δουλειάς του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς θα υπάρξει και η «εικόνα» που μας λείπει (δεν μπορεί να πει κανείς πολλά από το ματς με τον Απόλλωνα). Εκείνο το διήμερο, που θα γεμίσει επιτέλους το ΟΑΚΑ, όπως παλιά, καθώς προμηνύεται «sold out».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News