Ο μικρός τιμά τα ποδόσφαιρο όσο λίγοι!

Παναθηναϊκός: Δεν... πρέπει να βγαίνει από την ενδεκάδα

Στο ποδόσφαιρο του καιρού μας κάνει μεγάλο κακό η στατιστική – κυρίως γιατί χρησιμοποιείται για τα προφανή.

Είναι εύκολο να μετράς π.χ γκολ και τελικές πάσες, ενώ είναι και τα δύο πολύ σημαντικά δεν αποτελούν παρά ένα (μεγάλο) κομμάτι του παιχνιδιού. Η δουλειά ,ας πούμε, που κάνει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι σαφώς δυσκολότερο να γίνει κατανοητή – απαιτεί γνώση του ποδοσφαίρου.

Ο μικρός κερδίζει μέτρα με τη μπάλα στα πόδια, πασάρει καλά και κερδίζει φάουλ με διεισδύσεις. Δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις για τις αντίπαλες άμυνες πιέζοντάς ψηλά, η αντίληψή του για το σπορ είναι μεγαλύτερη από την τεχνική του κατάρτιση που από την άλλη δεν την λες καθόλου άσχημη.

Ο τρόπος που αλλάζει το παιχνίδι π.χ παρουσιάζει ενδιαφέρον, γιατί διαβάζει την διάταξη της αντίπαλης άμυνας. Κυρίως το καλό με τον μικρό είναι πως αποτελεί καλό συμπαίκτη: η προσφορά του είναι πολυποίκιλη, αφού στο γήπεδο κάνει σχεδόν τα πάντα. Με δύο λόγια, τιμά τα ποδόσφαιρο όσο λίγοι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News