Ο Μακ θα δώσει λύσεις μέσω του... Ρος!

Ο Μακ θα δώσει λύσεις μέσω του... Ρος!

Αν ο Σέλβιν Μακ αποδειχθεί κελεπούρι ο πρώτος που θα θελήσει να τον …υιοθετήσει θα είναι ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Ο Αμερικανός θ’ απαλλάξει τον τελευταίο από το κουβάλημα μπάλας (τομέας στον οποίο χωλαίνει) αφήνοντάς του το μαρκάρισμα του πιο hot παίκτη των αντιπάλων, με τον Γιώργο Βόβορα να ποντάρει με μεγαλύτερη ασφάλεια στο θεόρατο κορμί του Κουβανού.

Καλά είναι όταν ο Χάουαρντ βρίσκει το χέρι του κι απειλεί από μέση και κοντινή απόσταση (δεν διακρίνεται γενικώς για τον γλυκό του καρπό), μα το ζήτημα δεν είναι πόσους πόντους σκοράρεις αλλά πόσες κατοχές…αχρηστεύεις, ειδικά όταν είσαι πόιντ γκαρντ.

Ο κόουτς επιμένει πάνω του για να κατεβάζει μπάλα αλλά το παιδί άσος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν ο Ρος αρχίζει να αστοχεί, τότε είναι που η ψυχολογία του πέφτει και τον παρατηρούμε να πηγαινοέρχεται τυφλά σαν πεζοπόρος με ηλίαση στο γήπεδο αναγκάζοντας τέσσερις συμπαίκτες να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλύψουν τα νώτα του και να πάρουν θέσεις εκτέλεσης.

Το φυσιολογικό επακόλουθο ήταν να ψάξει ο Βόβορας γκαρντ που θα έχει ευχέρεια στον έλεγχο μπάλας ώστε η ομάδα να βρίσκει μία σειρά από σουτ προπόνησης και να αξιοποιεί τα περισσότερα από αυτά υπό την καθοδήγηση κοντού που θα βλέπει γήπεδο και θα μπορεί να απειλεί κιόλας. Καλός, χρυσός και άγιος ο πρώην άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά για να πούμε την αλήθεια όταν τον βλέπουμε μαζί με Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη σε ψηλά σχήματα, ο Παναθηναϊκός μοιάζει περισσότερο…«ξύλινος».

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News