Ο Κλαβέρ και η έκλπληξη του Εξάστερου!

Στη Λοκομοτίβ ο Κλαβέρ

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το «4αρι» που θα πλαισιώσει τους Φώτση/Γκιστ, με τους Βίκτορ Κλαβέρ και Οκάρο Γουάιτ, να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για αυτήν τη θέση. Τα συν και τα πλην των δύο παικτών.

Βίκτορ Κλαβέρ ή Οκάρο Γουάιτ; Ή μήπως κάποιος άλλος; Το μεταγραφικό παζάρι όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, είναι από τα πιο… δύσκολα, των τελευταίων χρόνων, αφού στο «τριφύλλι» γίνεται μεγάλη προσπάθεια, να έρθουν παίκτες, που θα ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα και οι μέχρι στιγμής κινήσεις, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές (Σίνγκλετον-Τζέιμς).

[ads2]

Μια θέση την οποία θέλει να καλύψει με… εντυπωσιακό αλλά και ουσιαστικό τρόπο, είναι αυτή του πάουερ φόργουορντ, με τα ονόματα των Κλαβέρ και Γουάιτ, να βρίσκονται, τούτη τη στιγμή, στο προσκήνιο του ρεπορτάζ των κυπελλούχων Ελλάδας.

Πρόκειται για δυο διαφορετικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σημαντικά, ωστόσο η τελική επιλογή, έγκειται πρώτον στα θέλω του προπονητή (ποιος τον καλύπτει περισσότερο), αλλά και στην έκβαση του μεταγραφικού σχεδιασμού, αφού το οικονομικό κομμάτι παίζει σημαντικό ρόλο.

Πολύπειρος, με εντυπωσιακές παραστάσεις…

Ο Βίκτορ Κλαβέρ, αποτελεί σαφώς την πιο… λαμπερή, από τις δύο πιθανές μεταγραφές του Παναθηναϊκού, όσον αφορά το «4». Από το ξεπέταγμα με τη Βαλένθια του Κατσικάρη το 2006, μέχρι και την τριετή του εμπειρία στο ΝΒΑ (Πόρτλαντ), αλλά και τη συνεχή του παρουσία με την εθνική Ισπανίας, η «νυχτερίδα» ανεβάζει χρόνο με το χρόνο τις μετοχές του και αποτελεί έναν εκ των πιο περιζήτητων παικτών στην Ευρώπη.

Πλέον στα 28 του, παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ στην καριέρα του, είναι χρήσιμος σε άμυνα και επίθεση, πολυσύνθετος (μπορεί και στο «3») και πάντα θετικός και ποτέ ζημιογόνος για την ομάδα του, ακόμα και στην κακή του βραδιά.

Δεν είναι ο αθλητικός ψηλός, όχι ότι φείδεται αθλητικών προσόντων, ωστόσο τα δυνατά του στοιχεία, είναι το σουτ και η εξαιρετική του τεχνική (παίζει με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι).

Αδιαμφισβήτητα, αποτελεί την πιο… hot επιλογή, αλλά και πιο τσουχτερή, αφού σε σχέση με τον Οκάρο Γουάιτ θα στοιχίσει πολλά περισσότερα. Το σενάριο που τον φέρνει στο «τριφύλλι», μόνο στην περίπτωση που έρθει ο Βουγιούκας, ευσταθεί ωστόσο δεν θεωρείται απίθανο να βρεθεί και στο πλευρό του Μπουρούση, αν εκείνος πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό. Μια κίνηση, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ανεβάζει την ποιότητα της ρακέτας του «τριφυλλιού» στα ύψη.

Στοίχημα με… μικρό ρίσκο…

Ο Οκάρο Γουάιτ, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος, φορώντας τη φανέλα του Άρη. MVP της κανονικής περιόδου, «4αρι» σύγχρονο, με εξαιρετικό μακρινό σουτ, αθλητικότητα, ταχύτητα και αίσθηση του παιχνιδιού.

Σαν από… μηχανής θεός, πόσες και πόσες φορές, έδωσε καλάθια ή έβγαλε άμυνες σε κρίσιμα σημεία παιχνιδιών του Άρη, μέσα στη σεζόν, ο Αμερικανός, από νωρίς, συγκέντρωσε τα… φώτα πάνω του.

Πολύ γρήγορα έγινε στόχος αρκετών ομάδων από Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να φέρεται να έχει «κλείσει» τον παίκτη, ο οποίος όμως λόγω ΝΒΑ (συμμετέχει στο Summer League), να μην απαντά θετικά, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει, πως η-έστω και προφορική-προσφορά των «πράσινων», είναι καλύτερη, γεγονός, που δίνει πλεονέκτημα στο «τριφύλλι».

Ο Οκάρο Γουάιτ, έχει τα προσόντα που αρέσουν στον Πεδουλάκη (ταχύτητα, μακρινό σουτ, αθλητικότητα), ωστόσο στα μείον του, είναι η απειρία (σε σχέση με τον Κλαβέρ) σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ειδικά, αυτό της Ευρωλίγκας, ενώ το γεγονός πως είναι Αμερικανός (ο Κλαβέρ καταλαμβάνει θέση κοινοτικού), ενδεχομένως δυσκολέψει κι΄ άλλο την υπόθεση, αφού ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει όλες τις θέσεις των ξένων του.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αυτοί παίκτες, αποτελούν δύο εξαιρετικές επιλογές, με τα θετικά και τα αρνητικά τους και ο προπονητής της ομάδας, θα επιλέξει, τον παίκτη που θεωρεί πιο κατάλληλο, χωρίς να σημαίνει πως μόνο αυτοί οι δύο βρίσκονται στη «λίστα», αλλά αυτή τη στιγμή, είναι οι επικρατέστεροι, με τις εξελίξεις όμως να «τρέχουν» και τίποτα να μη θεωρείται δεδομένο.

πηγή: panathinaikos24.gr

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News