Ο καθένας πήρε το ντέρμπι που χρειαζόταν, καλύτερα τώρα η ήττα με «19»!

Ο καθένας πήρε το ντέρμπι που χρειαζόταν, καλύτερα τώρα η ήττα με «19»!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ και τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Αν κάνει τον απολογισμό μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου ο Παναθηναϊκός, θα βρει θετικά με το… σταγονόμετρο. Δεν τα «ζύγισαν», όπως έπρεπε, οι ιθύνοντες του συλλόγου, ενδεχομένως, και ο ίδιος ο Δημήτρης Πρίφτης να φέρει σοβαρές ευθύνες ως προς το σχεδιασμό της ομάδας.

Η προ ενός μήνα (απαραίτητη) νίκη του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ λειτούργησε ανασταλτικά ως προς το να παρθούν «μεγάλες» αποφάσεις. Στα παιχνίδια με ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα και τώρα με Ολυμπιακό οι «πράσινοι» ήταν απογοητευτικοί και όλες οι μεταγραφές του καλοκαιριού, ακόμα και ο αρχισκόρερ Μέικον, δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα.

Την Ευρωλίγκα, δυστυχώς, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να την κοιτάζει πλέον, διότι θα τον πιάσει η απόλυτη δυστυχία. Ο Ολυμπιακός, κακά τα ψέματα, «καιγόταν» για το ματς και στο φινάλε είπε να βάλει και μερικά θαυμαστικά. Ποιος να τον αδικήσει. Βρήκε πάτημα και το έκανε. Γιατί να μην πάρει μια νίκη +19 στο ΟΑΚΑ να έχει να καυχιέται..

Παρόλα αυτά, η διαφορά των δύο ομάδων (στα μεταξύ τους, όχι σε μια σειρά 34 αγώνων που οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν) δεν ήταν τόσο μεγάλη, όσο απεικονίζεται στο τελικό σκορ. Μην ξεχνάει κανείς πως το Τριφύλλι έχει ένα ρόστερ εννέα παικτών (Αβδάλας, Μαντζούκας, Καββαδάς δεν παίρνουν λεπτά συμμετοχής), ενώ στον έτερο πάγκο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει «έξυπνα», δίχως να σπαταλήσει τα εκατομμύρια του κόσμου, δύο ισάξιες πεντάδες.

Κι όμως, ο Παναθηναϊκός με τη θερμή συμπαράσταση του κόσμου του, ψαλίδισε τη διαφορά στο ματς από το -15 στο -3 και του έλειψαν ορισμένα στοιχεία στο να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ναι, μέσα σε όλα ήταν και ο κορονοϊός με την απουσία του Σαντ Ρος σε τόσο μικρό ρόστερ να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Χριστούγεννα, καλύτερα να μην κάνουν στον Παναθηναϊκό, μπας και «τσουγκρίσουν» κανένα αβγό το Πάσχα με περισσότερη διάθεση. Διοίκηση και προπονητής από σήμερα, καλούνται να τα… βάλουν κάτω, να «κόψουν» εκείνους που δεν προσφέρουν (Πέρι, Έβανς), να βρουν αντικαταστάτες και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό στοιχείο (Μαντζούκας, Χουγκάζ).

Το Τριφύλλι έδειξε στα δύο ματς πως μπορεί να «χτυπήσει» τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ματς το πέτυχε, στο δεύτερο του έλειψαν μερικά πράγματα και γιγαντώθηκε στο φινάλε η διαφορά. Αν στελεχωθεί όπως πρέπει, από δω και στο εξής, θα μιλήσουμε με εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τα επόμενα ντέρμπι.

Υ.Γ Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν συγκλονιστικός. Έχει το σθένος να αναγνωρίζει και να στηρίζει την ομάδα και στα δύσκολα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News