Ο Κάτας και τα λόγια του Ζοτς

Ήττα για τον Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο του Κάτας!

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει να παίρνει μια πιο επιθετική μορφή, κατ΄εικόνα και ομοίωση του ανθρώπου που είναι στην άκρη του πάγκου του όρθιος με το χέρι στο πηγούνι, να σκαλίζει το μυαλό του για την επόμενη κίνηση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κάτας ήταν εκπληκτικός παίκτης στο πικ του, πάντα κοιτώντας το αντίπαλο καλάθι, εύλογο να θέλει να περάσει ανάλογα στοιχεία ως προπονητής, χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας που τον «έλουζε» ως αθλητή, επιθυμώντας ν’ αλλάξει στυλ και κατεύθυνση στην ομάδα που προετοιμάστηκε αλλιώς από τον Γιώργο Βόβορα το καλοκαίρι.

Προηγουμένως θα πρέπει απαραίτητα και να δει και το θέμα της άμυνας αφού δεν γίνεται η ομάδα να δέχεται 80 πόντους από Κολοσσό, Προμηθέα και Λαύριο.

Θυμόμαστε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μιλάει σε σεμινάριο για την περίφημη άμυνα στο μισό γήπεδο που έπαιζε με τον Παναθηναϊκό: «Δεν πιέζουμε στα 4/4 του γηπέδου προσπαθώντας να κλέβουμε συνέχεια μπάλες για να κάνουμε επίδειξη. Παίζουμε κάτι πιο ουσιαστικό, πιέζοντας στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να μείνουμε μπροστά από τον αντίπαλο μέχρι το τέλος της επίθεσης…».

Ο πρωταθλητής έχει παίκτες για να αποδώσει τέτοιου τύπου άμυνα και να απλουστεύσει το έργο των σταρ, Νέντοβιτς και Χεζόνια, κατακτώντας άλλο ένα νταμπλ που θα τους στείλει όλους διακοπές μέσα στο κέφι. Ο Κάτας βρήκε μια ομάδα με -σωματοδομικά- σπουδαίο μέγεθος, ψηλά κορμιά, δυνατά πόδια. Εδώ κολλά η ανάλυσή του Ζοτς στο σεμινάριο.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News