Ο Κάτας «έσπασε» το σερί του Ομπράντοβιτς και έρχεται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός: Μένει μέχρι νεοτέρας, με Κάτας!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έδειξε τη γνωστή κυριαρχία που συνηθίζει στο Ισραήλ, νικώντας την Παρτίζαν με σκορ 90-81, βάζοντας τέλος με αυτόν τον τρόπο στο σερί τεσσάρων νικών που μετρούσαν οι Σέρβοι!

Η Μακάμπι μπήκε με την… ορμητικότητα που συνηθίζει στο ματς, πηγαίνοντας γρήγορα με Κόλσον και Νίμπο πρωταγωνιστές στο 12-0. Η Παρτίζαν άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα και χρειάστηκε σχεδόν πέντε λεπτά για να βρει σκορ, ενώ οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα τρίποντα του Κόλσον προηγήθηκαν και με 14 (18-4). Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με κυριαρχία της Μακάμπι, που αποτυπώθηκε στο τελικό 24-13.

Πολύ γρήγορα στη δεύτερη περίοδο, η Παρτίζαν έτρεξε ένα γρήγορο 5-0 με ΛεΝτέι και Πάντερ, μειώνοντας στους 8 (26-18), η Μακάμπι ωστόσο απάντησε και ξέφυγε πάλι με 11 χάρη στον Μπράουν (30-19).

Οι Ισραηλινοί συνέχισαν να ελέγχουν το ματς για μεγάλο μέρος της δεύτερης περιόδου, πριν αρχίσουν οι Σέρβοι σταδιακά να ροκανίζουν τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Πάντερ, μειώνοντας τελικά στους 7 με τη λήξη του ημιχρόνου (46-39).

Στην τρίτη περίοδο, η Μακάμπι επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τον Τζαρέλ Μάρτιν. Οι Σέρβοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στο ματς με ηγέτη τον Έξουμ, που έκανε απίθανη τρίτη περίοδο, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν πιο πληθωρικό παιχνίδι και τους Μπάλντουιν, Μάρτιν σε καλή μέρα, κρατώντας τη διαφορά ψηλά μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (64-53).

Η Μακάμπι μπήκε στην τέταρτη περίοδο με σκοπό να καθαρίσει το ματς, όμως υπολόγιζε χωρίς τον Αλέξα Αβράμοβιτς, που με συνεχόμενους πόντους έφερε την Παρτίζαν μετά από ώρα στους 6 (73-67).

Oι Σέρβοι έγιναν επικίνδυνοι κρατώντας τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, με τον Λορέντζο Μπράουν να δίνει μεγάλη ανάσα στη Μακάμπι με τρίποντο (80-71), πριν ο Πάντερ ξαναμειώσει στους 6 (80-74).

Ο Μάρτιν και πάλι έβαλε μεγάλο σουτ, πηγαίνοντας ξανά τους Ισραηλινούς στο +9 (83-74), ο Πάντερ όμως δεν το έβαζε κάτω (83-77). Τελικά, ένα μεγάλο σουτ του Ντιμπαρτολομέο τέλειωσε το ματς, με τη Μακάμπι να παίρνει τη σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 46-39, 64-53, 90-81

sport-fm.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News