Ο Καραντώνης επιστρέφει στη Λεωφόρο μετά τη μεγαλύτερη ΣΦΑΓΗ στην εποχή του VAR! (vids)

Ο Καραντώνης επιστρέφει στη Λεωφόρο μετά τη μεγαλύτερη ΣΦΑΓΗ στην εποχή του VAR! (vids)

Την ώρα που η ΠΑΕ Ολυμπιακός κινεί γη και… ουρανό για τον ορισμό του διαιτητή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για τον ορισμό του Καραντώνη, του «σκοτεινού» ρέφερι της περσινής σφαγής στο Ηράκλειο!

Η πιο μαύρη μέρα της εποχής του VAR καταγράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, δηλαδή ακριβώς έναν χρόνο πίσω, όταν ο ΟΦΗ κέρδισε 100% με τη βοήθεια της διαιτησίας τον Παναθηναϊκό με 3-2 στο «Γεντί Κουλέ».

Αν οι πράσινοι δεν έβγαζαν χαρακτήρα στα πλέι οφ, εκείνο το παιχνίδι θα ήταν ματς – κλειδί για την απαγόρευση της εξόδου του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, καθώς εκείνη την εποχή έδινε «μάχη» με τον Άρη και την ΑΕΚ για την 4η θέση!

Για την ειρωνεία της υπόθεσης σε εκείνο το ματς όλες οι φωτογραφίες που δόθηκαν από τα πρακτορεία (λόγω πένθους) ήταν ασπρόμαυρες. Και ποδοσφαιρικά, λοιπόν, ασπρόμαυρες μόνο θα μπορούσε να ήταν αυτές οι φωτογραφίες από το Ηράκλειο.


Αυτά που έγιναν στο παιχνίδι αυτό θύμισαν διαιτησίες άλλων εποχών. Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Διαιτητής ο Καραντώνης και στο VAR ο Διαμαντόπουλος. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα επακολουθήσει. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με αυτογκόλ του Μεγιάδο.

Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με τον Σελίμοβιτς σε μια φάση που σήκωσε πολλή κουβέντα, σχετικά με το αν ο Ντουρμισάι επηρεάζει την ορατότητα του Μπρινιόλι, που αν αυτό συμβαίνει, θα έπρεπε να δοθεί οφσάιντ. Ωστόσο αυτό ήταν πταίσμα μπροστά σε αυτά που έγιναν.


Στο 44ο λεπτό ο Μεγιάδο ανατρέπει τον Βιτάλ καθαρά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καραντώνης βλέπει ότι η παράβαση έχει γίνει έξω. Έτσι ο Παναθηναϊκός χάνει την ευκαιρία να κάνει το 3-1 στο «Γεντί Κουλέ» και να τελειώσει το ματς.


Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σελίμοβιτς έριξε κουτουλιά στον Μαουρίσιο, αλλά ο Καραντώνης δεν είδε την ξεκάθαρη παράβαση, σε μια φάση που έπρεπε να δεχθεί κόκκινη ο παίκτης του ΟΦΗ.

Στο 63ο λεπτό του αγώνα ο Τσιλιανίδης που είχε μπει προ λίγο αλλαγή έχει χτυπήσει στο στομάχι εκτός φάσης τον Χουάνκαρ, αλλά ούτε τότε δεν δόθηκε η κόκκινη για χτύπημα εκτός φάσης. Δεύτερη κόκκινη στον αγώνα στην οποία έκλεισε τα μάτια ο Καραντώνης.

Το highlight ωστόσο ήταν η αποβολή που ανακάλυψε στο 73ο λεπτό. Σε μια φάση του Βιγιαφάνιες με τον Τσιλιανίδη, ο Καραντώνης έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον «Βίγια» χωρίς λόγο και άφησε το τριφύλλι με 10 παίκτες.


Στη συνέχεια ο ΟΦΗ στο 84΄ έκανε το 2-2 με τον Φελίπε και 95 το 3-2 με τον Τσιλιανίδη. Τη νίκη λοιπόν η ομάδα του ΟΦΗ την παίρνει με ένα γκολ που έχει ξεκινήσει από φάουλ του Τοράλ στον Χουάνκαρ και με σκόρερ που θα έπρεπε να είχε αποβληθεί πριν καν κερδίσει την κόκκινη του Βιγιαφάνιες. Μια διαιτησία βγαλμένη από τα πιο ένδοξα χρόνια της παράγκας και που πήγε άπαντες πολλές δεκαετίες πίσω.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News