Ο Ιτούδης για Ζέλικο, Γιαννακόπουλους, Παναθηναϊκό!

Ο Ιτούδης για Ζέλικο, Γιαννακόπουλους, Παναθηναϊκό!

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στο Euroleague Greece για παράγοντες όπως “τύχη” και “πίστη”. Αποκάλυψε πως η ΤΣΣΚΑ ξόρκισε το παρελθόν της και υπογράμμισε ότι στην τελική “η ιστορία έπρεπε να γραφτεί έτσι ακριβώς”

Η δουλειά του προπονητή είναι να ελαχιστοποιήσει τον παράγοντα τύχη. Δεν μπορεί όμως να τον αγνοήσει. “Δεν το παίζω τόσο θρήσκος” έλεγε μετά το τέλος του ματς ο Δημήτρης Ιτούδης, σαν να προσπαθεί να δώσει ελαφρυντικό στον εαυτό του, αλλά “είχα μαζί μου μια εικόνα. Μου την είχε δώσει ένας φίλος – επίτηδες δεν θα πω το όνομα του, ξέρει ποιος είναι- όταν ανέλαβα την ομάδα γιατί πίστευε σε εμένα”.

[ads2]

Εντάξει, η τύχη οπότε είναι ο ένας παράγοντας. Ο άλλος είναι η “πίστη”. Αυτή έσωσε την ΤΣΣΚΑ. Όχι αυτή η πίστη. Η πίστη στο πλάνο. “Όταν μας ισοφάρισαν ή όταν προηγήθηκαν με τρεις πόντους, είχαμε την πίστη να μπούμε σε καλές επιλογές. Να διαβάσουμε που να χτυπήσουμε. Να παίξουμε CSKA basketball” εξήγησε.

Παραδέχεται ότι ήταν δύσκολα. “Πολύ δύσκολα. Όχι μόνο γιατί γύρισαν το ματς, αλλά και γιατί προηγήθηκαν με τρίποντο στην αρχή της παράτασης”. Τι χρειάστηκε να πει όμως σ’ εκείνο το σημείο στην ομάδα του; “Να έχουμε πίστη σ’ αυτό που κάνουμε. Σ’ αυτό που μας έχει φέρει ως εδώ. Σ’ αυτό που μας έχει χρίσει φαβορί στη διοργάνωση”.

Δεν έβγαλε το super play που δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος και θα δώσει τη νίκη, όπως έλεγε χαριτολογώντας ο Γκρεγκ Πόποβιτς όταν τον ρώτησαν τι ετοιμάζει πριν τον “τελικό” με την Οκλαχόμα. Τους ζήτησε να μείνουν στο πλάνο.

Ο ίδιος τους ζήτησε να πιστέψουν. Εκείνος πίστευε; “Από τον ημιτελικό είδα στα μάτια τους τη φωτιά. Δεν το χάναμε”.

Ναι, αλλά πως γίνεται αυτό; Πως ξεθυμαίνει η ρετσινιά του λούζερ από μια ομάδα; “Ξέρεις, οι Έλληνες έχουν αυτή την ιδιοσυγκρασία: να παίξουν για τη φανέλα, να παίξουν για την ομάδα. Αυτό προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε και στους ξένους και στους Ρώσους. Για αυτό βρήκαμε αυτή τη φωτιά” επανέλαβε με νόημα.

Χαρακτήρισε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς “αδερφό του” και πρόσθεσε ότι “πατάω στη γη, ξέρω ποιος είμαι”, σε ερώτηση για το περιστατικό στο τέλος. “Ένταση; Ποτέ. Ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας ανήκει στον Ζέλικο. Και στον Παναθηναϊκό και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου”.

Για να επιστρέψει ξανά στην τύχη. “Είμαι περήφανος. Για τον Βατούτιν, για όλα τα παιδιά. Είχαμε νέους παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά σε Final Four. Έχουμε κι άλλους που έπρεπε να ξορκίσουν κάτι. Αυτό είπα στον Βίκτορ (Χριάπα). Ότι έπρεπε να είναι μέσα, να είναι σημαντικός και να βάλει το καθοριστικό καλάθι. Έτσι έπρεπε να γραφτεί η ιστορία”.

http://euroleague.sport24.gr/

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News