Ο ιδιαίτερος ρόλος του Σαντ Ρος

Ο ιδιαίτερος ρόλος του Σαντ Ρος

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να απαλλαγεί από τα “βαριά” συμβόλαια (Καλάθης, Φριντέτ) και ν’ αρχίσει ανοικοδόμηση επιλέγοντας αθλητές από τα χαμηλά ράφια, ήταν προφανέστατο πως θα επένδυσε σε νεανικό (ελπίζοντας να αποδειχθεί σκληροτράχηλο αμυντικά) ρόστερ.

Η αποχώρηση του Νικ στεναχώρησε αρκετούς, όχι πολλούς βέβαια μιας και κάμποσοι δεν είχαν σε εκτίμηση τον τέως κάπτεν λόγω της εκτελεστικής του αδυναμίας, θέλει μεγάλη ανάλυση αυτό το θέμα και θα τη κάνουμε κάποια στιγμή.

Θεωρούμε πάντως τον Ελληνοαμερικανό τον κορυφαίο στη θέση του στην ήπειρό μας, του οποίου το κενό “φωνάζει” από τα φιλικά κιόλας του μόνιμου πρωταθλητή Ελλάδας. Με αυτόν υγιή οι πράσινοι ΠΑΝΤΑ λογίζονταν στα φαβορί για το φάιναλ φορ και ΚΑΘΕ σεζόν έφταναν στα προημιτελικά “αέρα”.

Το ρόλο του θα επωμιστεί ο Σαντ Ρος, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Κουβανού που θα σκανάρεται διαρκώς από κοινό το οποίο έχει μάθει σε αυτή τη θέση ΤΟΤΕΜ (από Διαμαντίδη, Σάρας, Καλάθη, μέχρι Γιαννάκη, Σοκ, Κόρφα, Ντίνκινς για να πάμε σε παλιότερους). Υπάρχουν θέματα μαζί του, είναι δυνατός αμυντικός, εξαιρετικός στη πίεση, με καλά χτισμένο κορμί, είναι όμως και “ξύλινος” σαν σουτέρ¨, τέτοιοι παίκτες είναι καλύτερο να βγαίνουν από τον πάγκο.

Εκτός αυτού δεν είναι “καθαρό” πόιντ γκαρντ, δεν κοιτάζει πρώτα το καλάθι, όντας από τους πιο μέτριους πασέρ για τη θέση, ίσως ο χειρότερος σ’ όλη τη διοργάνωση, αν και πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι θα κληθεί να καλύψει καθήκοντα στα οποία ΠΟΤΕ δεν έχει εξασκηθεί.

Αυτόματα λοιπόν εγκαταλείπεται η φημισμένη παράδοση της ομάδας στον “άσο” όπου για δεκαετίες εκπαιδευτήκαμε στο ότι κι αν γινόταν το κουμάντο κι ο απόλυτος διαχειριστής της ομάδας ήταν ο play maker. Φέτος θα έχουμε κοσμογονία μιας και το προπονητικό τιμ δουλεύει σε διαφορετική κατεύθυνση, δίνοντας το κύριο μέρος της δημιουργίας σε παίκτη που δεν έχει καλή σχέση μαζί της, με τον Κουβανό να αναλαμβάνει έναν ιδιότυπο ρόλο πόιντ φοργουορντ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News