Ο ιδανικός προπονητής για τον Παναθηναϊκό!

Το κύπελλο και τα μάτια σας!

[ads]
Αν -λέμε τώρα- με έπαιρνε ο Γιάννης Αλαφούζος τηλέφωνο και μου έλεγε: “Ποιον θες να φέρω προπονητή στον Παναθηναϊκό;”, θα του έλεγα, χωρίς πολύ σκέψη, ένα όνομα. Μαρθελίνο! Γράφει ο Παναγιώτης Χριστουλάκης
[ads2]
Προπονητής από το 1997, έχοντας περάσει -μεταξύ άλλων- από Χιχόν, Ζαραγόσα, Σεβίλλη και Βιγιαρέαλ, ο Ισπανός προπονητής έχει ένα πακέτο που θα ταίριαζε απόλυτα στην φιλοσοφία και το ρόστερ της ομάδας.

Στα 51 του, διακρίνεται για την πειθαρχία στα αποδυτήρια, το επιθετικό του ποδόσφαιρο και το “καλό μάτι” που τον διακρίνει στις μεταγραφές. Όσον αφορά το τελευταίο (για να μην πολυλογούμε), 5-6 χαρακτηριστικές επιτυχίες που είχε στα 3 χρόνια του στο “κίτρινο υποβρύχιο” (από όπου αποχώρησε το καλοκαίρι του 2016), είναι οι εξής. Αρχικά, ο Έρικ Μπεγί, τον οποίο απέκτησε από την Εσπανιόλ. Στην Εσπανιόλ ο Μπεγί ήταν η 4η λύση στα σέντερ μπακ και μετά από μόλις μία σεζόν στην Βιγιαρέαλ πήρε μεταγραφή στην Γιουνάιτεντ έναντι σχεδόν 35.000.000 ευρώ.

Επίσης, κινήθηκε έξυπνα φέρνοντας τρία πιτσιρίκια από το “big 3” της Ισπανίας. Τρεις νεαρούς, οι οποίοι δεν κατάφερναν να μπουν στις αποστολές των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο. Από την Β’ ομάδα της Ατλέτικο, έφερε τον Σέρχιο Ασένχο που με τις εμφανίσεις του έγινε διεθνής με την εθνική Ισπανίας! Από την Καστίγια της Ρεάλ, έφερε τον εξαιρετικό Ρώσο εξτρέμ Τσερίσεφ και από την Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα τον Ντένις Σουάρεθ που με τις τρομερές εμφανίσεις που έκανε ανάγκασε τους Μπλαουγκράνα να τον αποκτήσουν ξανά μετά από μόλις 1 σεζόν!

Επιπλέον, η γνώση του για την παγκόσμια αγορά του ποδοσφαίρου, του έδωσε την δυνατότητα να φέρει παίκτες όπως ο Λουτσιάνο Βιέτο από την Ραθίνγκ στην Αργεντινή. Ο νεαρός φορ παραχωρήθηκε μετά από μόλις ένα χρόνο έναντι 20.000.000 ευρώ στην Ατλέτικο! Άλλη μία περίπτωση είναι αυτή του Σέντρικ Μπακαμπού από την Μπούρσασπορ, με τον 25χρονο Κονγκολέζο να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και να είναι ένα από τα επόμενα μεγάλα projects του συλλόγου!

Όσον αφορά το στιλ του: Διακρίνεται το επιθετικό ποδόσφαιρο, με το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Πολλοί αυτοματισμοί, τρέξιμο και όμορφες συνεργασίες έφερναν την Βιγιαρέαλ να παλεύει κάθε χρόνο για την είσοδό της στις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμη και την πρώτη της σεζόν μετά την επιστροφή της στην Λα Λίγκα! Επιπλέον, πέρσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News