Ο Φρέιτας αποθέωσε τον Ρέις

Ο Φρέιτας αποθέωσε τον Ρέις

Ο Νούνο Ρέις, ο Πορτογάλος αμυντικός που έφερε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό, διακρίνεται για το εγκεφαλικό παιχνίδι του.

Αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λέει τόσο ο ίδιος ο Ρέις για τον εαυτό του όσο και ο άνθρωπος που τον επέλεξε στη Μετς, ο Κάρλος Φρέιτας!

[ads2]

Σε συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα, είχε ζητηθεί από τον Πορτογάλο αμυντικό να… αυτοπροσδιοριστεί. Και ιδού πώς απάντησε ο Ρέις: «Παίζω ποδόσφαιρο από 6 ετών. Ο πατέρας μου ήταν προπονητής και πάντα μου άρεσε να παίζω μπάλα με τους φίλους μου. Το διασκέδαζα πολύ. Άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή υπόθεση όταν εντάχθηκα στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Ξεκίνησα ως χαφ, αλλά ο πατέρας μου, ο οποίος παλιά ήταν αμυντικός, μου είπε ότι μου ταιριάζει περισσότερο να παίζω πίσω, ως στόπερ. Σε αυτή τη θέση πρέπει να είσαι δυνατός και σκληρός. Γιατί είσαι το τελευταίο τείχος πριν τον τερματοφύλακα. Πάντως, αυτό το άθλημα γίνεται πολύ πιο εύκολο αν παίζεις με μυαλό. Μπορώ να πω λοιπόν για τον εαυτό μου ότι είμαι ένας έξυπνος παίκτης».

Πάντως, και ως αμυντικός χαφ τα κατάφερε μια χαρά στις λίγες φορές που χρειάστηκε να αναλάβει αυτόν τον ρόλο.

Η μεταγραφή του Νούνο Ρέις στη Μετς ήταν επιλογή του μέχρι πρότινος αθλητικού διευθυντή της (και πρώην του Παναθηναϊκού) Κάρλος Φρέιτας, ο οποίος ανέλαβε πλέον το ίδιο πόστο στη Φιορεντίνα. Ο Φρέιτας γνώριζε καλά τον Ρέις από τη θητεία του σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, αλλά και στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ όπου πήγε σε ηλικία 12 ετών.

«Είναι ένας υποδειγματικός παίκτης και ένας εξαιρετικός συμπαίκτης. Έχει τεράστια ευφυΐα στο παιχνίδι του. Διαθέτει πείρα και νοοτροπία νικητή», είχε δηλώσει στους Γάλλους δημοσιογράφους ο Φρέιτας για τον συμπατριώτη του αμυντικό που αποκτά ο Παναθηναϊκός.

Την τελευταία σεζόν ο Νούνο Ρέις έπαιξε συνολικά σε 31 ματς της Μετς και στα 30 ήταν βασικός. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας στη Ligue 1, αλλά αποχώρησε στο φινάλε της σεζόν, παρότι είχε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017, στο πλαίσιο του γενικότερου «διαζυγίου» της Μετς με την εποχή Φρέιτας.

Η διοίκηση της Μετς προχώρησε άμεσα στην… εξαφάνιση του πορτογαλικού στοιχείου της ομάδας και χώρισε και με τους τέσσερις συμπατριώτες του Φρέιτας που είχε στο ρόστερ της, αφού μαζί με τον Ρέις έφυγαν και οι Αντρέ Σάντος, Τιάγκο Γκόμες και Ντανιέλ Καντέιας

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News