Ο Εξάστερος Δυναμώνει και Αντεπιτίθεται!

Τα βάσανα ξεκίνησαν για τους «πράσινους» καθώς το στάδιο της βασικής προετοιμασίας μιας ομάδας αποτελεί και ένα από τα πιο δύσκολα και άχαρα κομμάτια της αγωνιστικής χρονιάς.

Η ομάδα αναχώρησε για το Καρπενήσι από μια καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια. Βασικός λόγος είναι πως σε αυτό το νευραλγικό σημείο για ένα σύνολο ο προπονητής βρίσκεται στη θέση του και δεν έχει υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες όπως συνέβη με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τον Σάσα Τζόρτζεβιτς.

[ads2]

Είναι σημαντικό να έχει ο κόουτς πεντακάθαρη εικόνα των παικτών του και να μη προσγειώνεται ξαφνικά έχοντας σχηματίσει άποψη μόνο από τις αναλύσεις και τις …μαρτυρίες των συνεργατών του.

 Παράλληλα, το γεγονός πως δεν υπάρχουν διεθνείς υποχρεώσεις και για τους παίκτες θα βοηθήσει πολύ στο «δέσιμο» της ομάδας. Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε το μαξιλαράκι της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας ενώ τώρα από την αρχή οι ομάδες μπαίνουν στα βαθιά χωρίς συγχωροχάρτια.

Οι δύο παραπάνω παράγοντες σε συνάρτηση με τη γνώση του Άρτζι ως προς τα ζητούμενα και τη φιλοσοφία του συλλόγου δίνουν την ευκαιρία για ένα πιο ομαλό και ξεκάθαρο ξεκίνημα για όλους.

Ο Πεδουλάκης ούτως ή άλλως από την Τετάρτη το απόγευμα εξήγησε στους παίκτες του ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να παίξουν μαζί του μπάσκετ. Όποιος βάλει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα ή ξεχνάει την ομαδικότητα (πάσα) και την περηφάνια (άμυνα) θα παρκάρει στον πάγκο.

Το ευτύχημα θα είναι, λοιπόν, να συνταχθούν όλοι με τις αρχές του προπονητή επειδή η χρονιά είναι εξόχως δύσκολη και μεγάλη και οι αγώνες πολύ περισσότεροι. Μέσα σ’ έναν τέτοιο μαραθώνιο δεν μπορεί να περισσεύει κανείς, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί και από τους ίδιους τους παίκτες.

Ο στόχος είναι να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός με την καλύτερη δυνατή ομοιογένεια στο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων έχοντας να αφομοιώσει στην πορεία μόνο τον Κρις Σίνγκλεντον (τουλάχιστον θα έχει ρυθμό) και το 4αρι που θ’ αποκτηθεί το προσεχές διάστημα. Τώρα αν θα προκύψει κάτι ακόμη κατά τον Οκτώβρη θα το δούμε εν καιρώ.

ΥΓ: Αποδυτήρια καινούργια, παρκέ καινούργιο, πολλά χαμόγελα και θετική αύρα είναι τα πρώτα κομμάτια που συνέθεσαν το παζλ των τριών πρώτων ημερών της προετοιμασίας.

ΥΓ2: Η απουσία του Μήτσου προκαλεί ένα πραγματικά πολύ περίεργο συναίσθημα.

ΥΓ3: Όποιος δεν καταλαβαίνει τον όρο του σκεπτόμενου μπάσκετ είναι χαζός ή παριστάνει τον χαζό και τον βλάκα. Το σκεπτόμενο μπάσκετ δεν σημαίνει αργό μπάσκετ, σημαίνει να μην πιθηκίζεις τρέχοντας ασκόπως και χωρίς αποστάσεις πάνω στο παρκέ. Όλες οι ομάδες που φτάνουν στην κορυφή παίζουν σκεπτόμενα. Υποτιμά τους ίδιους τους προπονητές και τους «προπονητές» να παραδέχονται πως παίζουν χωρίς να σκέφτονται.

πηγή: onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News