Ο Ερυθρός Αστέρας «έκαψε» τα σενάρια περί δωροδοκίας!

Ο Ερυθρός Αστέρας «έκαψε» τα σενάρια περί δωροδοκίας!

Η ισπανική εφημερίδα “Marca”, πριν από μερικές μέρες έκανε αφιέρωμα στους 50 καλύτερους ευρωπαϊκούς τελικούς. Σε αυτούς συμπεριέλαβε τον τελικό του 1971 ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άγιαξ που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ.

Τότε ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί από τον Άγιαξ του Κρόιφ με 2-0, αλλά η “Marca” στο αφιέρωμα της στέκεται στον τρόπο με τον οποίο έφτασε ο Παναθηναϊκός στον τελικό και άφηνε αιχμές για δωροδοκία.

Ωστόσο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία αντέδρασαν, με τους δεύτερους να επιμένουν ότι δεν υπήρξε καμία συνωμοσία, με τον τότε βασικό τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα, Ρατομίρ Ντουίκοβιτς, να αναφέρει:

«Η εξήγηση είναι ποδοσφαιρική. Πήγαμε στη ρεβάνς εφησυχασμένοι επειδή διαθέταμε καλύτερη ομάδα από αυτούς. Το δείξαμε στο Βελιγράδι, αλλά πληρώσαμε ακριβά τον εφησυχασμό μας. Δεν περνάει πάντα ο καλύτερος. Οι συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού δεν ήταν οι ποδοσφαιρικές.

Ο χλοοτάπητας ήταν άσχημος, δεν υπήρχε στίβος γύρω-γύρω και ο κόσμος ήταν στοιβαγμένος πάνω πας. Μερικές στιγμές οι θεατές αφήνιαζαν και πετούσαν αντικείμενα. Εγώ ήμουν ο πιο εκνευρισμένος, επειδή ήμουν στο τέρμα και ήμουν ο πιο εύκολος στόχος. Αισθάνομαι άσχημα που δεν προκριθήκαμε στον τελικό. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, έχει περάσει μισός αιώνας από τότε»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News