Ο ένας είναι χρήσιμος, μα αυτοί οι δυο είναι απαραίτητοι

«Ένταση» με Nova μετά το ματς με την Μπάγερν

Με το 2020 να φεύγει, Δημήτρης Διαμαντίδης και Φραγκίσκος Αλβέρτης μπορούν να νιώθουν καλά για την απόφασή τους να βοηθήσουν την ομάδα στην δυσκολότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

Χωρίς την… ομπρέλα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τα δύο τοτέμ βγήκαν μπροστά, έστησαν μια συμπαθητική ομάδα με το μικρότερο διαθέσιμο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα, επηρέασαν με τον τρόπο τους την… αρπαγή Μαντζούκα, με την ομάδα να έχει μέχρι σήμερα αξιοπρεπές πρόσωπο στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση και να είναι φαβορί για το νταμπλ στην Basket League.

Άνθρωποι που μιλάνε λίγο, ξέρουν πολλά, είναι ευθείς και φέρνουν εις πέρας -άμα λάχει- και μεταγραφικές αποστολές.

Ξέρουν την αγορά και τι τιμές επικρατούν, γνωρίζουν πολλούς ανθρώπους και ακόμα κι αν δεν διαθέτουν την κοσμοπολίτικη αύρα ενός π.χ Ντομινίκ ή Μποντίρογκα είναι τύποι με τους οποίους δεν παίζεις.

Οι δύο θρύλοι δεν επιστρατεύτηκαν το καλοκαίρι για να γίνουν φίλοι με τους παίκτες αλλά για να τους υπενθυμίζουν συχνά τι ευθύνες έχουν.

Ο Τάκης Τριαντόπουλος είναι χρήσιμος στον Παναθηναϊκό, αλλά οι legends είναι απαραίτητοι.

Ο πρώτος θα δώσει συνεντεύξεις, θα κανονίσει τα οικονομικά, θα δώσει πιο στιβαρό και τεχνοκρατικό πρόσωπο στην ομάδα. Ο Αλβέρτης κι ο Διαμαντίδης ,όμως, είναι τα κλειδιά γι αυτή τη σεζόν: δύο σκληροί διοικητές στο Μαρούσι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News