O Χουλτ, ο Λεντέσμα και το πρώτο θετικό δείγμα!

O Χουλτ, ο Λεντέσμα και το πρώτο θετικό δείγμα!

Mετα τα δύο πρώτα φιλικά με τις ερασιτεχνικές ομάδες, όπου ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε με την απόδοσή του στο χθεσινό φιλικό με έναν πιο δυνατό αντίπαλο η ομάδα άφησε ελπίδες για την συνέχεια.

Ο χθεσινός αντίπαλος η Τούρκικη Οσμανλισπόρ παίζει προκριματικά του Europa League την ερχόμενη εβδομάδα και σίγουρα είναι μία ομάδα κόντρα στην οποία μπορείς να δεις κάποια πράγματα.

[ads2]

Από τους νέους παίκτες, αυτός, που ήταν καλύτερος ήταν ο Χουλτ. Πολύ γρήγορος μπακ, που τον βοηθάει να έχει και γρήγορες επιστροφές , είχε ισσοροπία στην απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση. Μου δείχνει καλά στοιχεία και μαθαίνω, ότι και στις προπονήσεις ο Σουηδός μπακ είναι από τους καλύτερους. Ο Ιμπάρμπο χθες δεν ήταν καλός, αλλά πιστεύω , ότι με τον ύψος και την ταχύτητά του θα βοηθήσει πολύ στην διάρκεια της σεζόν περισσότερο σαν ακραίος. Ο Ιβάνοφ χθες κέρδισε σχεδόν όλες τις κεφαλιές, ενώ για τον Πορτογάλο Ρέις τι να πούμε; Μόλις πέντε λεπτά έπαιξε , συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Ολοι αυτοί θα κριθούν στην διάρκεια της χρονιάς, απλά αναφέρω την χθεσινή τους απόδοση στο πρώτο σοβαρό φιλικό τεστ.

Ο Λεντέσμα είναι φανερό πόσο ποιοτικός παίκτης είναι με την μπάλα στα πόδια. Οι κοντινές και μακρινές πάσες του βοήθησαν πολύ στην δημιουργία . Σίγουρα του λείπει ο ρυθμός, αλλά η εμπειρία του είναι τέτοια , που χωρίς να κάνει πολλά μέτρα χθες ήταν εκεί που έπρεπε και βοήθησε και ανασταλτικά. Είναι φανερό , όπως έδειξε χθες ότι ο Λεντέσμα δεν έχει σχέση με τον περσινό Εσιέν και αν τελικά ο Παναθηναϊκός τον αποκτήσει πιστεύω, ότι ο Αργεντίνος θα βάλει πολύ ποιότητα στον άξονα.

Η ομάδα που έπαιξε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με 4-4-2( ο Βιγιαφάνιες ήταν δίπλα στον Κλωναρίδη και στη συνέχεια μπήκαν οι Μπέργκ, Λέτο) είχε καλή ανασταλτική λειτουργία. Καλό σημάδι, αφού ο αντίπαλος εκτός από το γκολ, που μπήκε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, δεν είχε άλλη ευκαιρία. Δημιουργικά η ομάδα χωρίς τον Μπέργκ και τον Λέτο στην επίθεση και με τον Βιγιαφάνιες σε κακή μέρα ήταν καλή και έκανε ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Μπουμάλ να κάνει ότι θέλει από αριστερά και να έχει πίσω του τον Χουλτ. Το γκολ ήταν εξαιρετικό σε δημιουργία και εκτέλεση. Ο Λούντ πέτυχε το γκολ, αλλά πιο πριν ο Βλαχοδήμος είχε δώσει ωραία την μπάλα στον χώρο στον Μέστο, που σέντραρε. Λουντ και Βλαχοδήμος ήταν οι καλύτεροι στο δεύτερο μέρος, όπου υπήρχαν και άλλες τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ με τον Λέτο, τον Μπέργκ και τον Αμπεντ, που απογοήτευσε και χθες.

Αυτά και πολλά είναι. Η ομάδα θα κριθεί από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια και εκεί θα δούμε τι ψάρια πιάνει. Απλά αυτό ήταν το πρώτο φιλικό , που κάτι είδαμε. Δεν φθάνει αυτό φυσικά. Χρειάζεται συνεχή βελτίωση και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες….

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News