Ο απολογισμός των μεταγραφών - Ο άθλος του Δώνη, η δικαίωση με Μακέντα και αυτοί που δεν "βγήκαν"

Ο απολογισμός των μεταγραφών - Ο άθλος του Δώνη, η δικαίωση με Μακέντα και αυτοί που δεν "βγήκαν"

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε 10 μεταγραφές κατά τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 και το newspao.gr  αναλύει τα πεπραγμένα των παικτών αυτών.

Αναλυτικά:

Αχιλλέας Πούγγουρας: Ο νεαρός μπακ ήρθε ως ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ προκειμένου να δώσει λύσεις στο ροτέισον. Ο 23χρονος μπακ έπαιξε 19 φορές φέτος δίνοντας λύσεις τόσο ως σέντερ μπακ, όσο και ως δεξί μπακ. Υπήρχαν και καλές και κακές εμφανίσεις, ωστόσο η παρουσία του συνολικά δεν κρίνεται αρνητικά.

Νώντας Παντελάκης: Ήρθε για ρόλο αντίστοιχο με του Πούγγουρα, αλλά πήρε λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε μόλις 7 φορές, δείχνοντας καλά στοιχεία – αλλά και αδυναμίες, οι οποίες αν δουλευτούν στο μέλλον μπορούν να τον βοηθήσουν να εξελιχθεί σε έναν καλό στόπερ.

Δημοσθένης Χαντζάρας: Αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Καρδίτσας, ωστόσο δεν έπαιξε ποτέ με τον Παναθηναϊκό. Παραχωρήθηκε δανεικός σε Σπάρτη και Βέροια. Είχε 29 ματς και 5 γκολ σε κύπελλο και Football League.

Hλίας Χατζηθεοδωρίδης: Από τις καλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Πολυθεσίτης, σε 25 συμμετοχές φέτος είχε 4 γκολ δίνοντας βοήθειες και δείχνοντας πως…έχει μέλλον.

Έργκους Κάτσε: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανανεώσει τον δανεισμό του από τον ΠΑΟΚ και για φέτος, με τον Κάτσε να είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Είχε 22 εμφανίσεις με 2 γκολ και 2 ασίστ.

Φεντερίκο Μακέντα: Ο Ιταλός φορ αποδείχθηκε εξαιρετικός για τα χρήματά του. Σε 28 αγώνες είχε 11 γκολ και 4 ασίστ, έχοντας συμμετοχή στο 1/3 των γκολ της ομάδας, ενώ είχε γκολ ή ασίστ σε κάτι περισσότερο από 1/2 παιχνίδια που αγωνιζόταν. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερο, ωστόσο η κοιλιά της ομάδας στον δεύτερο γύρο του στοίχισε, αφού δεν τροφοδοτήθηκε.

Παναγιώτης Αρμενάκας: Είχε τρεις συμμετοχές με το “τριφύλλι”. Στις δύο -πρώτες- ολιγόλεπτες δεν έδειξε κάτι, ενώ ήταν καλός κόντρα στον Παναιτωλικό. Είναι πολύ μικρό το δείγμα για να βγουν συμπεράσματα.

Αργύρης Καμπετσής: Ο νεαρός φορ ήρθε από την Ντόρτμουντ και είχε 3 γκολ και 1 ασίστ σε 24 συμμετοχές. Ο 19χρονος φορ έδειξε πως διαθέτει καλή τεχνική και καλή φυσική κατάσταση, ενώ μπορεί να εξελιχθεί σε έναν εξαιρετικό φορ αν βελτιώσει τη διάρκεια και το τελείωμά του.

Νίκος Βέργος: Με διαφορά η χειρότερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο πρώην φορ του Ολυμπιακού δεν υπολογίζεται για του χρόνου, αφού είχε κακή παρουσία στις 8 “πράσινες” συμμετοχές του (1 γκολ), χάνοντας…τα άχαστα σε κάθε παιχνίδι.

Μάρκος Σιφναίος: Ήρθε από την Ινδία και την Γκόα, έπαιξε μόλις 11′ με το “τριφύλλι” με τον Γιώργο Δώνη να μην τον υπολογίζει για του χρόνου.

Γιώργος Δώνης: Ο Γιώργος Δώνης ήρθε το καλοκαίρι και αποτέλεσε τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού. Στη πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας του, με το χαμηλότερο μπάτζετ και -μάλλον- το χειρότερο ρόστερ της σύγχρονης ιστορίας του, ο Γιώργος Δώνης κατάφερε να συγκεντρώσει 47 βαθμούς μέσα στο γήπεδο, παρουσιάζοντας για -τουλάχιστον- έναν γύρο μία σούπερ ανταγωνιστική ομάδα. Αν ο σύλλογος στηριχθεί με καλούς ξένους παίκτες (και ακόμα καλύτερα με νέο μεγαλομέτοχο), τότε η ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη του χρόνου.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News