Ο Αντί-Ζέκα και η Έκπληξη!

Η περίπτωση του Μποκού, που έχει έρθει σε μία κατ’ αρχάς συμφωνία, χωρίς όμως να διευθετηθεί το σύνολο των λεπτομερειών μιας συνεργασίας, αποτελεί δεύτερη (ίσως και τρίτη) προτεραιότητα και εξαρτάται σαφώς από το ενδεχόμενο αποχώρησης του Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Μια τέτοια μεταγραφή υπακούει στη λογική του “ένας φεύγει, ένας έρχεται” και όταν αναφερόμαστε σε αποχώρηση, μιλάμε για ποδοσφαιριστή στον οποίο υπολογίζει ο Αντρέα Στραματσόνι και όχι απλά μία αποχώρηση από το γκρουπ των “κομμένων” (Εσιέν, Βέμερ, Αμπέντ), που συνεπάγεται αποζημίωση ή συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο επόμενο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

[ads2]

Ευχής έργον θα ήταν ασφαλώς να υπάρξει κάποια πώληση, που θα φέρει και χρήματα στο “πράσινο” ταμείο, εκτός της απαλλαγής από το συμβόλαιο του αποχωρήσαντα, αλλά αυτό μόνο οι Κλωναρίδης και Αμπέντ θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να προσφέρουν.

Για να απαντήσουμε όμως και στο ερώτημα που βασανίζει πολλούς, ακόμη και σ’ αυτό το ενδεχόμενο δεν είναι πολύ πιθανή η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή που θα έχει τα χαρακτηριστικά του Κάρλος Ζέκα.

Για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα, ο Στραματσόνι δεν “καίγεται” και δεν συζητά τη δεδομένη στιγμή την απόκτηση μέσου. Στις αιτιάσεις ότι ο Λεντέσμα δεν είναι πια μικρός για να βγάλει “σβηστός” μια βεβαρυμένη με Ελλάδα και Ευρώπη σεζόν, ενώ ποδοσφαιριστής με την προσφορά του Κάρλος Ζέκα απουσιάζει από το ρόστερ, ο Ιταλός απαντά ως εξής:

α) δεν απαιτεί το σύνολο των εγχώριων υποχρεώσεων την παρουσία του Αργεντινού στον άξονα και θα υπάρχουν ευκαιρίες αποφόρτισης μέσα στη σεζόν,

β) με την απόκτηση κεντρικού αμυντικού απελευθερώνεται ο Κουτρουμπής και είναι άμεσα διαθέσιμος για να καλύψει θέση σε δίδυμο κεντρικών μέσων στον άξονα και,

γ) υπολογίζει πολύ στη συγκεκριμένη θέση τον Γουακάσο. Δεν είναι μία και δύο οι φορές που έχει υποστηρίξει εντός των τειχών ότι σκέφτεται σοβαρά τον Γκανέζο, σε μία θέση εσωτερικού μέσου και το παιχνίδι με την Μπρόντμπι απέδειξε του λόγου το αληθές.

Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ…

Όσο κι αν η πρόκριση στους ομίλους του Europa League προβάλλεται ως ελάχιστος ευρωπαϊκός στόχος και οικονομικό προαπαιτούμενο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρσι δεν επιτεύχθηκε.

Στο Κορωπί υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους ομίλους θα ωθήσει τον μεγαλομέτοχο Γιάννη Αλαφούζου στην υλοποίηση μιας ακόμη εισήγησης του Αντρέα Στραματσόνι. Πιθανότατα θα είναι η υπέρβαση στο θέμα του στόπερ. Κάποιοι ψελλίζουν δειλά και κάτι περισσότερο, αλλά το συνδέουν με κάποια αποχώρηση.

Κοντός ψαλμός…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News