«Ο Αντετοκούνμπο επέλεξε Ολυμπιακό αντί Παναθηναϊκού λόγω Ζιοβάνι»

«Ο Αντετοκούνμπο επέλεξε Ολυμπιακό αντί Παναθηναϊκού λόγω Ζιοβάνι»

Ο Ισπανός δημοσιογράφος Χοσέ Μανουέλ Πουέρτας σε βιβλίο με θέμα τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αναφέρεται στην αγάπη που είχε ως πιτσιρικάς για το ποδόσφαιρο και όχι για το μπάσκετ, στο οποίο πλέον διαπρέπει.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Πουέρτας, βασικός λόγος για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και που τον έκανε φίλο του Ολυμπιακού, ήταν ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα.

Το απόσπασμα του βιβλίου αναφέρει:

«Ο Γιάννης ήταν γεμάτος πατρική αγάπη για το μεγάλο πάθος του: το ποδόσφαιρο. Παρόλο που μεγάλωσε σε περιοχή με περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού, ο νεαρός σύντομα έγινε οπαδός του αιώνιου αντιπάλου. Το όνειρό του ήταν να παίξει μια μέρα στα καλύτερα ευρωπαϊκά γήπεδα, και στον ανταγωνισμό στην ελληνική πρωτεύουσα επέλεξε τον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού.

Ο κύριος λόγος ήταν ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα που έπαιξε και στην Μπαρτσελόνα, και που κατέκτησε από το 1999-2005 δεκάδες τίτλους και πρωταθλήματα. Ήταν και το πραγματικό είδωλο στα νιάτα του Γιάννη μαζί με τον Γάλλο Τιερί Ανρί. Δεν ήταν πολύ συνηθισμένο για προφανείς λόγους, αλλά όποτε υπήρχε μια ευκαιρία, ο μπαμπάς Τσαρλς και ο Γιάννης πήγαιναν στο Καραϊσκάκη για να πανηγυρίσουν για τον Ολυμπιακό. Πολύ κοντά υπάρχει και το ΣΕΦ το γήπεδο μπάσκετ των ερυθρόλευκων, για το οποίο όμως ο Αντετοκούνμπο σε μικρή ηλικία δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News