Ο Αλαφούζος διέψευσε για Μαρινάκη, αλλά… απέφυγε να αναφέρει το όνομά του!

Πώς ο Αλαφούζος θέλει να ρίξει τον ΠΑΟ – Ο ρόλος Μαρινάκη και το Μαξίμου

Πανικό έχει σκορπίσει στις τάξεις των εργαζομένων του ΣΚΑΪ η φημολογία περί άμεσης εμπλοκής του Βαγγέλη Μαρινάκη στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του καναλιού μέχρι και του σημείου της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του.

Η έντονη ανησυχία που απλώθηκε στο κτίριο του Φαλήρου λόγω των συγκεκριμένων σεναρίων και δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε μάλιστα σήμερα να συναντήσει τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού και να τους μιλήσει!

Πρακτική που σπανίως εφαρμόζει, αφού προτιμά να παραμένει απομονωμένος στον 6ο όροφο και να έρχεται σε επαφή μόνο με τη στενή συνεργάτιδά του, Εύη Κουτσαυτάκη, και τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Ωστόσο η σοβαρότητα αυτής της υπόθεσης τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την τακτική της «οικειοθελούς απομόνωσης» στο προσωπικό του γραφείο, να κατέβει στον 1ο όροφο, όπου λειτουργεί το τμήμα ειδήσεων, και να έρθει σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους προκειμένου να τους καθησυχάσει. Συνοδευόμενος, βέβαια, από την Εύη Κουτσαυτάκη, που την τελευταία διετία εργάστηκε ως δεξί χέρι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δεν έχει γίνει καμία πώληση. Δεν ισχύουν αυτές οι φήμες, δεν πουλιόμαστε. Αυτά βγήκαν από αντίπαλα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα», είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη διάρκειας 9 λεπτών ομιλία του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν θα μειωθεί η ενημέρωσή μας» και ότι «θα κάνουμε βήματα ενίσχυσης του digital κομματιού μας με συνεχή ενημέρωση του SKAI.gr».

Επιπλέον αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο ΣΚΑΪ μπορεί να διεκδικήσει και θεματική άδεια μαζί με άλλο μικρότερο κανάλι (πιθανόν το Action 24).

Πάντως, έπειτα από την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου από τον 1ο όροφο συζητήθηκε πολύ μεταξύ των εργαζομένων η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς εκ μέρους του στο όνομα «Βαγγέλης Μαρινάκης».

Αυτό ήταν κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, αφού για αυτό το όνομα έγινε όλος ο ντόρος…

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητη η κίνηση Αλαφούζου που αν μη τι άλλο έσβησε τη φωτιά που είχε προκληθεί στο Φάληρο.

Η διαρροή της περασμένης εβδομάδας από τα εντεταλμένα στελέχη του ΣΚΑΪ περί… “χαριτωμένων σεναρίων” προφανώς είχε επιτείνει το κλίμα ανησυχίας αντί να το εκτονώσει.

Και, μοιραία, είχε δώσει νέα τροφή για σχόλια στα δημοσιογραφικά γραφεία δεδομένου ότι πλέον γνωρίζουν και οι πέτρες πόσο κοντά βρίσκονται οι Μαρινάκης και Αλαφούζος τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά την επιστροφή της διευθύνουσας συμβούλου Εύης Κουτσαυτάκη στο Φάληρο η οποία και προχώρησε άμεσα σε καρατομήσεις όσων έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεση τους στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Έτσι ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να δράσει προσωπικά ώστε το θέμα να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον σταθμό.

Γιατί το Νο1 project του ΣΚΑΪ, το Survivor, ξεκινάει. Και περιθώρια για αποτυχία δεν υπάρχουν, αφού το κανάλι επενδύει ό,τι έχει και δεν έχει πάνω στο πρόγραμμα του Τούρκου παραγωγού που άλλαξε τον τηλεοπτικό χάρτη στην Ελλάδα την περασμένη σεζόν. Όλοι γνωρίζουν λοιπόν ότι και το Survivor 2018 πρέπει να πετύχει σε απόλυτο βαθμό. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθεί σε ναυάγιο ολόκληρος ο σταθμός…

Επιπλέον σε αυτό το timing που ο Παναθηναϊκός βολοδέρνει στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας, οδηγείται στην ανυποληψία και απειλείται με ολική καταστροφή εξαιτίας της αιφνίδιας εγκατάλειψής του από τον νυν ιδιοκτήτη του, θα έμοιαζε με σπίρτο σε πυριτιδαποθήκη η είδηση ενός τόσο μεγάλου επιχειρηματικού-μιντιακού deal του Γιάννη Αλαφούζου με το αφεντικό του Ολυμπιακού.

Κι αυτό είναι κάτι που αντελήφθη σε χρόνο dt ο Mr. ΣΚΑΪ, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει περάσει μάλλον αβρόχοις ποσί τη διαδικασία “βίαιης” μετάβασης του Παναθηναϊκού στην οικονομική, διοικητική και αγωνιστική παρακμή.

Και, όπως είναι λογικό, δεν θα ήθελε να αρχίσει εκ νέου να προκαλέσει την πλατιά μάζα των οπαδών που τον έχουν ήδη βάλει στη “μαύρη λίστα” τους λόγω του “ξαφνικού έρωτα” που προέκυψε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Διότι άλλο να συνάγεται από τα συμφραζόμενα ότι οι δυο τους τα έχουν βρει και πορεύονται μαζί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλο να κάνουν και μεταξύ τους αγοραπωλησίες…

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να πάρει πάνω του το θέμα “Μαρινάκης-ΣΚΑΪ” και να μην αφήσει τον δημόσιο χειρισμό του στη διεύθυνση επικοινωνίας του καναλιού ή στην Εύη Κουτσαυτάκη, μαρτυρά και το πόσο καυτή αποδεικνύεται αυτή η πατάτα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ένιωσε λοιπόν ότι απειλούνται άμεσα οι ισορροπίες εντός και εκτός καναλιού και έκρινε απαραίτητο να βγει εκείνος μπροστά.

Μπορεί σε αυτήν την άτυπη “πρόσκλησή” του να περιλήφθηκαν μόνο οι δημοσιογράφοι και όχι εκείνοι που δουλεύουν στα υπόλοιπα τμήματα του καναλιού, αλλά τα νέα σε αυτές τις περιπτώσεις ταξιδεύουν γρήγορα από στόμα σε στόμα. Και έτσι ενημερώθηκαν άπαντες για τη “διαδικασία διάψευσης” που επέλεξε ο Γιάννης Αλαφούζος σχετικά με τα σενάρια για επίσημο γάμο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σκοπός του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού ήταν να στείλει στους εργαζομένους το μήνυμα ότι παραμένει αφεντικό του καναλιού και δεν έχει πρόθεση να το εκχωρήσει στον νέο “σύμμαχό” του. Και δια της διαρροής της ομιλίας του στα ΜΜΕ να περάσει το μήνυμα και προς τον τηλεοπτικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και οπαδικό περίγυρο.

Οι οφειλές που φέρεται να έχει στον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί (και τις οποίες φέρεται να αποπληρώνει σε δόσεις) και τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζεται να αντιμετωπίζει και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν περικοπές και απολύσεις -πέραν της ΠΑΕ Παναθηναϊκός- και στον όμιλο ΣΚΑΪ, είναι πράγματα γνωστά στους παροικούντες το Φάληρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος προς το παρόν τα αντιμετωπίζει με καθησυχαστικές ομιλίες προς τους εργαζομένους, με συνεχή “ψαλίδια” στα κοστολόγια του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού, με διακανονισμούς και μεταθέσεις πληρωμών των πιστωτών του στο μέλλον. Ακόμα και με απαντήσεις του τύπου “πολύ καλά” στο ερώτημα που του τέθηκε σήμερα από έναν φίλο του δημοσιογράφο για το “πώς πάνε τα οικονομικά”! Προφανώς και δεν αφορά αυτή η απάντηση τον πληρως εγκαταλελειμένο Παναθηναϊκό ο οποίος αναζητει χρήματα για τα ταξίδια με πούλμαν στη Λιβαδειά και την αποφυγή αφαιρεσης βαθμών από τις προσφυγές ποδοσφαιριστών που άφησε απλήρωτους ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ποιος ξέρει. Ίσως κάτι περιμένει ο mr ΣΚΑΙ, προσδοκώντας στη λύτρωση…

Πηγή: sdna.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News