O "άφαντος" Κούζμιτς φέρνει προσθήκη

O "άφαντος" Κούζμιτς φέρνει προσθήκη

Τo Euroleague Greece, με τη βοήθεια των αριθμών, καταγράφει την πτώση στην απόδοση του Σέρβου σέντερ που αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να βγει στην αγορά.

Η απόκτηση του Μαρκίζ Χέινς ήταν μόνο η αρχή για τον Παναθηναϊκό που αποφάσισε να κινηθεί δυναμικά στην αγορά και να ενισχύσει ποιοτικά το ρόστερ του ακόμα και αν χρειαστεί ν’ ανεβάσει πολύ περισσότερο τον αρχικό του προϋπολογισμό, με σκοπό ν’ ανταποκριθεί ιδανικά στους στόχους του.

[ads2]

Οι «πράσινοι» τη στιγμή που προετοιμάζονται για το δύσκολο ματς με τη Τσεντεβίτα αναζητούν έναν αθλητικό ψηλό, ώστε να διορθώσουν το λάθος που έγινε το περασμένο καλοκαίρι και ουσιαστικά αναγκάζονται να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση αφού εκ του αποτελέσματος το αρχικό πλάνο απέτυχε.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, παρά τα γνωστά του θέματα αμυντικά, έχει όλο το ταλέντο να δημιουργεί και να εκτελεί στην επίθεση. Και όταν θα χρειαστεί είναι πολύ πιθανό να δώσει το κάτι παραπάνω, σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Οπότε η ομάδα του «τριφυλλιού» θα προσπαθήσει να καλύψει τον Όγκνιεν Κούζμιτς ο οποίος βρίσκεται σε μία διαρκή πτώση και πλέον το πρόβλημα του ίσως να μην είναι μόνο αγωνιστικό καθώς δεν φαίνεται να έχει την κατάλληλη ψυχολογία μπαίνοντας στο παρκέ. Όπως και να έχει όμως, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις απαιτήσεις του «τριφυλλιού» και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μιλάμε για έναν ξένο παίκτη.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή την πολυτέλεια τη δεδομένη στιγμή που ετοιμάζεται να παλέψει για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague και γι’ αυτό αναζητά μια καλύτερη λύση, με διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Σέρβος σέντερ πάντως, προσπαθεί στις προπονήσεις και ποτέ δεν έχει υπάρξει αδιάφορος αλλά όταν είσαι στον Παναθηναϊκό θες αποτελέσματα και για την ώρα ο Κούζμιτς δεν βοηθάει, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια για δοκιμές όσο γίνονται κρίσιμες οι αναμετρήσεις.

Καλό ξεκίνημα αλλά…

Στην εκκίνηση της σεζόν ο Κούζμιτς, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, παρότι ήταν εμφανές πως δεν θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά αλλά θα είχε έναν συμπληρωματικό ρόλο. Η καλύτερη του επίδοση στο Πρωτάθλημα της Basket League ήταν στις 9 Νοεμβρίου όπου σημείωσε 18 πόντους κόντρα στον Απόλλωνα στην Πάτρα για την 5αγωνιστική. Ποτέ όμως, δεν μπόρεσε να βρει σταθερότητα, κάτι το οποίο φαίνεται και από την παρουσία του στη Euroleague και ειδικά στο Top 16, με μια μικρή εξαίρεση το ματς με την Μάλαγα όπου είχε συνεισφορά στον τομέα των ριμπάουντ.

Στην πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Κούζμιτς έπαιξε σε εννέα αγώνες και είχε κατά μέσο όρο 16:11’’ συμμετοχής, με 6,6 πόντους (41,2% βολές, 56,5% δίποντα) και 5 ριμπάουντ. Μετά την έναρξη του Τop 16 έχει έρθει για τα καλά η πτώση κι έπειτα από πέντε ματς ο Σέρβος σέντερ σε 14:19’’ που είναι στο παρκέ έχει 3,6 πόντους κατά μέσο όρο (80% βολές, 35,7% δίποντα) και τέσσερα ριμπάουντ. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχει καταφέρει να δώσει κάτι περισσότερο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει διαφορετικό πρόσωπο.

Το γεγονός μάλιστα, πως η ομάδα του «τριφυλλιού» δείχνει καλύτερη εικόνα με τον Γκιστ στο «5» όταν δεν παίζει ο Ραντούλιτσα, είναι και μία απόδειξη για ποιον λόγο οι «πράσινοι» κινούνται για μία διαφορετική λύση. Αυτή η οποία θα συμπληρώνει καλύτερα τον Ραντούλιτσα στο «5» και θα μπορεί να κάνει πιο αθλητικό τον Παναθηναϊκό στο παρκέ όταν χρειάζεται. Όλα αυτά βέβαια στον δεύτερο γύρο του Top 16 αφού τώρα προέχουν οι δύο μάχες, πρώτα με την Τσεντεβίτα και στη συνέχεια με την Αναντόλου Εφές στο ΟΑΚΑ.

Ο Κούζμιτς στην Euroleague

Κανονική διάρκεια

Αντίπαλος (χρόνος) πόντοι-ριμπάουντ

*Λοκομοτίβ (16:14’’) 2-3

Καρσίγιακα (13:31’’) 8-3

*Ζιέλονα Γκόρα (21:22’’) 10-5

Ζαλγκίρις Κάουνας (21:53’’) 11-5

Λοκομοτίβ (18:05’’) 7-6

*Καρσίγιακα (14:49’’) 3-6

Μπαρτσελόνα (12:26’’) 2-2

Ζιέλονα Γκόρα (12:18’’) 8-9

*Ζαλγκίρις (15:02’’) 8-6

Top 16

*Φενέρ (20:07’’) 3-3

Μάλαγα (16:42’’) 6-7

Ερυθρός Αστέρας (12:08’’) 5-5

*Λοκομοτίβ (13:24’’) 2-2

Νταρουσάφακα (9:15’’) 2-3

*Εκτός έδρας

sport24.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News