«Ντροπή για το ποδόσφαιρο να προπονεί τον Παναθηναϊκό ο Μπόλονι»

Συμπαίκτης με Φαούστο ο Αντονίτο; - Δύο ομάδες για τον Ισπανό

Ο Αντονίτο μίλησε αθλητική ιστοσελίδα για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας του. Παράλληλα επιτέθηκε στον Λάζλο Μπόλονι!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

Έφυγες από τον Παναθηναϊκό χωρίς να σε δούμε αγωνιζόμενο. Ούτε λεπτό. Το θεωρείς φυσιολογικό; Δίκαιο;

᾽᾽Πραγματικά πιστεύω πως θα ήταν πιο δίκαιο αν με έβλεπαν πρώτα σε κανονικές προπονήσεις, αν πρώτα έπαιζα σε κάποια ματς με την πράσινη φανέλα και στην συνέχεια να αποφάσιζαν αν τους κάνω ή όχι. Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι έναν ποδοσφαιριστή᾽᾽.

Ήρθες με προπονητή τον Πογιάτος, ακολούθησε ο Μπόλονι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν σε υπολόγιζε. Έχεις την ίδια άποψη;

᾽᾽Ναι αν δεν ήταν αυτός προπονητής, θα συνέχιζα να παλεύω για μια θέση στην ομάδα. Δεν μου έδωσε την ευκαιρία, ούτε μία ευκαιρία. Δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου, με καλό ή κακό τρόπο. Δεν μου μιλούσε καν. Για αυτόν ήμουν ήδη… τελειωμένος από την στιγμή που ήρθε᾽᾽!

Μόλις ήρθες στην Αθήνα, τέθηκες νοκ άουτ. Θες να μου πεις ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπισες;

᾽᾽Το πρόβλημα που είχα στην Ελλάδα είναι το εξής: Μετά από κάποιες εξετάσεις οι γιατροί εντόπισαν μία μικρή κηλίδα στον ένα πνεύμονα. Το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό! Είχα φυματίωση! Μία ασθένεια που την προκαλεί ένα βακτήριο που χαρακτηρίζεται από λοίμωξη των πνευμόνων. Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, την έκανα και το θέμα λύθηκε. Οι πνευμονόλογοι στην Ισπανία επιβεβαίωσαν πως πιθανότατα το είχα στον οργανισμό μου για χρόνια και τώρα αυτό αναπτύχθηκε! Στην συνέχεια μετά από αρκετές εξετάσεις αποδείχθηκε πως δεν επηρεάζει σε τίποτα την απόδοση μου. Η ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα ήταν εξαιρετική, ένιωθα ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς του Παναθηναϊκού και όλους τους γιατρούς που ήταν δίπλα μου᾽᾽.

Κατά την διάρκεια της θεραπείας σου, ήρθε στον κόσμο η Μανουέλα. Η κορούλα σου. Στην Ισπανία εκείνη, στην Ελλάδα εσύ. Πως το βίωσες όλο αυτό;

᾽᾽Είναι το τίμημα του να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήμουν στο σπίτι μόνο μέσα από κλήσεις βίντεο. Εγώ και η γυναίκα μου ήμασταν πάντα ενωμένοι, ποτέ δεν με κατηγόρησε για τίποτα. Μου έλειπαν τόσο πολύ. Και οι δύο᾽᾽.

Τι γεύση σου αφήνουν αυτοί οι λίγοι μήνες στην Ελλάδα;

᾽᾽Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ήταν σύντομη και ιδιαίτερη. Θέλω να κάνω ξεκάθαρο πως είναι ένα μέρος που σίγουρα θα σκέφτομαι πάντα με αγάπη. Όλοι στον Παναθηναϊκό μου φέρθηκαν άψογα. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Έφυγα με το παράπονο πως δεν είχαν την ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να προσφέρω. Η εμπειρία μου, πάντως, με τον Μπόλονι ως προπονητή ήταν μία από τις χειρότερες στην καριέρα μου. Θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν έχω τίποτα κόντρα στον σύλλογο. Αντιθέτως είμαι ευγνώμων που ανήκα σε μία υπέροχη ομάδα, δεν έχω τίποτα απέναντι στον Παναθηναϊκό μόνο απέναντι σε αυτόν τον προπονητή, αν μπορεί κανείς να τον αποκαλεί έτσι᾽᾽.

Γιατί το λες αυτό για τον Μπόλονι;

᾽᾽Ότι αυτός ο άντρας προπονεί μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα από τα όσα έγιναν με εμένα. Το ότι ένας προπονητής δεν γνωρίζει τα ονόματα ή τις θέσεις των παικτών του είναι έλλειψη σεβασμού προς τον σύλλογο και την ομάδα᾽᾽.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News