ΝΤΡΟΠΗ - Χορεύει στους ρυθμούς του Ολυμπιακού η πολιτεία;

ΝΤΡΟΠΗ - Χορεύει στους ρυθμούς του Ολυμπιακού η πολιτεία;

Η εσωτερική κρίση που περνά ο Ολυμπιακός προκαλεί – όπως όλα δείχνουν – την υποχώρηση της πολιτείας ενόψει του αιώνιου ντέρμπι της 17ης Μαρτίου για τη Basketleague.

Πού είναι οι νόμοι για να εφαρμοστούν; Οι ερυθρόλευκοι δεν γνωρίζουν καλά καλά τι θα τους ξημερώσει αύριο με τις επιπολαιότητές τους και η πολιτεία φαίνεται ότι έχει στόχο να τους δώσει παράταση χρόνου για να συνέλθουν.

Μα, είναι δυνατό να ακυρωθεί το ντέρμπι; Για ποια επεισόδια υπάρχει φόβος; Μήπως το Μαρούσι βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Παλαιού Φαλήρου;

Το πράγμα βγάζει… μάτι. Ο Ολυμπιακός προκαλεί επίτηδες θόρυβο μπας και κερδίσει τη συμπάθεια της πολιτείας, της ΕΟΚ… μέχρι και των ίδιων των φιλάθλων του, έπειτα από όλα αυτά τα παράλογα που πράττει.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων. Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας είναι η λύση. Από κει και πέρα… εάν είναι να συμβεί το… «κακό», δεν μπορεί δυστυχώς να το εμποδίσει κανείς.

Το παιχνίδι πρέπει να γίνει στις 17 Μαρτίου πάση θυσία και ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης οφείλει να το αντιληφθεί γρήγορα αυτό. Οι δύο εκπρόσωποι της χώρας στην Ευρωλίγκα βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, καθώς παίζουν… τα ρέστα τους για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Τον ίδιο αγώνα δίνουν στο Champions League ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Προμηθέας.

Η πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της και να μην εμποδίσει τη διεξαγωγή του αγώνα. Δηλαδή να αφήσει τους Πειραιώτες να χάσουν με 0-20. Fair and square. Για οτιδήποτε άλλο συμβεί θα είναι και αυτή υπόλογη.

Ούτως ή άλλως, μπάσκετ δεν θα παιχτεί… και όλοι οι υγιείς φίλαθλοι δεν θα πατήσουν το πόδι τους στο ΣΕΦ για το παιχνίδι. Εξάλλου, έχει και ποδόσφαιρο… που εκεί υπάρχουν διακυβεύματα εκατομμυρίων και δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Συνεπώς, η πολιτεία θα πέσει στην παγίδα να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες του Ολυμπιακού, εάν υποχωρήσει και αναβάλλει το ματς. Τόσο απλό, μα τόσο σημαντικό!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News