Ντομινίκ Γουίλκινς: «Η μόνη φορά που με αγκάλιασε ο Μάλκοβιτς ήταν όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα» (vid)

Ντομινίκ Γουίλκινς: «Η μόνη φορά που με αγκάλιασε ο Μάλκοβιτς ήταν όταν κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα» (vid)

Ο Ντομινίκ Γουίλκινς μίλησε στο “Pick N’ Roll” της Cosmote TV για όσα έζησε στον Παναθηναϊκό, εξήγησε γιατί δεν θα επιχειρούσε να παίξει άμυνα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και θυμήθηκε την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Για το αν υπάρχει κάποια ιστορία που δεν έχει γίνει γνωστή από τη θητεία στον Παναθηναϊκό του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς: “Όταν ήρθα, είχαμε πάει σε κάτι γαλλικά βουνά. Εκείνος ήθελε να τρέξουμε σχεδόν 5 χιλιόμετρα και άλλα τόσα στην επιστροφή.

Την επόμενη μέρα, στη μέση της διαδρομής, στράφηκα προς εκείνον και του είπα: “Coach, δεν ήρθα εδώ για να γίνω δρομέας, αλλά για να παίξω μπάσκετ”. Δεν πήγε πολύ καλά όλο αυτό, αλλά προσπαθούσαμε πολύ σκληρά στην προπόνηση. Όλοι μας. Οπότε εκείνος γνώριζε το επίπεδο των ικανοτήτων μας σε κάθε ματς”.




Για το αν πιστεύει πως θα έμενε στον Παναθηναϊκό για περισσότερα χρόνια αν είχε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντί του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς ως προπονητή: “Ξέρεις… ο Μάλκοβιτς είχε αυτή την προσέγγιση με τον οποιονδήποτε στην ομάδα. Όχι μόνο μαζί μου. Ποτέ δεν τον είδα να αγκαλιάζει το Στόγιαν Βράνκοβιτς, το Φραγκίσκο Αλβέρτη ή το Νίκο Οικονόμου.

Δεν τους αγκάλιαζε ποτέ. Η μόνη φορά που με αγκάλιασε ήταν όταν κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό. Τον κοιτούσα κάπως έτσι… Τι γίνεται εδώ; Ήταν η μόνη φορά που με αγκάλιασε”.

Για το τι θυμάται περισσότερο από την Αθήνα: “Ήταν τέλεια. Είχα την ευκαιρία να κάνω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και να επισκεφθώ και πολλές ενδιαφέρουσες χώρες. Όμως εκεί έπαιξα με μια πολύ καλή ομάδα. Οι Έλληνες φίλαθλοι μου φέρθηκαν σα να είμαι θεός”.




Για το αν θεωρεί πως η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι μοναδική: “Είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως. Αυτοί οι δύο οργανισμοί μισιούνται, είναι σαν πόλεμος. Όταν πήγαινα να παίξω στο ΣΕΦ, υπήρχε μια κάποια νευρικότητα. Αυτό ένιωθαν κι εκείνοι όταν ανέβαιναν στο ΟΑΚΑ”.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News