ΝτεΣόν Τόμας: “Φέτος δε θα κάνουμε το περσινό λάθος…”

Λαύριο - Παναθηναϊκός κανάλι ώρα: Το κανάλι που δείχνει το ματς - Ωρα μετάδοσης

O ΝτεΣόν Τόμας μιλώντας στο Eurohoops γιατί ήταν σημαντική η νίκη της πρεμιέρας και το ξεκίνημα του μαραθωνίου. Τι είπε για την προσωπική του απόδοση και τον Τζέιμς Γκιστ.

“Πάντα είναι περίεργο κι έχει άγχος η πρεμιέρα. Ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, όταν μπαίνεις για να δώσεις το πρώτο ματς της σεζόν υπάρχει νευρικότητα, γιατί θέλεις να αρχίσεις με νίκη και καμιά φορά βιάζεσαι να το κάνεις” και εξήγησε πως “ αυτό έγινε με εμάς στο πρώτο ημίχρονο, όπου κάναμε αβίαστα γρήγορα σουτ και εκτελέσεις, χωρίς να είναι οι καλύτερες επιλογές. Είχαμε σκαμπανεβάσματα και χρειαζόταν η ανάπαυλα του ημιχρόνου για να δούμε τι έγινε λάθος, να ηρεμήσουμε και να νιώσουμε πιο σίγουροι. Δεν ήταν συνολικά η εμφάνιση που θέλαμε, αλλά πήραμε τη νίκη και πιστεύω πως όταν παίξουμε 4-5 ματς σερί θα νιώσουμε καλύτερα”.

Τα ριμπάουντ ήταν ένας τομέας που πονούσε πολύ ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά το ισορρόπησε και κατά τον Τόμας “είχαμε πρόβλημα, ναι, αλλά και μερικά ριμπάουντ πήγαιναν κατευθείαν στα χέρια τους (γέλια)! Αλλά και σε αυτό ήταν δική μας ευθύνη να μην έχουν την ευκαιρία να τα πάρουν, όπου κι αν πάει η μπάλα. Αυτό βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Το ριμπάουντ φέρνει καλό ρυθμό και στην επίθεση κι αυτό έγινε, μέσα από τη σκληρότερη προσπάθεια που κάναμε. Ο Παπαγιάννης ήταν εκεί για να βοηθήσει, κι εγώ φυσικά ήμουν εκεί, ο Ουές και όλα τα παιδιά προσπάθησαν παραπάνω. Το ριμπάουντ είναι ομαδική υπόθεση”.

Το 1-0 στη συγκομιδή έγινε, με την αρχή του μαραθωνίου να είναι κρίσιμη και ο 28χρονος άσος εξήγησε γιατί: “Στην αρχή της σεζόν είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις νίκες γιατί δεν είσαι όσο έτοιμος θέλεις και έχεις και άσχημα διαστήματα που μπορεί να κοστίσουν. Φέτος δε θέλουμε να κάνουμε το περσινό λάθος, που κάναμε μαζεμένα άσχημα αποτελέσματα στην αρχή και μετά έπρεπε να τρέξουμε για να καλύψουμε το χάντικαπ. Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν είναι σημαντικά. Έχουμε λιγότερες προπονήσεις ανάμεσα στα παιχνίδια, λόγω του πυκνού προγράμματος, αλλά σε όσο χρόνο διαθέτουμε, στα 75 λεπτά που διαρκεί η προπόνηση πρέπει να τα δίνουμε όλα, με τη μέγιστη προσοχή για να κερδίσουμε το στοίχημα”.

Όσο για την απόδοσή του και το νταμπλ-νταμπλ, η απάντηση ήταν λακωνική: “Όλοι προσπαθούμε κι αυτό κάνω κι εγώ. Χαίρομαι που βοήθησα σε αυτή τη νίκη, αλλά δεν ήμουν μόνος, πολλά παιδιά έδωσαν κάτι ο καθένας για να φύγουμε χαρούμενοι από το παρκέ. Όταν παίζω καλά, είμαι χαρούμενος μόνο με τις νίκες της ομάδας”.

Πολύ καλά έπαιξε και ο φίλος και πρώην πλέον συμπαίκτης του, Τζέιμς Γκιστ… “Ηταν ωραίο που τον είδαμε, αλλά άσχημο που ήταν αντίπαλος (γέλια). Πέρυσι περάσαμε πολλά μαζί, προσωπικά με βοήθησε πολύ και περάσαμε πολύ χρόνο μαζί και εκτός γηπέδου. Είμαι χαρούμενος που τον είδα να παίζει καλά, ειδικά από τη στιγμή που η καλή του εμφάνιση δε μας στέρησε τη νίκη. Δείχνει ότι του αρέσει εκεί που είναι και παίζει με τον τρόπο που θέλει. Είναι εξαιρετικός παίκτης και έχει να δώσει πολλά ακόμα”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News