Ντέρμπι τίτλου για το Τριφύλλι - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ξεφτίλισε τον Ολυμπιακό, άλμα τίτλου ο Παναθηναϊκός!

Ο Φοίνικας Σύρου υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (26/3, 19:30) για την πέμπτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης σε ένα ντέρμπι που θα κρίνει πολλά στη Volley League.

Ο γηπεδούχος Φοίνικας προέρχεται από μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι έχει 17 βαθμούς και με «καθαρή» νίκη μειώνει την απόσταση από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς και μπαίνει εκ νέου στη διεκδίκηση του τίτλου.

Οι Συριανοί μετρούν φέτος δύο νίκες επί του τριφυλλιού σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Φοίνικας επιβλήθηκε με 3-0 σετ στο ματς της Σύρου για την πρώτη φάση και με 3-1 σετ στο νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

O λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: «Προερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, κάτι που εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, μας δίνει και τους τρεις πόντους, καθώς μας έχει ανεβάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή. Καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, που είναι και πολύ δύσκολο, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και είναι πολύ σημαντικό για τη βαθμολογία. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε αποδείξει ότι σε καλή μας μέρα μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, δεν φοβόμαστε καμία ομάδα, ούτε φυσικά υποτιμούμε καμία. Κάθε ματς στην παρούσα φάση είναι ένα ντέρμπι, όλες οι ομάδες που διεκδικούμε πρωτάθλημα έχουμε πολύ δυνατά ρόστερ και όλες το θέλουμε πάρα πολύ. Όσον αφορά το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει μπροστά στο κοινό μας και μάλιστα με την πληρότητα στο φουλ, μας δίνει χαρά και καλή ψυχολογία, γιατί το κοινό μας πάντα μας στηρίζει, μας βοηθάει, υπάρχει παλμός και ένταση στην κερκίδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή. Εύχομαι το Σάββατο το βράδυ να πανηγυρίσουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη, που θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο που έχουμε ως ομάδα».

Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός προέρχεται επίσης από μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι με διπλό στη Σύρο κάνουν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Αν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου πάρει το τρίποντο τότε θα διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών από τη δεύτερη θέση. Σημειώνεται ότι το τριφύλλι έχει στον δεύτερο γύρο της δεύτερης φάσης τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα στην έδρα του.

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού Αξέλ Γιάκομπσεν δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Ο Φοίνικας είχε πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και τους σεβόμαστε απόλυτα. Είναι δυνατή ομάδα και ειδικά στην έδρα τους παίζουν πολύ καλά. Αλλά και εμείς προερχόμαστε από καλές νίκες και έχουμε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό ματς, δεν θα είναι εύκολο. Ο νικητής θα πάρει σημαντικούς βαθμούς. Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να μεγαλώσουμε περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά από τις άλλες ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, πάμε για τη νίκη όπως πάντα και ευχόμαστε να πάρουμε τους σημαντικούς αυτούς βαθμούς για τη συνέχεια».

Το ματς θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι της ΕΣΑΠ στο youtube.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News