Νόστιμος σαν... Μπέικον ο Παναθηναϊκός, πλησιάζει την 8άδα!

Νόστιμος σαν... Μπέικον ο Παναθηναϊκός, πλησιάζει την 8άδα!

Στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός (77-58) παρά το γεγονός πως προερχόταν από «μάχη» 45 λεπτών απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, έπαιξε για 2η φορά χωρίς τον Γκριγκόνις και «διέλυσε» τη Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ καθαρίζοντας το ματς από την τρίτη περίοδο με σούπερ Μπέικον.

Φορτσάτος και έτοιμος για… απαντήσεις ξεκίνησε στο παιχνίδι ο Μπέικον με δυνατό «κάρφωμα» και άλλους δύο δικούς του προσωπικούς πόντους. Ο Παναθηναϊκός επέδειξε σοβαρότητα στην άμυνα δεχόμενος μόλις 6 πόντους στα πρώτα 8 λεπτά, ενώ με δύο ελεύθερες βολές πήγε στο 13-6. Η Βιλερμπάν θα ευστοχήσει σε τρίποντο για να κλείσει το δεκάλεπτο με το Τριφύλλι στο +4 (15-11).

Μποχωρίδης και Μπέικον έκαμψαν την αντίσταση των Γάλλων που έψαχναν την ισοφάριση με τον τελευταίο να προσφέρει νέο εντυπωσιακό κάρφωμα (23-16). Ο πρώτος διψήφιος για το Τριφύλλι έγινε ο Μπέικον με 10 πόντους για το 25-18.

Ο Παπαγιάννης έφερε την πρώτη διψήφια διαφορά (29-18). Καλάθι και φάουλ του Πονίτκα μεγάλωσε κι άλλο την απόσταση (32-20). Από πάσα του Μπέικον από μέσα προς τα έξω, ο Ουίλιαμς βρέθηκε μόνος του στη γωνία για να ευστοχήσει σε σουτ τριών πόντων για το +15 του Παναθηναϊκού. Ο Ράντονιτς εν συνεχεία πήρε τάιμ άουτ έπειτα από μια φάση στην οποία χάθηκαν οι άμυνες.

Στο ίδιο αμυντικό τέμπο μπήκε και στο β’ ημίχρονο η ομάδα του Μαυροβούνιου τεχνικού , όμως, άρχισε να φυσάει φλόγες και στην επίθεση με ένα σερί «13-2» με εκπληκτικούς Μπέικον και Ουίλιαμς (49-26). Με δύο εύστοχες βολές του Πονίτκα ο Παναθηναϊκός έφθασε στο ισοπεδωτικό 60-35. Το… κερασάκι ήρθε με τον Παπαγιάννη να σκοράρει από τα 6,75 μέτρα.

Άψογος σε 2ο διαδοχικό παιχνίδι ο Γουόλτερς, το… έσταξε και αυτός από μακρινή απόσταση (72-46) στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Ο Ράντονιτς πήρε challenge σε μια φάση με τον Τάιους και δικαιώθηκε. Το Τριφύλλι στο τελευταίο 5λεπτο χαλάρωσε αρκετά και η Βιλερμπάν έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 με τον Τάιους (72-55). Με τρίποντο ο Πονίτκα επανάφερε την τάξη στην επόμενη φάση. Το τελικό σκορ ήταν 77-58.

Νόστιμος σαν... Μπέικον ο Παναθηναϊκός, πλησιάζει την 8άδα!

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News