Νωρίς το θυμήθηκαν...

Νωρίς το θυμήθηκαν...

Bλέπω με ενδιαφέρον, ότι τώρα που έχουμε φθάσει στο αμήν, στο παραένα πριν το Grexit κάποιοι θυμήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο. Ναι είναι οι ίδιοι αυτοί, που τόσο καιρό μας έλεγαν γραφικούς εμάς , που φωνάζαμε, ότι η διαφθορά έχει οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα στην καταστροφή και η ανισονομία, που επικρατεί έχει αυξήσει και την βία.

Όταν όλα αυτά τα λέγαμε εμείς ακούγαμε κάποιες φωνές να λένε «παραμύθια είναι αυτά, ας επενδύσουν όλοι οι άλλοι , όπως ο Ολυμπιακός και να μην ασχολούνται με την διαιτησία και την ΕΠΟ».

[ads2]

Αυτοί, λοιπόν, τώρα λένε «υπάρχει πρόβλημα στο ποδόσφαιρο και να κάτσουμε όλοι οι μεγάλοι να βρούμε την λύση». Και το πιο φοβερό είναι ότι ακούω στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού να λένε, ότι «ο Μαρινάκης είναι έτοιμος να κάνει προτάσεις για να φτιάξει το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα». Μα τι προτάσεις να κάνει ο Μαρινάκης;

Αφού κατά την άποψή του ο Αλαφούζος και κάποιοι άλλοι που φωνάζουν χρόνια για την διαφθορά «δηλητηριάζουν το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα». Αυτό το έχει πει αμέτρητες φορές και ο πιο γραφικός παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου( που θυμήθηκε ότι η διαιτησία έχει θέμα όταν η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0) και πιστά το ακολουθούσαν και το έλεγαν όλη τη χρονιά πιστοί εκπρόσωποι της …γραμμής , που το παίζουν και αντικειμενικοί.

Αρα πως τώρα ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κάνει και προτάσεις για κάτι που μέχρι πριν από ένα μήνα το έβλεπε ότι ήταν μια χαρά και το πρόβλημα το έχουν οι άλλοι που δεν επενδύουν οι… τζάμπα μάγκες , οι …γραφικοί, οι… ψυχοπαθείς και όλα τα ωραία που υποστήριζαν τόσο καιρό στον Πειραιά επίσημοι εκπρόσωποι της ομάδας; Μήπως επειδή φθάσαμε στο παρά ένα του Grexit αναγκάστηκαν να δουν και στον Ολυμπιακό την αλήθεια, που τόσο καιρό άκουγαν και την χλεύαζαν;

Την αλήθεια που λέει, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε πλήρη σήψη και αν δεν αλλάξουν όλα δεν πρόκειται να δημιουργηθούν συνθήκες ανταγωνισμού και να υπάρξουν και νέοι επιχειρηματίες, που θα θελήσουν να επενδύσουν σε ένα καθαρό προιόν και όχι σε αυτό το άρρωστο πράγμα; Οσο για την ΕΠΟ το γεγονός, ότι έχουμε φθάσει σε αυτό το σημείο, το έσχατο και δεν κουνιέται φύλλο δείχνει, πόσο κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον και δεν δίνουν μία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μόνο αν χτυπήσει το τηλέφωνο και τους πουν να φύγουν μπορεί να το κάνουν μέχρι τότε δεν κουνιούνται. Πόσο μέλι να έχουν αυτές οι καρέκλες άραγε ; Πόσο;

Και φεύγω από το θέμα των ημερών, που είναι το Grexit και πάω στον Στάικο Βεργέτη. Καλό θα είναι για τον νεόκοπο προπονητή, όταν πιάνει στο στόμα του τον Παναθηναϊκό να προσέχει τι λέει. Την Κυριακή το βράδυ είπε στην «Αθλητική Κυριακή» ότι « ο Παναθηναϊκός βγάζει μιζέρια και διαμαρτύρεται για την διαιτησία και τα βάζει με τον Ολυμπιακό και τα αρμόδια όργανα». Κατ’αρχάς μίζερος είναι ο ίδιος .

Οποτε τελείωνε ένα παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης έβγαινε με ένα μίζερο ύφος στην τηλεόραση και ειδικά όταν έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και έχανε είτε η διαιτησία θα του έφταιγε, είτε η ατυχία του επειδή η ομάδα του είχε ευκαιρίες και δεν τις έκανε γκολ και ο Παναθηναϊκός με λιγότερες κέρδιζε. Και στην μία και στην άλλη περίπτωση ανακάλυπτε …φαντάσματα όταν έχανε από τον Παναθηναϊκό.

Κατά δεύτερον επειδή τον βλέπω με ύφος χιλίων καρδιναλίων να βγαίνει και να μιλάει και να κρίνει να του θυμήσω, ότι στην προπονητική σε σχέση με άλλους προπονητές είναι πολύ πίσω. Δώνης, Ουζουνίδης, Αναστασίου , Παράσχος, Πετράκης , αλλά και άλλοι Ελληνες προπονητές είναι πολύ μπροστά σε σχέση με αυτόν, που μόνο στον Αστέρα τον έχουμε δει. Αν τον δούμε να δουλεύει και σε άλλες ομάδες και διαπιστώσουμε ότι θα κάνει ότι έκανε με τον Αστέρα πέρυσι στην Ευρώπη( η κάτι ανάλογο σε σχέση με την ομάδα, που θα δουλέψει), τότε μπορεί να πει ότι έχει κάνει ένα βήμα στην καριέρα του.

Προς το παρόν είναι απολυμένος από τον Αστέρα και είναι στα αζήτητα. Το μένος του για τον Παναθηναϊκό είναι γνωστό και ίσως μπολιάστηκε και από το μένος του πρώην προέδρου του , του γνωστού διαιτητή του αγώνα της Ριζούπολης. Επίσης είναι κατανοητό, ότι ο Βεργέτης κάνει ότι περνάει από το …χέρι του , για να δουλέψει στον Ολυμπιακό. Υπάρχουν, όμως και όρια. Και την Κυριακή τα ξεπέρασε και όποιοι φίλοι του Παναθηναϊκού τον είδαν να τα λέει αυτά που είπε βγήκαν από τα ρούχα τους. Στάικο Βεργέτη εκτέθηκες πολύ και την Κυριακή το βράδυ είναι σαν να βλέπαμε στην τηλεόραση τον πιο γραφικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου να μιλάει για τον Παναθηναϊκό. Τα ίδια ακριβώς θα έλεγε…..

gazzetta.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News