"Νόμος" η άμυνα για Γκιστ

"Νόμος" η άμυνα για Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο ένθετο περιοδικό «Μ2Μ» της εφημερίδας «Live Sport» και τόνισε πως οι «πράσινοι», με «όπλο» την άμυνα, μπορούν να εκπληρώσουν όλους τους στόχους τους φέτος.

[ads2]

Αναλυτικά

Για την ομάδα: «Στα χαρτιά είμαστε πολύ καλοί. Έχουμε ανέβει επίπεδο σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Όλοι ξέρουμε πως έχουμε καλή ομάδα. Βέβαια, πρέπει να το δείξουμε και στην πράξη. Δεν αρκεί μόνο στα λόγια. Για να βγάλουμε τις αρετές μας στο παρκέ, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά, να βρούμε αυτοματισμούς και, γενικότερα, να αποκτήσουμε χημεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μόνο εάν μάθουμε καλά ο ένας τον άλλον θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού Superfoods: «Ο Παναθηναϊκός είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Δεν έχει άλλη επιλογή. Είμαστε μέλος μιας ιστορικής ομάδας και μοναδικός στόχος μας είναι η κατάκτηση όλων των τίτλων που διεκδικούμε».

Για τη νέα μορφή της Ευρωλίγκας: «Η νέα Ευρωλίγκα θα είναι πιο διασκεδαστική. Θα περιλαμβάνει περισσότερα παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει και περισσότερες συγκινήσεις. Θεωρώ πως το νέο σύστημα θα είναι πολύ καλύτερο. Πλέον, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν. Καμία ομάδα δεν μπορεί να αποφύγει την άλλη. Όλοι θα αντιμετωπίσουν όλους. Αυτό είναι και το πιο δίκαιο. Αν θες να λες ότι είσαι η καλύτερη ομάδα, τότε θα πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους. Βέβαια, θα πρέπει να είσαι έτοιμος από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Φεβρουάριο, όπως τις άλλες χρονιές. Πλέον, κάθε αποτέλεσμα μετράει, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι της ομάδας: «Το ρόστερ μας περιλαμβάνει φέτος πολύ ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να ανεβάσουν ψηλά το σκορ. Ωστόσο, αν δεν παίξουμε καλή άμυνα, δεν θα καταφέρουμε ποτέ να εκπληρώσουμε τους στόχους μας. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να σταματήσουμε τις υπόλοιπες ομάδες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εξαιρετικές επιθετικά. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, το κλειδί της νίκης θα είναι η άμυνα. Κόντρα στη Μακάμπι (σ.σ. στο Gomelsky Cup στη Μόσχα) ήμασταν εξαιρετικοί επιθετικά, αλλά χάσαμε. Γι’ αυτό όλοι στην ομάδα γνωρίζουμε πως, όσο καλοί κι αν είμαστε στην επίθεση, αν δεν παίξουμε άμυνα, δεν θα καταφέρουμε τίποτα τη φετινή σεζόν».

ΔΥΝΑΤΟ ΤΑΜΕΙΟ: Ποντάρισμα στο 1.85!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News