Νικολακόπουλος: «Ρέντα ο ΠΑΟ, 4 ματς με πέναλτι - Το έχει πάρει από το -6 ο ΟΣΦΠ»

Νικολακόπουλος: «Αν αυτός ήταν σοβαρός διαιτητής, εγώ είμαι αστροναύτης!»

Ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού Κώστας Νικολακόπουλος τονίζει ότι η ομάδα του Πειραιά έχει πάρει δύο φορές το πρωτάθλημα από το -6.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ποτέ δεν έχει ξαναβρεθεί 7 βαθμούς πίσω.

Μεταξύ άλλων γράφει στο gazzetta.gr:

Αντί προλόγου: Δεν υπάρχει αμφιβολία ως προς το ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκπληκτικά αποτελέσματα από τα τέλη του περασμένου Φλεβάρη. Αλλά αν μη τι άλλο έχει και ρέντα, όταν από τα εφτά τελευταία παιχνίδια του, έχει πάρει τα τέσσερα με (πέντε συνολικά) πέναλτι (!), τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ (1-0), το 2-1 με την ΑΕΚ, το 1-0 με τον Ιωνικό και το 2-1 στην Τούμπα.

Ήμουν σχεδόν σίγουρος, αλλά ήθελα να το τσεκάρω μέσα κι από τα δεδομένα: ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στα σχεδόν 30 χρόνια στα οποία κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βρίσκεται στο -7 από την κορυφή σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, την 6η αγωνιστική.

Και μόνο από αυτό το στοιχείο μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού να επανακτήσει τα πρωτεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την στιγμή που ποτέ άλλοτε δεν είχε τέτοια σημαντική απόσταση από τον πρώτο της βαθμολογίας. Από την άλλη, το ευχάριστο για τον πρωταθλητή Ελλάδας είναι ότι στο παρελθόν έχει ανατρέψει σχεδόν παρόμοιες βαθμολογικές διαφορές. Και δη δύο φορές.

Το 2007-08 ο Ολυμπιακός την 6η αγωνιστική ήταν στο -6 από την ΑΕΚ (και στο -1 από τον ΠΑΟ), αλλά στο τέλος πήρε τον τίτλο με +2 από την ΑΕΚ και +4 από τον ΠΑΟ, εκείνη τη σεζόν που κέρδισε τρεις βαθμούς τους οποίους είχε χάσει (0-1) από την Καλαμαριά, λόγω της παράνομης συμμετοχής του Βάλνερ στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Το 1997-98 ο Ολυμπιακός την 6η αγωνιστική ήταν πάλι στο -6 από τον ΠΑΟ τότε (και στο -1 από την ΑΕΚ), αλλά στο τέλος πήρε τον τίτλο με +3 από τον ΠΑΟ και δη με πιο εύκολο τρόπο απ΄ ότι δείχνει η τελική διαφορά, αν σκεφθούμε ότι τελευταία αγωνιστική, στη φιέστα, είχε χάσει 0-2 από τη Βέροια στο Καραϊσκάκη.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News