Νίκας: «Θέλω να παίξω στη Λίβερπουλ με προπονητή τον… Τζέραρντ»

Νίκας: «Θέλω να παίξω στη Λίβερπουλ με προπονητή τον… Τζέραρντ»

Ο Γιώργος Νίκας του Λεβαδειακού μίλησε για την άνοδο της ομάδας στην Super League αλλά και για το μεγάλο του όνειρο!

Οι δηλώσεις του Νίκα:

Ξεκινήσατε τη χρονιά ως φαβορί για την πρώτη θέση, εσύ πίστευες ότι θα είστε η ομάδα που θα πάρει την άνοδο φέτος;

«Ήμασταν το φαβορί, όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Εγώ πίστευα ότι θα τα καταφέρουμε, είχαμε έξτρα πίεση, αλλά αυτό μας βγήκε σε καλό και τα καταφέραμε»

Πέρυσι δεν τα καταφέρατε να φτάσετε στην άνοδο, παρά την πολύ καλή προσπάθεια που κάνατε, έμεινε η πίκρα από την περσινή χρονιά;




«Είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό, γιατί φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Χάσαμε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι, στο τελευταίο ημίχρονο της περιόδου, αλλά αυτό μας έδωσε δύναμη και φέτος τα δώσαμε όλα και καταφέραμε τον στόχο μας».

Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, πέρασε καθόλου από το μυαλό σας ότι ίσως να μην τα καταφέρουμε ούτε φέτος;

«Σίγουρα κάναμε μια κοιλιά, αλλά νομίζω ότι αν εξαιρέσεις τη Σίτι και τη Λίβερπουλ, που δεν χάνουν ποτέ, όλες οι ομάδες το παθαίνουν αυτό. Υπήρχε λίγη βαβούρα στα αποδυτήρια, λίγη παραπάνω πίεση μεταξύ μας, απλώς το διαχειριστήκαμε μια χαρά και το αφήσαμε πίσω μας».

Ποια ομάδα είναι αυτή που σας δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί;

«Και τα τρία χρόνια μάς βάζει δύσκολα η ομάδα των Χανίων, νομίζω έχουμε λίγα θετικά αποτελέσματα απέναντί τους, αλλά και η Καλλιθέα και η Καλαμάτα ήταν πολύ σκληρές ομάδες, ήταν πολύ δύσκολες ομάδες. Απλά νομίζω ότι στο σύνολο παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Ακόμα και σε έναν αγώνα που δεν θα ήταν η μέρα μας, καταφέρναμε να πάρουμε αποτελέσματα».

Θα μπορούσε κάποια ομάδα από τις κυρίως ανταγωνίστριες (Καλλιθέα, Καλαμάτα) μέσα στη χρονιά, να πάρει και αυτή την άνοδο αν ήταν διαφορετικό το πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό γιατί αν ήταν ένας ενιαίος όμιλος, δεν ξέρω πως θα ήταν τα αποτελέσματα και με τις καλές ομάδες του Βόρειου ομίλου. Έτσι όπως χωρίστηκαν οι όμιλοι, ωστόσο, ήταν και λίγο άδικο για αυτές τις ομάδες, γιατί δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλύτερο, ενώ είχαν δυνατά σύνολα».

Θεωρείς σωστό το format διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Super League 2;

«Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν πολύ ωραίο όλο αυτό, όπως εμείς έτσι και η Βέροια τερμάτισε σχετικά εύκολα στην πρώτη θέση του ομίλου της. Παρ’ όλα αυτά, οι κόποι εννέα μηνών, από την αρχή της σεζόν μπορεί να πήγαιναν χαμένοι επειδή δεν θα κάναμε ένα ή δύο καλά παιχνίδια στο τέλος της σεζόν».

Φέτος είχες νέο προπονητή στον Λεβαδειακό, τον Γιάννη Ταουσιάνη. Ποια είναι η σχέση που έχετε;

«Η συνεργασία μας κύλησε ομαλά, έμαθα πάρα πολλά πράγματα, με βελτίωσε πάρα πολύ σαν ποδοσφαιριστή. Από πέρυσι είχε φανεί, έκανε διαφορά με την ομάδα του Εργοτέλη, έπαιζε ένα πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο και κυρίως με μικρούς σε ηλικία παίκτες. Δεν θα κρύψω, ότι είχα ενθουσιαστεί όταν ήρθε».



Για το ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και αν θα πήγαινες;

«Είχα διαβάσει και εγώ για αυτό. Για το αν το ήθελα, σίγουρα όταν μια μεγάλη ομάδα ενδιαφέρεται για εσένα νιώθεις πολύ περήφανος, ωστόσο θα ήταν λάθος να φύγω στη μέση της σεζόν μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα, τη χρονιά που κατάφερε να πετύχει τον στόχο της».

Εκτός από τον Ολυμπιακό στο παρελθόν είχε ακουστεί το όνομα σου και για τον Παναθηναϊκό, ανάμεσα στις δύο σε ποια θα ήθελες να παίξεις;

«Δεν είμαι σε θέση να διαλέξω σε ποια ομάδα ανάμεσα στις δύο θα πήγαινα, σίγουρα είναι δύο μεγάλες ομάδες, μακάρι κάποια από τις δυο να ισχύει ότι με θέλει και να ενδιαφέρεται για εμένα».

Ήσουν υποστηρικτής κάποιας ομάδας από μικρό παιδί;

«Ομάδα μου είναι η Λίβερπουλ, από μικρό παιδί ήμουν φανατικός Λίβερπουλ. Αυτή είναι η ομάδα μου, όταν με ρωτάνε αυτό απαντάω και Λεβαδειακός που έχω περάσει τόσα χρόνια στην ομάδα».

Άρα είναι και το όνειρο σου να παίξεις στη Λίβερπουλ;

«Αυτό επειδή πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ο Κλοπ θα φύγει, θα έχω και προπονητή τον Στίβεν Τζέραρντ».

Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε για Λίβερπουλ και Στίβεν Τζέραρντ;

«Δεν έχω κάτι σίγουρο να σας πω, απλά πιστεύω ότι θα είναι ο επόμενος προπονητής της Λίβερπουλ».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News