Ο Βοτανικός, οι πρόσφυγες, το γήπεδο και τα… χρυσόψαρα!

Ο Βοτανικός, οι πρόσφυγες, το γήπεδο και τα... χρυσόψαρα!
Ο Βοτανικός, οι πρόσφυγες, το γήπεδο και τα... χρυσόψαρα!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν οι μετανάστες στην περιοχή του Ελαιώνα ξύπνησε μνήμες.

Η είδηση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει τους πρόσφυγες – μετανάστες στην περιοχή του Ελαιώνα (από το Πεδίο του Άρεως), έφερε στη μνήμη πολλών την μάχη που έδωσε προ επταετίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για να… διασωθούν οι περήφημοι κορμοράνοι από το συγκεκριμένο οικόπεδο, μπλοκάροντας στην ουσία την Βουβούπολη (εμπορικό Βωβού) και κατ’ επέκταση το γήπεδο του Παναθηναϊκού. 

Φυσικά αυτή η “ανάγνωση” της είδησης είναι στον κόσμο του… χρυσόψαρου. Για όσους δηλαδή δεν θυμούνται τα γεγονότα και γενικεύουν μια πληροφορία.

Διότι η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όντως σε πρώτη φάση – το 2008- μπλόκαρε το εμπορικό, κάνοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το γήπεδο μπλοκαρίστηκε επειδή οι αρμόδιοι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (εν αγνοία και αφέλεια του Ερασιτέχνη που υπέγραφε ότι του έδιναν…), είχαν φροντίσει να συνδέσουν το γήπεδο με το εμπορικό! Αυτή είναι η μία λεπτομέρεια…

Η δεύτερη λεπτομέρεια που έντεχνα φροντίζουν τα ΜΜΕ να λησμονούν είναι ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον Νοέμβριο του 2009 είχε πάρει την άδεια κατασκευής του γηπέδου και θα μπορούσε θεωρητικά και πρακτικά να προχωρήσει στην κατασκευή του!

Η τρίτη λεπτομέρεια είναι πως παρά την τραγική επιλογή της ΓΗΠΕΛ να τρέξει ένα πρότζεκτ, χωρίς πρώτα να εξασφαλίσει τον τρόπο χρηματοδότησης (οι τράπεζες το 2009 δεν έδιναν δάνεια…) – ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχει κάνει η ΑΕΚ – το γήπεδο στον Βοτανικό θα μπορούσε να κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση… Κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Τα πως και τα γιατί δεν προχώρησε η κατασκευή του γηπέδου, είναι κάτι που δεν το μάθαμε ποτέ. Ή για όσους γνωρίζουν ήταν η πραγματική αιτία που διαλύθηκε η πολυμετοχικότητα.

Όλα τ’ άλλα ήταν απλά η άχνη σ’ ένα καλοστημένο σχέδιο που θα καταγραφούν από τον ιστορικό του μέλλοντος. 

Οπότε συμπερασματικά ο ΣΥΡΙΖΑ, όντως μπλόκαρε το εμπορικό, αλλά το γήπεδο θα μπορούσε να γίνει, εάν το ήθελε αυτός που αποφάσιζε για την τύχη του έργου…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Exit mobile version