«Ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα»

«Ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα»

«Ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα»


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο προπονητής που πρωτοδούλεψε με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο Αιγάλεω, Γιώργος Καντζιλιέρης και ο Δημήτρης Καρβέλας, που πρωτοέριξε στο παρκέ σε αγώνα αντρικού τον διεθνή άσο, μίλησαν για τον ανερχόμενο αστέρα… 

«Το παιδί διακρινόταν από νωρίς. Από πολύ μικρός. Ηταν ένα επίπεδο μπροστά από τους υπόλοιπους, αγωνιστικά. Εκανε όλες τις δουλειές στο γήπεδο, σούταρε, πάσαρε, έκλεβε, έκοβε, έπαιρνε ριμπάουντ». Ο Γιώργος Καντζιλιέρης (που συνεργάζεται πλέον με Παναθηναϊκό και Ψυχικό), ο οποίος πρωτοασχολήθηκε με την περίπτωση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, ανέλυσε μέσω του SDNA, το φαινόμενο του 18χρονου -χρυσού με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωμπάσκετ- φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

«Ηταν το 2008, είδα τον Βασίλη σε καλοκαιρινό καμπ του Αιγάλεω, που αφορούσε παιδιά του ’97. Ντρίμπλαρε, έκανε τα πάντα. Ως Παμπαίδας ακόμη, στο τέλος της σεζόν 2011-12, στα 14 του δηλαδή, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο αντρικό τμήμα του Αιγάλεω, στη Β’ Εθνική. Ηταν έτοιμος να τα βάλει με όλους. Εδειχνε ότι θα προχωρήσει πολύ γρήγορα».

Και τότε λοιπόν, το 2012, όταν και για μία ακόμη φορά στην πολύχρονη καριέρα του στο ελληνικό μπάσκετ, ο Δημήτρης Καρβέλας, είχε καθίσει στον πάγκο του αγαπημένου του «Σίτι», έβαλε τον «Χαραλαμπό», στα δύσκολα: «Του έδωσα χρόνο συμμετοχής στα τελευταία ματς και το πρώτο από αυτά,το ντεμπούτο του δηλαδή, ήταν με τη Νήαρ Ηστ, στην Καισαριανή. Μπήκε και σκόραρε αμέσως. Τι άλλο να πω. Στεκόταν ήδη ως κανονικός παίκτης. Ξεχώριζε από μικρός σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Από μικρός στο Αιγάλεω, καλός μαθητής, καλός αθλητής, με πατέρα για χρόνια επίσης παίκτη και παράγοντα της ομάδας. Εβαζε σε κάθε ματς στις υποδομές 40 και 50 πόντους για πλάκα. Μπορεί να το κάνει και με τις Εθνικές και την ομάδα του, τον Παναθηναϊκό».

Να σημειωθεί πως πιο πριν, τον Χαραλαμπόπουλο παρακολουθούσαν ως τεχνικοί του Αιγάλεω οι κόουτς Λευτέρης Καλογήρου, Tόλης Χατζηγιαννακός, Μάριος Γούναρης, Χάρης Κουλουριώτης και Κώστας Ρουμελιώτης, έχοντας όλοι στραμμένη την προσοχή στον θαυματουργό νεαρό, που θα εξελισσόταν γοργά…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News