O "νέος Χάτζι" που έφυγε με τη στάμπα του τρελού!

O "νέος Χάτζι" που έφυγε με τη στάμπα του τρελού!

O "νέος Χάτζι" που έφυγε με τη στάμπα του τρελού!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η εμφάνιση του Λουτσιάν Σανμαρτεάν με την Ρουμανία κόντρα στην Εθνική “ξύπνησε” αναμνήσεις.

12 Μαΐου του 2002: Η Εθνική με τον Ότο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της, στο πλαίσιο της προετοιμασία της για τα προκριματικά του Euro του 2004, δίνει φιλικό παιχνίδι με τη Ρουμανία στην Αλεξανδρούπολη!

Νίκη με 3-2 με σκόρερ τους Ντέμη Νικολαΐδη, Στέλιο Γιαννακόπουλο και Παντελή Κωνσταντινίδη!

Για τους Ρουμάνους είχαν σκοράρει Ογκαράρου και Τανάσα, έχοντας στο βασικό σχήμα έναν 22χρονο βιρτουόζο μέσο. Τον Λουτσιάν Σανμαρτεάν.

Αυτός ο… Σανμαραντόνα, που είχαμε γράψει και στην “Αθλητική Ηχώ”, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, έναν χρόνο αργότερα, δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες.

Τεράστιο ταλέντο, με τρομερή ικανότητα στο ένας εναντίων ενός και μ’ εκείνο το αέρινο στιλ, που το έχει ακόμη και σήμερα. Το είδαμε στο χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής με την ομάδα του Ιορντανέσκου. Του δεύτερου παρεπιπτόντως πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού που βρέθηκε στον δρόμο της γαλανόλευκης, μετά τον Μπίγκαμ (1988).

Ο Σανμαρτεάν είναι σαν να πατάει στις μύτες των παπουτσιών του…

Ο Ρουμάνος έμεινε στην ιστορία του Παναθηναϊκού για τρεις “στιγμές”:

-Το γκολ που σημείωσε στο καλοκαιρινό φιλικό με την ολλανδική Βίλεμ στη Λεωφόρο, το πρώτο στη μετά Ριζούπολη εποχή. Με την εξέδρα να βράζει και τον Ρουμάνο να σκοράρει, με ψηλοκρεμαστό σουτ, αλλάζοντας το κλίμα εκείνης της βραδιάς…

-Φυσικά την γκολάρα που σημείωσε στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο και έδωσε τη νίκη στους “πράσινους” (1-0), με τον Παναθηναϊκό εκείνη την αγωνιστική να προσπερνάει τον Ολυμπιακό που έχασε στην έδρα του από την ΑΕΚ, φτάνοντας πανηγυρικά στην κατάκτηση του νταμπλ!

-Και εν τέλει τον τραυματισμό του… Έναν τραυματισμό μυστήριο στην επιγονατίδα, που το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού το αντιμετώπισε ως… ψυχολογικό τραύμα!

Κάπως έτσι αυτός ο υπερταλαντούχος Ρουμάνος έφυγε από το “τριφύλλι” το 2007, με την στάμπα του θεοπάλαβου! Πήγε στους Ολλανδούς της Ουτρέχτης, έκανε την επέμβαση που έπρεπε να κάνει στον Παναθηναϊκό (επιδιόρθωση της διπλής επιγονατίδας) και στη συνέχεια ξαναθυμήθηκε τα… μαγικά του, με την Γκλόρια Μπίστριτσα, τη Βασλούι και την Στεάουα, κερδίζοντας και μια θέση στην Εθνική Ρουμανίας!

Αυτός, ο νέος Χάτζι, όπως είχε πει ο ίδιος ο “Μαραντόνα των Καρπαθίων”, ακόμη θυμάμαι ότι έβγαινε από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου, μιλώντας στο κινητό του. Οι κακιές γλώσσες λένε ότι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν το… τουτ, τουτ (για να αποφεύγει τους δημοσιογράφους)…

Όπως και να έχει βλέποντας τον Λουτσιάν να πατάει στις μύτες, ξύπνησαν ωραίες μνήμες!

* Εκτός από τον Σανμαρτεάν, με την στάμπα του παλαβού έφυγαν από τον Παναθηναϊκό και οι Γκονζάλες και Ολιζαντέμπε. Συμπτωματικά όλοι είχαν προβλήματα τραυματισμού που (δεν) αντιμετώπισε σωστά το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού.

Το παρελθόν είναι οδηγός για το μέλλον…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News