Οι "Ολλανδοί"... ξανάρχονται!

Οι "Ολλανδοί"... ξανάρχονται!

Πώς και πώς περιμένει ο Γιάννης Αναστασίου την “ανάσταση” των δύο… Ολλανδών, του πρώην άσου της Τβέντε -ομάδα στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά- Εμίρ Μπαϊράμι και του μεγαλωμένου στο Αμστερνταμ, Ουασίμ Μπούι, ποδοσφαιριστές που υπήρξαν προσωπικές του επιλογές τα δύο καλοκαίρια της παρουσίας του Έλληνα προπονητή στο “τριφύλλι”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ειδικότερα για τον Μπαϊράμι ο Αναστασίου δεν έχασε ποτέ την πίστη του. Στις συζητήσεις του ποδοσφαιρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού για τον σχεδιασμό της ομάδας, πριν από λίγους μήνες, ο προπονητής των “πράσινων” είχε εκφράσει την άποψη ότι ο Μπαϊράμι μπορεί να αποτελέσει μία σπουδαία εκ των έσω “μεταγραφή”, υπογραμμίζοντας ότι η ποιότητά του και τα χαρακτηριστικά που διαθέτει κυρίως στο ένας εναντίον ενός είναι σε θέση να βοηθήσουν καταλυτικά την ομάδα στη διάρκεια της χρονιάς.

Μία σχετική ανασφάλεια υπήρχε ασφαλώς για το πρόβλημα τραυματισμού του στη μέση και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε για να το περιορίσει και πάνω σε αυτά τα δεδομένα χαράχθηκε το πλάνο του προπονητικού τιμ που ήθελε την προσεκτική-σταδιακή επανένταξή του στην ομάδα αλλά και την εμπέδωση του ίδιου του Σουηδού εξτρέμ ότι θα πρέπει να μάθει να ζει με το πρόβλημά του. Αυτό σημαίνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς πρέπει να διατηρεί δυνατό όλο του το σώμα και δη τον κορμό του (κοιλιακούς και ραχιαίους μύες), πραγματοποιώντας καθημερινά ειδικές έξτρα ασκήσεις που δεν θα επιβαρύνουν τη μέση του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο ίδιος ο Μπαϊράμι είχε δηλώσει πρόσφατα πως οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της υγείας και κατ’ επέκταση της καριέρας του και πλέον, έχοντας δουλέψει σκληρά και στοχευμένα, είναι σε θέση να ενσωματωθεί στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Το πλέον θετικό είναι ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο.

Για τον Μπούι ο Αναστασίου εκτιμούσε ότι θα χρειαστεί ένα φυσιολογικό στάδιο προσαρμογής σε μία νέα χώρα αλλά και στη φιλοσοφία και στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Πλέον, ο 21χρονος Ολλανδός έχει προσαρμοστεί και είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει σημαίνοντα ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό. Προχθές στον Βόλο ήταν το πρώτο του ματς με την πράσινη φανέλα που είχε θετικό πρόσημο και ο χρόνος μόνο υπέρ του μπορεί να δουλέψει…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News