Στην Καλαμάτα η πρωταθλήτρια ομάδα Πάλης του Παναθηναϊκού

Στην Καλαμάτα η πρωταθλήτρια ομάδα Πάλης του Παναθηναϊκού

“Τραπέζωμα” στην ομάδα πάλης του των “πρασίνων” από τον προέδρο του Παναθηναϊκού Καλαμάτας Δ. Μπούχαλη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Η πρωταθλήτρια ομάδα πάλης του Παναθηναϊκού βρέθηκε για 10 ημέρες στην Καλαμάτα, προκειμένου να κάνει μέρος της προετοιμασίας της εν όψει των διοργανώσεων του 2015.

Προπονήτρια της ομάδας ελληνορωμαϊκής πάλης των “πρασίνων” είναι η κα Λία Νικολάου (είναι μεσσηνιακής καταγωγής, καθώς μεγάλωσε στη συνοικία Φυτειά), ενώ την ομάδα στελεχώνουν οι ακόλουθοι αθλητές: Βλαδίμηρος Ματίας (66 κιλά), Χάρης Κουτσουρίδης (75 κ.), Κωνσταντίνος Δήμος (85 κ.), Χρηστάκης Πολλιανίδης, Αλέξανδρος Ποικιλίδης (98 κ.), Νικόλαος Λέων, Κωνσταντίνος Μπόμπορας (130 κ.) και Ευγένιος Πέντορετς (75 κ.), ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή στην Καλαμάτα.

Μάλιστα, την Παρασκευή το βράδυ ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος του Παναθηναϊκού Καλαμάτας, Δημήτρης Μπούχαλης, παρέθεσε δείπνο στο κατάστημα “Κεντρικό” στην πρωταθλήτρια ομάδα πάλης των “πρασίνων”.

Παραβρέθηκαν ακόμη η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Παναθηναϊκού Καλαμάτας Άντζελα Σκλήκα, εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Α.Ο. στο Νομό Μεσσηνίας και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναϊκού στην Καλαμάτα. Ο κ. Μπούχαλης, αφού καλωσόρισε την ομάδα, τη συνεχάρη για την ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια Ελλάδος, ενώ ευχήθηκε επιτυχίες κατά τη νέα αγωνιστική περίοδο σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.

Δηλώσεις Λίας Νικολάου στο “Θ” 

Από την πλευρά της, η προπονήτρια της ομάδας της ελληνορωμαϊκής πάλης του Παναθηναϊκού (έχει δε πολύχρονη παρουσία στην εθνική ομάδα), Λία Νικολάου, δήλωσε στο “Θ”:

“Έχω έρθει στην Καλαμάτα με την εθνική ομάδα πάλης για προετοιμασία αρκετές φορές. Η πρώτη φορά ήταν το 1998, ενώ ακολούθησε η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών το 2001 και της Εθνικής Ανδρών το 2008 πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήρθαμε με την ομάδα πάλης του Παναθηναϊκού στην Καλαμάτα για να κάνουμε μέρος της προετοιμασίας πολύ νωρίτερα από άλλες φορές (συνήθως η προετοιμασία αρχίζει το Δεκέμβριο), διότι εδώ υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία, όπως πολύ καλό κλίμα, υπέροχοι φυσικοί χώροι για την προετοιμασία στον τομέα της φυσικής κατάστασης και πολύ φιλόξενοι άνθρωποι που μας βοηθούν (ξενοδοχεία, γυμναστήρια κ.ά.).

Τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Καλαμάτα δεν μπορείς να τις συναντήσεις σ’ άλλα μέρη. Η ομάδα πάλης του Παναθηναϊκού πρώτη φορά έρχεται εδώ. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος και δουλεύει με διεθνείς προδιαγραφές. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συμμετείχαμε με 9 αθλητές, κατακτώντας 8 μετάλλια και μία 5η θέση.

Η ομάδα μας ενισχύθηκε με 3 μεταγραφές (ήρθαν αθλητές με επιτυχίες, που από μόνοι τους ζήτησαν να ενταχθούν στην ομάδα, καθώς είδαν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά). Προετοιμαζόμαστε για τις διοργανώσεις του 2015, και ο μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιάδα του 2016. Οι αθλητές μας είναι ηλικίας 22-25 ετών και αποτελούν τον κορμό της εθνικής. Όσο για τη στήριξη της Πολιτείας λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, είναι πολύ μικρή.

Στον Παναθηναϊκό είναι σημαντική η βοήθεια που προσφέρει ο Σύνδεσμος. Να σημειωθεί πως τον περασμένο Ιούνιο οι αθλητές μας Βλαδίμηρος Ματίας και Ευγένιος Πέντορετς έλαβαν μέρος στους Μεσογειακούς Αγώνες, ενώ στις 26 Οκτωβρίου επίσης οι Βλαδίμηρος Ματίας (66 κ.), Ευγένιος Πέντορετς (75 κ.) και Νικόλαος Λέων (130 κ.) θα λάβουν μέρος στο τουρνουά στην Εσθονία”.

Πηγή: tharrosnews.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News