Ηγέτης, αρχηγός, νικητής! (vid)

Ηγέτης, αρχηγός, νικητής! (vid)

Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια η φανέλα με το «4» ανέμισε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποχώρησε από την ενεργό δράση!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Γεννήθηκε ηγέτης, αρχηγός, νικητής. Επίσης, είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες στην ιστορία, η επιτομή της επιτυχίας και η ζωντανή απόδειξη ότι οι «θρύλοι» είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά στον αθλητισμό.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συνεχίζει στα 40 χρόνια του να κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας πόστο στην ομάδα με την οποία σύνδεσε τη λαμπρή καριέρα του και τη φανέλα της οποίας τίμησε όσο λίγοι. Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια η φανέλα με το νούμερο «4» ανέμισε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ και ο «Φράγκι» αποχώρησε από την ενεργό δράση, σε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο παιχνίδι στο κλειστό της Καλογρέζας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Το τελευταίο αντίο για τον παίκτη Αλβέρτη ήταν γεμάτο συγκίνηση. Έχρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη επίσημο πρώτο αρχηγό του Παναθηναϊκού, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού και κατέθεσε την ψυχή του, δηλώνοντας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας αθλητής θα νιώσει τέτοια συναισθήματα και θα γνωρίσει κόσμο σαν κι εσάς. Δεν έχει νόημα να πω πόσο συγκινημένος είμαι. Αν άρχιζα πάλι την καριέρα μου για να βρω τρόπο για να ανταποδώσω την ευγνωμοσύνη μου, θα το έκανα αυτή τη στιγμή. Μην ξεχνάτε ένα: στις χαρές και στις λύπες μαζί».

Από το 1990 έως το 2009 φόρεσε τη φανέλα με το «τριφύλλι», την τίμησε και μαζί με την καριέρα του εκτόξευσε τον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε τα πάντα, πανηγυρίζοντας 11 Πρωταθλήματα και 8 Κύπελλα Ελλάδας, 5 Ευρωλίγκες και 1 Διηπειρωτικό. Συνολικά κατέκτησε 25 τίτλους και συμπεριλήφθηκε στους 50 κορυφαίους ανθρώπους στην ιστορία της Euroleague το 2008.

Το 2014 οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του 34ου Πρωταθλήματος στην ιστορία του ως προπονητής.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News