Ψάχνει ένα φορ πίσω από τον Μπεργκ

Ψάχνει ένα φορ πίσω από τον Μπεργκ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες ότι ενόψει της μεταγραφικής περιόδου ψάχνει για έναν παίκτη που θα παίζει στην επίθεση.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ο Νταμπίζας βρίσκεται στο εξωτερικό, τσεκάρει ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και εμείς σας θυμίζουμε ποιοι επιθετικοί έχουν έρθει στο τριφύλλι τα τελευταία δυο χρόνια.

Ο Νίκος Νταμπίζας βρέθηκε το διήμερο στο εξωτερικό και παρακολούθησε παιχνίδια Εθνικών ομάδων έχοντας τα βλέμματα του στραμμένα σε παίκτες που αγωνίζονται πρωτίστως ως σέντερ φορ και εν συνεχεία σε παίκτες που παίζουν στο κέντρο. Όπως άλλωστε επιβεβαίωσε πριν από λίγες μέρες η πράσινη ΠΑΕ προτεραιότητα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου είναι ένας επιθετικός.

Εκεί έχει διαπιστωθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στον φετινό Παναθηναϊκό ο οποίος ελλείψει του Μπεργκ δεν έχει το εύκολο γκολ καθώς ο Μλάντεν Πέτριτς δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα παρά το γεγονός ότι ήρθε με μεγάλες προσδοκίες ενώ οι Καρέλης και Κλωναρίδης δεν είναι καθαρόαιμα σέντερ φορ αλλά παίκτες που παίζουν ως εξτρέμ και πίσω από τον σέντερ φορ.

Επίσης ο Μπερίσα είναι ακόμα αρκετά νεαρός για να μπορέσει να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός πάνω του ώστε να βγάζει τα κάστανα από την φωτιά όταν λείπει ο Σουηδός επιθετικός.

Ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτό που ψάχνει το τριφύλλι είναι ένας επιθετικός όπως ο Φιγκερόα. Ένας φορ δηλαδή που θα μπορούσε να παίξει ως βασικός σαν “εννιάρι”, είτε μαζί με τον Μπεργκ και ο οποίος θα μπορούσε να έρχεται από τον πάγκο και να καλύψει το κενό στην επίθεση και να δώσει τα γκολ που λείπουν από τους πράσινους και φυσικά μια πιο εύκολη λύση στο σκοράρισμα.

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε αναζήτηση επιθετικού το Sport24 σας θυμίζει τους επιθετικούς που αποκτήθηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από το τριφύλλι και τι έχει προσφέρει ο κάθε ένας εξ αυτών.

Μπεργκ ο “δολοφόνος”

Πρώτος και καλύτερος ο Μάρκους Μπεργκ. Η προσφορά του Σουηδού άσου στον Παναθηναϊκού είναι τεράστια και ο 28χρονος άσος όχι απλά έχει βγάλει τα λεφτά του αλλά ίσως και η παρουσία του να έχει κάνει πολλούς να ξεχάσουν και τον Τζιμπρίλ Σισέ και τα όσα πρόσφερε ο Γάλλος στο τριφύλλι.

Ο Σουηδός που έχει το υψηλότερο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, αμείβεται με ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ, έχει συνολικά 44 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη και έχει πετύχει 27 γκολ με την πράσινη φανέλα. Τα 23 την περσινή σεζόν και τα τέσσερα φέτος.

Φυσικά η παρουσία του Μπεργκ όμως και η προσφορά του Σουηδού φορ δεν αφορά μόνο τα γκολ του καθώς μιλάμε για έναν ηγέτη που με τις εμφανίσεις του συνολικά έχει προσφέρει τα μέγιστα στους πράσινους αυτόν τον ενάμιση χρόνο.

Τα περισσότερα γκολ αν και εξτρέμ

Αξιόπιστη λύση όσον αφορά το σκοράρισμα αποτελεί για τον Παναθηναϊκό και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Ο νεαρός άσος δεν είναι φορ περιοχής και αυτό το γνώριζαν όλοι στο τριφύλλι όταν τον αποκτούσαν το καλοκαίρι του 2013. Ο “Κλώνα” είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να παίξει στις δυο πλευρές της επίθεσης ως εξτρέμ και να δημιουργήσει καταστάσεις με την ταχύτητα του και την καλή τεχνική του.

Έχει όμως και το γκολ. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα 12 τέρματα που έχει πετύχει από την ημέρα που ήρθε στον Παναθηναϊκό έως σήμερα σε 49 συνολικά εμφανίσεις με την πράσινη φανέλα. Μάλιστα στην πρώτη του χρονιά σημείωσε σε 40 ματς 11 τέρματα ενώ φέτος σε 9 παιχνίδια έχει πετύχει ένα γκολ. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι προς το παρών φέτος έχει πέσει η παραγωγικότητα του στο σκοράρισμα. Βέβαια πολλές φορές τα γκολ είναι και θέμα τύχης και φόρμας στην οποία βρίσκεται ο εκάστοτε επιθετικός.

Επίσης τόσο ο Κλωναρίδης όσο και ο Καρέλης θα έβρισκαν περισσότερο χώρο και ευκαιρίες για να σκοράρουν αν στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Μπεργκ που ανοίγει χώρους.

Αξιόπιστη λύση ως δεύτερος επιθετικός

Ένας ακόμη νεαρός ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 και στον οποίο οι πράσινοι πίστεψαν αρκετά ήταν ο Νίκος Καρέλης. Ένας ταλαντούχος επιθετικός ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα πλάγια της επίθεσης όσο και στην κορυφή αλλά αποδίδει καλύτερα παίζοντας πίσω από έναν καθαρόαιμο επιθετικό όπως ο Μπεργκ.

Ο Καρέλης σε αντίθεση με τον Κλωναρίδη έχει διαφορετικά στοιχεία. Είναι ποιο δυνατός, πιέζει περισσότερο και έχει ένα απίστευτο αριστερό σουτ με το οποίο μπορεί να απειλήσει οποιαδήποτε εστία.

Η πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό ήταν άκρως ικανοποιητική με τον Καρέλη να πετυχαίνει οκτώ γκολ σε 41 εμφανίσεις αλλά παράλληλα είχε και πολλές ασίστ προς τον Μπεργκ και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των πράσινων βοηθώντας και σε αυτό τον τομέα το τριφύλλι. Φέτος έχει βρει δίχτυα μόνο σε ένα από τα 12 ματς του Παναθηναϊκού που έχει αγωνιστεί αλλά είναι λογικό ότι θα ανέβει και άλλο και ιδίως και μετά την εμφάνιση του με την Εθνική Ελλάδος.

Ο Καρέλης αποκτήθηκε με τους πράσινους να δίνουν ένα μικρό χρηματικό ποσό στην Άμκαρ και με τον ίδιο να παίρνει ένα συμβόλαιο της τάξεως των 90.000 ευρώ και στο τριφύλλι θέλουν να τον καλέσουν για ανανέωση. Καθώς ήδη σε σχέση με το καλοκαίρι που ήρθε στους πράσινους έχει ανεβάσει την αξία του.

Δεν δικαιώνει τις προσδοκίες

Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός για να καλύψει το κενό του Φιγκερόα απέκτησε τον Μλάντεν Πέτριτς ο οποίος ήρθε με πολλές προσδοκίες στο τριφύλλι καθώς όλοι γνωρίζουν την ποιότητα του Κροάτη σέντερ φορ που έχει αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο.

Και όμως η μεταγραφή του Πέτριτς δεν δικαιώνει τους πράσινους και τις προσδοκίες που είχαν από αυτόν στο τριφύλλι. Ο 33χρονος φορ ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο ως “εννιάρι” όσο και πίσω από τον καθαρόαιμο φορ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει στον τομέα του σκοραρίσματος και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πετύχει μόλις δυο γκολ σε 21 παρουσίες με την πράσινη φανέλα.

Την περσινή σεζόν ο Πέτριτς ταλαιπωρήθηκε και από κάποιους τραυματισμούς κυρίως μυϊκούς αλλά και πάλι δείχνει ότι πλέον δεν είναι αυτός που ήταν στο παρελθόν και έχει χάσει την αίσθηση με τα γκολ.

Μάλιστα υπάρχουν και κάποια “σύννεφα” που έχουν μαζευτεί πάνω από τον Κροάτη με τους πράσινους να εξετάζουν ακόμα και την λύση του συμβολαίου του τον Ιανουάριο ως ακραίο σενάριο.

Έδωσε λύσεις ο Φιγκερόα

Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αρχικά ήρθε στον Παναθηναϊκό τον Φεβρουάριου του 2013 και πριν την έλευση των Νταμπίζα, Αναστασίου παίζοντας μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ εν συνεχεία αποκτήθηκε και πάλι από τους πράσινους λίγο καθυστερημένα καθώς από το τριφύλλι ήθελαν να τον αποκτήσουν με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Σε αυτούς τους έξι μήνες ουσιαστικά που αγωνίστηκε ο Αργεντινός στο τριφύλλι έδωσε λύσεις καθώς ήταν ένας φορ περιοχής ο οποίος όμως στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν έπαιξε σε κάποια παιχνίδια και μαζί με τον Μπεργκ. Ο Αργεντινός ο οποίος είχε ένα συμβόλαιο της τάξεως των 200.000 ευρώ στο τριφύλλι έπαιξε σε σύνολο 16 παιχνίδια και κατάφερε να βάλει έξι τέρματα. Αποτελούσε όμως συνεχή πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα και μπορούσε να δώσει το εύκολο γκολ.

Δεν έπεισε και έφυγε ο Μπαλμπόα

Στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2013 προχώρησαν σε μια ακόμα κίνηση και αυτή ήταν η απόκτηση του Μπαλμπόα με τον Ουρουγουανό φορ να προτείνεται από τον Μοντέρο στους πράσινους και ο Νίκος Νταμπίζας να δίνει την συγκατάθεση του για τον δανεισμό του νεαρού επιθετικού ως μια κίνηση με προοπτική.

Ο Μπαλμπόα ήταν ένας καθαρόαιμος φορ με κινήσεις κυρίως μέσα στην περιοχή αλλά στην πρώτη ομάδα αγωνίστηκε μόλις σε ένα ματς και κυρίως έπαιξε με την ομάδα των Νέων. Και πάλι όμως δεν κατάφερε να πείσει για την απόδοση του και το καλοκαίρι δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του.

Περιμένουν να βγει ο Μπερίσα

Όπως και στην περίπτωση του Μπαλμπόα οι πράσινοι έψαξαν για έναν ακόμα επιθετικό για να πλαισιώσει τους Μπεργκ και Πέτριτς και προχώρησαν στην απόκτηση του Μπερίσα. Ενός 18χρονου φορ με πολλές περγαμηνές και πολλά κολακευτικά σχόλια να τον συνοδεύουν.

Ο Σουηδός φορ ήρθε από την Ρόμα όπου δεν θα έβρισκε χρόνο συμμετοχής προκειμένου να μπορέσει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του με τον Παναθηναϊκό ενώ υπάρχει και οψιόν αγοράς από τους πράσινους που είναι 700.000 ευρώ δείγμα του ότι οι Ιταλοί τον πιστεύουν και δεν θέλουν να τον ξεπουλήσουν.

Ο Μπερίσα ακόμα δεν έχει παίξει σε κάποιο επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα παρά μόνο σε ένα φιλικό ενώ έχει αγωνιστεί και με την ομάδα Νέων σε ένα ματς. Είχε άλλωστε και έναν μικροτραυματισμό που τον πήγε πίσω αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι έχει επανέλθει κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του στα παιχνίδια της Εθνικής Νέων της Σουηδίας.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News