Δεν είναι μάγος, είναι... μαέστρος

Δεν είναι μάγος, είναι... μαέστρος

Είναι δυνατόν μια ομάδα που χτίζεται τώρα και ταλανίζεται από προβλήματα τραυματισμών να σταθεί όρθια κόντρα σε όλους και σε όλα και να βαδίζει με σταθερά βήματα στον δρόμο της επιτυχίας;


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Όποιος βιαστεί να απαντήσει ότι δεν γίνεται αυτό και ότι για να το πετύχει κάποιος χρειάζεται να είναι μάγος, μάλλον έχασε. Την απάντηση του τη δίνουν τα σοφά λόγια του Γερμανού φιλόσοφου, ποιητή και συγγραφέα. Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε. “Μαγεία είναι το να πιστεύεις στον εαυτό σου. Αν το κάνεις αυτό, τότε μπορείς να πετύχεις τα πάντα”.

Κι αν δεν τον πείσουν αυτά τα λόγια, θα τον πείσουν τα έργα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Ο Μαυροβούνιος δεν είναι μάγος. Έχει κατορθώσει, όμως, ως τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν να κρατήσει όρθια την ομάδα, να την έχει μια ανάσα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την απίστευτη νίκη επί του Ολυμπιακού και να την κρατάει στο ξεκίνημα της σεζόν μέσα στον δρόμο της επιτυχίας.

Ο Μαυροβούνιος το έχει πετύχει αυτό πιστεύοντας πρώτα απ’ όλα στον εαυτό του και πιστεύοντας μαζί και στο ταλέντο των παικτών του. Αν σε αυτά προσθέσετε και τη σκληρή δουλειά, τότε θα καταλάβετε ότι μόνο στη μαγεία δεν οφείλεται η ανάσταση του “τριφυλλιού”. Το ραβδί που κρατάει ο Μαυροβούνιος στα χέρια του δεν είναι λοιπόν μαγικό.

Μάλλον σε μπαγκέτα μαέστρου φέρνει. Μια ορχήστρα που μπορεί να της λείπουν ακόμα πολλά όργανα λόγω τραυματισμών, αλλά δείχνει να μαγεύει με τις μελωδίες που βγάζει στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς.

Ο Ιβάνοβιτς δεν κάνει μαγικά. Τα βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι απλά. Δουλεύει μαζί με την ομάδα, δουλεύει τους παίκτες του και όλοι μαζί προχωράνε με σταθερά βήματα προς την κορυφή.

Πηγή: SentraGoal


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News