"Ανέβηκε" όταν έχασε κιλά και σοβαρεύτηκε

"Ανέβηκε" όταν έχασε κιλά και σοβαρεύτηκε

Μετά από μία μέτρια έως “φτωχή” εκκίνηση, ο Ουασίμ Μπούι έδειξε στο φιλικό με την Μπασακσεχίρ πως είναι σε ανοδική πορεία και πως αρχίζει να προσαρμόζεται και να “μαθαίνει” το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εξέλιξη αν μη τι άλλο ικανοποιητική για τον Γιάννη Αναστασίου που περίμενε και περιμένει αρκετά πράγματα απ’ τον Ολλανδομαροκινό, για την αξία του οποίου είχε ξεκάθαρη εικόνα απ’ την κοινή παρουσία τους πριν από λίγα χρόνια στον Αγιαξ (όταν 41χρονος τεχνικός ήταν βοηθός του Τζέρι Βινκ στους Νέους του “Αίαντα”).

Πλην του αγωνιστικού βεβαίως, υπήρξαν και κάποια άλλα πράγματα που συνετέλεσαν σ’ αυτή την -πρώτη- βελτίωση που έδειξε στην Πόλη ο Μπούι. Πρώτα απ’ όλα έχασε βάρος. Οταν ήρθε στο “τριφύλλι” ήταν λίγο παραπάνω απ’ το κανονικό κι αυτό φαινόταν στις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Δεν ήταν απολύτως fit κι επιβαλλόταν να ρίξει κάποια κιλά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό ωστόσο ήταν να καταλάβει το πού ήρθε. Στο ξεκίνημα της σεζόν ο 21χρονος μέσος έβγαζε συχνά πυκνά ένα ύφος… μπλαζέ σε προπονήσεις και αγώνες και δεν προσπαθούσε όσο θα έπρεπε (αποκορύφωμα το ματς στην Καλλονή, όπου έγινε αλλαγή στο ημίχρονο).

Ενδεχομένως και γιατί μπορεί να θεωρούσε “δεδομένη” τη θέση του στην ομάδα, με αποτέλεσμα όταν π.χ. έμεινε εκτός αποστολής στη ρεβάνς με τη Σταντάρ Λιέγης να “στραβώσει” και να βγάλει μια σχετική δυσφορία. Όλα αυτά βεβαίως είχαν εντοπιστεί εγκαίρως απ’ τον Ελληνα τεχνικό που είναι ξεκάθαρος και αδιαπραγμάτευτος σε θέματα νοοτροπίας.

Γι’ αυτό και φρόντισε να στείλει από νωρίς “μηνύματα” στον Ολλανδομαροκινό, αφήνοντάς τον εκτός αποστολής στα δύο ματς μετά την Καλλονή (με Ντιναμό Μόσχας και Πλατανιά). Ο ίδιος τα “διάβασε” σωστά, άρχισε να δουλεύει πιο πολύ, ήρθε πιο κοντά στην ομάδα και στη φιλοσοφία της και πλέον οι ενδείξεις είναι σαφώς πιο ενθαρρυντικές.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SentraGoal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News