"Κλεμμένα τα αστέρια του ΟΣΦΠ - 15 εκατ. το χρέος"

"Κλεμμένα τα αστέρια του ΟΣΦΠ - 15 εκατ. το χρέος"

Ο Γιάννης Αλαφούζος  απάντησε στις ερωτήσεις των μελών της “Παναθηναϊκής Συμμαχίας”. Διαβάστε όλα όσα συζήτησαν…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ήθελα να ρωτήσω για το οικονομικό. Που βρισκόμαστε τι χρωστάμε και τι προοπτικές υπάρχουν. Που βρίσκεται το γηπεδικό.

Όταν αναλάβαμε εμείς, τα χρέη ήταν 27. Μετά τα μειώσαμε στα 22 και πήγαμε στα 15 στο τέλος της σεζόν. Η φετινή χρήση θα είναι ισολογισμένη. Η φετινή σεζόν είναι η τελευταία που είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μετά θα εξομανθούμε.
Όσο για το γήπεδο, έχουμε αποφασίσει να μείνουμε στη Λεωφόρο, δεν το συζητάει κανείς. Ελπίζουμε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τη μερική ανακατασκευή. Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι δεν θέλει. Έχουμε θέμα με το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά θα τα ξεπεράσουμε. Εάν δεν τα ξεπεράσουμε, θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν αλλάζουμε άποψη. Θα χρηματοδοτήσουμε μόνοι μας την ανακατασκευή έστω και τμηματικά, μόλις τελειώσει η σεζόν.

Πριν λίγες ημέρες έγινε στο Καραϊσκάκη η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Γιατί όταν παίζουμε εδώ δεν γίνεται η σύσκεψη στη Λεωφόρο και γίνεται στη ΓΑΔΑ;

Οι συσκέψεις γίνονται στη Λεωφόρο, όχι στη ΓΑΔΑ.

Ο κ. Χαλκιόπουλος, ο τότε ιδιοκτήτης των Παναθηναϊκών Νέων είχε παραχωρήσει δύο τόμους στην ΠΑΕ. Παίρνω τηλέφωνο, έχω μιλήσει με τους υπαλλήλους και δεν ξέρουν να μου πουν τι έγινε.

Τα αρχεία των Παναθηναϊκών Νέων τα έχει αγοράσει η ΠΑΕ και είναι το μουσείο. Θα το κοιτάξουμε. (παρέμβαση του κ. Αντωνιάδη)

Αυτό που βλέπουμε για Παναθηναϊκό είναι τραγικό. Να νοιάζονται 500 άτομα για τον ΠαναθηνΑϊκό είναι θλιβερό. Δεν το λέω για να σας κατηγορήσω. Είναι ευθύνη όλων. Ο κόσμος θέλει όραμα, κ. Αλαφούζο. Βλέπω με συμπάθεια τα έργα που θέλετε να κάνετε στη Λεωφόρο, αλλά θέλω να μάθω την άποψη σας για το έργο της μόνιμης ανακατασκεής της Λεωφόρου.

Το γήπεδο της Λεωφόρου δεν είχε άδεια λειτουργίας και ήθελε μία σημαντική επισκευή. Το πρώτο που κάναμε ήταν να γυρίσουμε απορρίπτοντας άλλες ιδέες. Τα πράγματα θα γίνουν βήμα-βήμα. Τώρα θέλουμε να μεγαλώσουμε και να ανακαινίσουμε το γήπεδο. Θα το κάνουμε μόνοι μας ή τη βοήθεια της Περιφέρειας. Όταν το τελειώσουμε, θα περάσουμε στο επόμενο βήμα, που θα είναι η μόνιμη εγκατάσταση στη Λεωφόρο .Τώρα ποια λύση θα επικρατήσει,

Ο κ. Γιαννακόπουλος θα βάλει λεφτά;

Μπορεί. Είχαμε μιλήσει πριν λίγους μήνες, είμαστε σε κάποια επαφή. Θετικά τα λέμε. Μπορει να βάλει. Φαντάζομαι ότι ο κ. Γιαννακόπουλος θα ενισχύσει τον Παναθηναϊκό. Έως τώρα δεν το έχει κάνει. Η Πράσινη χορηγεί τον Ερασιτέχνη. Έχουμε ένα μικρό χορηγικό πακέτο.

Θα γίνουν κάποιες κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας ή υπάρχει περίπτωση να πάμε καλύτερα από πέρυσι; Ή μένουμε στα ίδια;
Ακόμα, με το θέμα που έχετε στο κανάλι σας, τους πρωινούς κυρίους που είναι ειρωνικοί για τον Παναθηναϊκό. Ποιος θα τους μαζέψει;

Αρχική σκέψη και φιλοσοφία είναι μετά τις συζητήσεις που είχα με τον κ. Φερέιρα, τον κ. Αναστασίου, τον Νταμπίζα και τον Φύσσα, είναι να αναδείξουμε δικούς μας παίκτες. Διαφωνούμε με τη φιλοσοφία ποιυ έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος πουλάει παίκτες και φέρνει ξένους, όχι ιδιαίτερης αξίας και δεν αφήνει τους Έλληνες να παίζουν. Έχουμε ταλέντα, που θα φανούν και μαζί με τους Νέους που βελτιώνονται και είναι πιο ώριμοι από πέρυσι. εκτιμούμε ότι φέτος θα είμαστε καλύτεροι. Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση, γίνονται κινήσεις για να καλυφθούν τα κενά τον Ιανουάριο. Ο μόνος δρόμος κατά τη δική μας εκτίμηση είναι χτίζοντας Έλληνες παίκτες, κυρίως δικούς μας, αλλά και άλλους, από την αρχή και συστηματική. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μέτριο και κανένας σοβαρός ξένος δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα. Πρέπει να βασιστούμε όπως έχει κάνει ιστορικά ο Παναθηναϊκός. Ο στόχος μας είναι να νικάμε το πρωτάλθλημα, δεν έχουμε άλλο στόχο, ασχέτως εάν αυτό πέρυσι ήταν ανέφικτό. Δεν κάνω πρόβλεψη, γιατί και άλλες ομάδες έχουν τον ίδιο στόχο. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Για αυτό πολεμάμε το σάπιο σύστημα. Θα δείτε τι αντίσταση θα βρούμε από τον ΟΦΗ, λυσαλλέα αντίσταση, γιατί υπάρχει ένα σύστημα ομάδων που είναι εναντίον μας.

Ο ΣΚΑΪ είναι κάτι διαφορετικό. Δεν παρεμβαίνω στο τι θα πούμε. Υπάρχει μια πολυφωνία. Θα προτιμούσα να είναι παναθηναϊκοί οι φίλοι μας οι πρωινοί. Και εγώ δεν βλέπω το πρωινό του ΣΚΑΙ. Αλλά δεν γίνεται κάτι.

Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει στη Συμμαχία αλλά και στις εξέδρες του γηπέδου μας, να υπάρχουν νοσταλγοί του προηγούμενου καθεστώτος. Και είναι ακόμα πιο απαράδεκτο να υπάρχουν στην επαρχία μας, φίλαθλοι μας, οι οποίοι υπογράφουν τις ανακοινώσεις. Θέλω να μου απαντήσετε ειλικρινά το λόγο που συναντηθήκατε με το Γιάννη Βαρδινογιάννη ή εάν έχετε μιλήσει με άλλους μετόχους. Γιατί εμάς αυτός μας κυνήγαγε.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είναι όταν μας διώξαν από την Παιανία και τρέχαμε να βρούμε προπονητικό κέντρο για να πάρουμε άδεια για το πρωτάθλημα. Δεν είχα συγκεκριμένη υπόσχεση ότι θα είχα την Παιανία για συγκεκριμένο διάστημα αλλά δεν είχε ειπωθεί ότι θα μας ζητήσουν 2 εκατομμύρια ενοίκιο. Το Απήλιο το βρήκαμε σε μία μέρα. Τις πληγές πρέπει να τις κλείνουμε όχι να τις ανοίγουμε. Εδώ χώρες πολέμησαν μεταξύ τους και τα βρίσκουν. Είναι κεφάλαιο που έχει κλείσει, δεν υπάρχει επαφή ή συνεργασία. Έγινε μία επαφή όταν χτύπησε ο Μάρκους Μπεργκ, με πήρε τηλέφωνο να μου συστήσει ένα γιατρό, είπαμε να φάμε, κάνουμε προσπάθειες να μαζέψουμε κάποια χρήματα και ήταν λογικό να απευθυνθώ στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Θα ήθελα να ρωτήσω που βρισκόμαστε; Γιατί για παράδειγμα στο γήπεδο βρίσκονται οι ίδιοι άνθρωποι; Πέρα από τις προσπάθειες, τι αποτελέσματα έχουμε; Μήπως θα έπρεπε να μας μπει η σκέψη αυτό που είχε πει ο Γεώργιος Παπανδρέου, να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες. Δεν χρειάζεται να απαντήσετε σε αυτό.

Αυτό κάνουμε. Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες. Πριν 15 μέρες έκαναν διαδήλωση έξω από το ΣΚΑΪ. Τους έχουμε τρομοκρατήσει αρκερτά. Οι εισαγγελείς κράτησαν τις υποθέσεις και τις διαχειρίζονται. Έχουμε ακούσει καλά λόγια για τον αντικαταστάτη τους. Είναι σοβαρός εισαγγελέας. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει σε εξέλιξη μία μεγάλη φορολογική απάτη. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει φορολογικές βεβαιώσεις του χρέους. Πήγαιναν με αυτές στην ΕΠΟ και έλεγαν ότι η βεβαίωση χρέους είναι ενημερότητα. Υπάρχουν και πλαστές, αλλά και λανθασμένες. Φαίνεται ότι κάποιες εφορίες έδωσαν ψεύτικες. Είμαστε ενοχλημένοι από τη στάση της Superleague η οποία φαίνεται μέχρι αποδείξεως του εναντίου, να συγκαλύψει παράνομες ενέργειες. Θα την κυνηγήσουμε σκληρά. Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα. θα το πάμε μέχρι τέλους. Δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού να έχει πακιστανικό τηλέφωνο. Αυτό είναι στο πόρισμα της Αστυνομίας. Είναι φοβερή η κατάσταση. Περιμένω εξελίξεις τον επόμενο μήνα στο δικαστικό κομμάτι.

Να μην ψηφίζουμε για πρόεδρο της Superleague τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού επομένως;

Εάν δεν έβγαινε ο κύριος Αγραφιώτης. θα έβγαινε ο κύριος Μποροβήλος, ο διαιτητής της Ριζούπολης. Αυτό θα ήταν απαράδεκτο για εμάς.

Ποιες είναι οι σκέψεις οι δικές σας, εάν ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα, όπως έχει ζητήσει ο Ερασιτέχνης.

Για εμάς η Διπλη Ανάπλαση έχει τελειώσει, το είπα και στον κ. Καμίνη. Όταν πήγαμε πριν 1,5 χρόνο στους πολιτικούς αρχηγούς για να περάσει ο νόμος για τη Λεωφόρο, όλοι δέχτηκαν το αίτημα μας, να μείνουμε στη Λεωφόρο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αλλάξει ο νόμος και τυπικά, γιατί δεν φεύγουμε από εδώ πέρα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να τον αλλάξουμε.

Ο Παναθηναϊκός παίζει με πράσινα και άσπρα. Να μην φορέσει ξανά τη μωβ φανέλα ή γαλάζια ή οτιδήποτε άλλο. Να κάνετε γήπεδο στη ΛΕωφόρο, θα είμαστε μαζί σας.

Ευτυχώς που είμαστε όσοι είμαστε. Να σας πω κάτι; Δέχομαι την παρατήρηση για τη φανέλα, δεν το είχα δει. Στη ζωή υπάρχουν πολλές. Τη φανέλα μας τη φτιάχνει η Adidas, συνεργαζόμαστε για τελευταία φορά. Τα άλλα χρώματα είναι υποχρεωτικά να τα έχουμε για κάποιους αγώνες. Μας υποχρεώνει η UEFA και η ΕΠΟ. Αυτό ισχύει.
Όσον αφορά το γήπεδο, δεν θα φύγει κανένα άθλημα. Μιλάμε με τον Ερασιτέχνη και προσπαθούμε να ανακαινίσουμε ότι έχουμε στη διάθεση μας. Θα ενισχυθεί η Λεωφόρος.

Οι σουίτες φέρνουν έσοδα. Οι πλούσιοι που επικαλέστηκες δεν έχουν δώσει φράγκο, μηδέν. Αυτός είναι ο ΠαναθηνΑϊκός είτε θέλουμε να το δούμε, είτε δεν θέλουμε. Λίγοι τη στηρίζουμε. Είναι απογοητευτικό για τον Παναθηναϊκό. Όσοι είμαστε, πρέπει να λέμε στους φίλους και στους γνωστούς να δώσουν ένα 50αρικο να πάρουμε ανάσα. Είμαστε όσοι είμαστε, τέλος. Τι να κάνουμε; βοηθείστε όπως μπορεί ο καθένας να πείσει το φίλο το διπλανό. Εγώ πιστεύω στον κόσμο, εάν ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος να βοηθήσει για αυτό που αγαπάει και τσακώνεται στο καφενείο. Εάν τα μέλη ήταν 50000 θα ήταν αλλιώς η κατάσταση.

Αλαφούζος: Είναι βασικοί οι Συμμαχοι να είναι προεσβευτές και να βρίσκουν ένα νέο μέλος. Εάν ο καθένας κάνει άλλον ένα, θα διπλασιαστούμε. Η κάρτα μέλους δίνει πάρα πολλές εκπτώσεις.

Παρέμβαση του Σπ. Βλάχου: Πρώτα απ’ όλα, κίνητρο είναι η ομάδα, δεν είναι η έκπτωση, τα εισιτήρια ή τα μαγαζιά. Ένα σημαντικό προνόμιο των μελών είναι οι εκτπωσεις στα εισιτήρια. Έπειτα συνεργαζόμαστε με πάνω από 40 επιχειρήσεις και τα 50 ευρώ τα παίρνεις πίσω σχεδόν αμέσως. Αλλά γίνεσαι μέλος για την ομάδα.

Αλαφούζος: Κάποιοι φίλοι τα τελευταία χρόνια έχουν εισφέρει στον ΠαναθηνΑϊκό 12-13 εκατομμύρια ευρώ και δεν θέλουν να αποκαλυφθούν. Πληρώνοντας τα παλιά χρέη έχουμε πληρώσει 18 εκ. ευρώ στην εφορία. Για αυτό είμαστε έξαλλοι με όσα συμβαίνουν με άλλες ομάδες, που καταστρατηγούν την ισονομία. Το λέω για να καταλάβετε σε τι κατάσταση ήμασταν.

Τι γίνετε με τον κ. Σαρρή; Εάν πάμε σε αστικά δικαστήρια κινδενεύουμε με αποκλεισμό από το πρωτάθλημα; Τι θα κάνουμε;

Όσον αφορά τα ποινικά δικαστήρια κάνουμε ότι θέλουμε. Δεν δεσμευόμαστε. Αστικά είναι μία άλλη συζήτηση. Άλλες ομάδες προσέφυγαν αλλά δεν βλέπω καμία ΕΠΟ να έχει κινηθεί εναντίον της. Θεωρώ προκλητική τη στάση των πειθαρχικών οργάνων. Πέρυσι πληρώσαμε ο ΠαναθηνΑϊκός όλα όσα πλήρωσαν οι άλλες ομάδες μαζί. Υπάρχει επίσημο πόρισμα της φορολογικής αστυνομίας ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει φοροδιαφυγή και δεν κινήθηκε κανένας αθλητικός εισαγγελέας. Ας τολμήσουν να μου ξανακάνουν δίωξη αυτοί οι κύριοι.

Έχεις αλλάξει άποψη για τον κ. Ντάλας;

Για τη διαιτησία θα το δούμε. Έχουμε δει κάποια σημάδια βελτίωσης.

Τι την ενδιαφέρει την UEFA; Να μην μιλάμε ή να εξυγιανθεί το προϊόν της;

Η Ιντερπόλ και η ΦΙΦΑ έχουν ειδικά τμήματα που ασχολούνται με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Θα γίνει μία ημερίδα στο ποδόσφαιρο εδώ στην Αθήνα και θα κοιτάξουμε τι θα γίνει, για να το δημοσιοποιήσουμε. Για την ΟΥΕΦα, ίσως να μην θέλει να κοντραριστεί με τους Έλληνες εδώ. Είναι και δικό μας χρέος να αλλάξουμε την κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Εμείς δεν έχουμε ένα μέσο δικό μας, να μας προβάλλει. Περιμένουμε να διαβάσουμε την Ώρα για Σπορ με ποιους μιλάει ο Πουλινάκης και ο Γκατούζο και η Πράσινη δεν το γράφει. Ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί έναν – έναν όσους εμπλέκονται στα δικαστικά. Εμείς τι κάνουμε;

Η χώρα μας δεν είναι η ιδανική για την απόδοση της Δικαιοσύνης. Πράγματα που γίνονται, δεν λέγονται. Δεν μπορώ να σας πω τα πάντα για όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις των αντιπάλων δείχνουν πόσο τους πονάει αυτό που κάνουμε.
Φέτος, μας έχουν κλέψει πέντε βαθμούς. Αυτή είναι η κατάσταση, την πολεμάμε όπως μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε τόσο δυνατές διαιτησίες, ώστε να τους κερδίζουμε.

Ήθελα να μας δώσετε μία διευκρίνιση για την παρουσία του κ. Σωπήλη ως αντιπροέδρου στη Superleague. Τι νόημα έχει; Στηρίζουμε το κύκλωμα; Επεμβαίνουμε πουθενά; Ας βάλουν τον Μποροβήλο. Εμείς τι δουλειά έχουμε;
Για τις μεταγραφές θα προτιμήσω δέκα δικούς μου να τρέχουν, παρά να έχω τον Παναθηναϊκό κέντρο αποκατάστασης αναπήρων με τον Μέντες και τον Πέτριτς. Δεν θέλω να έρχονται κάποιοι και να τους έχουμε έξω και να κάνουν ατομικές.

Διαφωνώ μαζί σας. Οι ποδοσφαιριστές προσφέρουν, θέλαμε να δώσουν περισσότερο αλλά τους στηρίζουμε. Όσον αφορά τη Λίγκα, επειδή ήμασταν τελείως απομονωμένοι και επειδή περιμένω νομικές και δικαστικές εξελίξεις, κρίναμε χρήσιμο να έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο και να μαθαίνουμε. Οι θέσεις μας είναι απέναντι. Ο κ. Σωπήλης έχει στείλει μία επιστολή και τους προειδοποιεί ότι αν αποκρύπτουν στοιχεία, θα υπάρξουν συνέπειες.

Ο κ. Μαρινάκης έχει πει στην κ. Δούρου να μην φτιάξει ο ΠαναθηνΑϊκός γήπεδο.

Η κ. Δούρου ήταν θετικά. Από εκεί και πέρα, εάν δεν μας τα δώσουν, θα το φτιάξουμε μόνοι μας. Δεν θα παρακαλέσουμε κανένα.

Δυστυχώς δεν είναι όλοι οι Παναθηναϊκοί σαν και εμάς. Μήπως να ανοίξετε περισσότερο την ΠΑΕ; Να είμαστε πιο ανοιχτοί; Να μάθουμε ποιοι βάζουν τα λεφτά. Πείτε επίσημα πόσα χρήματα έχετε βάλει για να σας ακολουθήσουμε. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Να μάθουμε που πήγε το 1,5 εκ ευρώ του Καπίνο. Ισχύει ότι το 72% της ΠΑΕ είναι σε οφ σορ εταιρία στηΝ Κύπρο. Μπορεί με υπόγειες διαδρομές να πάει αλλού. Αυτά δεν πρέπει να τα ξέρει ο κόσμος για να πλησιάσει;

Λίγοι βοήθησαν τον Παναθηναϊκό, λιγότεροι από 5. Μιλάω για όσους έβαλαν σημαντικά ποσά. Κανένας δεν θέλει να πει ποιος είναι. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Εγώ έκανα ότι μπορώ να κάνω. Με εξαίρεση 200.000 ευρώ που είχε βάλει στην αρχή ο κ. Πολέμης, κανένας παλιός παράγοντας ή μέτοχος δεν έχει βάλει λεφτά.

Υπάρχει σκέψη στην ΠΑΕ να φύγει το δίχτυ πάνω από τη 13. Έτσι και αλλιώς, τα πρόστιμα τα τρώμε. Πληρώνουμε εισιτήριο. Εγώ σαν οπαδός δεν ανέχομαι να έχω αυτό το πράγμα στο κεφάλι μου. Η ορατότητα είναι μειωμένη. Υπάρχει σκέψη να φύγει.

Μας υποχρέωσαν να βάλουμε το δίχτυ, γιατί πέφτουν αντικείμενα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Επειδή δεν υπάρχουν οι παλιές κόντρες, ελπίζω να τα αφαιρέσουμε. Μόνοι σας να ελέγχετε ο ένας τον άλλον και να μην έχουμε σοβαρές επιπτώσεις. Γιατί αν χτυπήσει ένας διαιτητής, θα έχουμε πρόβλημα. Δυστυχώς, δεν πρέπει να τις κάνουμε γιατί την πληρώνουμε πολύ ακριβά.

Ήρθα από τον Πάτρα και είμαι από τους ιδρυτικούς της Συμμαχίας. Όταν γίνετε sold out. Μας δίνετε μία μέρα περιθώριο. Εγώ πχ δεν μπορώ να τα πάρω. Δεν μπορούμε να το λύσουμε με την απόσταση το θέμα.

Μπορείτε να αγοράσετε ηλεκτρονικά. Σας το συστήνω.

Εγώ θέλω να επανέλθω στη δραστηριοποίηση όσων είμαστε στη Συμμαχία. Εάν δεν βρεθεί τρόπος να ενεργοποιηθούμε, δεν γίνετε τίποτα. Αυτή είναι η λύση.

Είναι γεγονός ότι η Συμμαχία έχει σώσει τον Παναθηναϊκό και στηρίζει την ομάδα. Είναι σημαντική η βοήθεια που έχει η ομάδα.

Ξέρω ότι ακριβές νούμερο δεν πρόκειται να πείτε, πόσο έχει μειωθεί το χρέος;

50% έχει μειωθεί το χρέος. Χωρίς να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε ξεχρεώσει σε τρία χρόνια. Όμως η τελευταία βαριά σεζόν είναι η φετινή. Μετά εξομαλύνονται τα πράγματα. Θα επενδύσουμε περισσότερα χρήματα στην ομάδα, χωρίς όμως να αλλάζει η κεντρική ιδέα. Θα βγάζουμε δικά μας παιδιά και θα τους πλαισιώνουμε με καλούς ξένους.

Πως μπορούμε να σταματήσουμε τη διαιτησία; Τόσα χρόνια αλλοιώνουν αποτελέσματα και κλέβουν το ψωμί μας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κλαπεί δεκάδες πρωταθλήματα. Αθυτά τα αστέρια που έχουν στη φανέλα είναι κλεμμένα αστέρια. Κάνουμε ότι μπορούμε και στο τέλος θα επικρατήσουμε. Θα σας πω κάτι από την εμπειρία μου από τα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί που κινούνται στις σκιές, όταν τους φωτίζεις, στο τέλος πεθαίνουν.

Σέβομαι απόλυτα ότι υπάρχει διαχωρισμός ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ως ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ. Επικοινωνιακά, ο Παναθηναϊκός είναι αθωράκιστος. Δεν νομίζετε ότι πρέπει ως ΠΑΕ να αποκτήσουμε ένα μέσο;

Πρέπει να αναπτύξουμε το σάιτ που έχουμε στο ίντερνετ. Αλλά δεν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστές των άλλων εφημερίδων. Εάν κάνουμε μία εφημερίδα, θα ενοχλούμε όλους τους άλλους δημοσιογράφους. Θα κάνουμε web radio και θα αναπτύξουμε την ιστοσελίδα μας. Οι εφημερίδες πεθαίνουν. Το ίντερνετ θα αναπτύξουμε.

Είχαμε ξαναμιλήσει στο ΟΑΚΑ. Εδώ αναφέραμε τους παίκτες ως ονόματα. Είναι λάθος. Όμως πριν το ματς με τη Σταντάρ είχατε πει ότι θα ήμασταν αλλιώς εάν είχαμε μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές που κάναμε φέτος. Αλλά δεν αποφύγαμε μία μεταγραφή επειδή ήταν ακριβή. Αλλά δεν θέλουμε να κλείσουμε την πόρτα στα δικά μας παιδιά. Εάν παίρναμε ένα χαφ, ο Δώνης δεν θα έπαιζε φέτος. Εάν παιρνάγαμε τη Σταντάρ, θα παίρναμε 2,5 εκατομμύρια.

Είμαστε 8 χιλιάδες μέλη, τα διαρκείας, οι οργανωμένοι. Εάν αθροιστούμε όλοι, είμαστε 25 χιλιάδες, πλησιάζουμε τους 40 χιλιάδες μέλη που θέλατε. Μήπως κάτι δεν πάει καλά; Αυτό που έγινε με τον ΠΑΟΚ, τότε αρκετοί έφυγαν από το γήπεδο.

Καρανάσος: Με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία να αρχίσουν οι μετακινήσεις (παρέμβαση Αλαφούζου: Εγώ τότε έκανα λάθος). Πόση ώρα ήταν οι εκδρομείς του ΠΑΟΚ υπό αστυνομική προστασία στις σχολές της Αθήνας. Όταν σε έχουν τόση ώρα και μπαίνεις μέσα και ο τέταρτος ανέβει καπνογόνο, τότε εγώ βάζω τελίτσες.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News