"Στην Ελλάδα είμαστε ανυπόμονοι"

"Στην Ελλάδα είμαστε ανυπόμονοι"

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ένα μεγάλο αποτέλεσμα για να απελευθερωθεί ψυχολογικά και να βρει το δρόμο του, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα της Πέμπτης (23/10, 22:05) με την Αϊντχόφεν.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου:

Για το παιχνίδι: “Είναι το τρίτο παιχνίδι και μετά από δύο ήττες είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε τα ματς κόντρα στην PSV. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια θα είναι ένα καλό τεστ να δούμε το επίπεδο της δικής ομάδας για να ξέρουμε που πρέπει να εστιάσουμε την βελτίωση μας. Αποκτήσαμε και αποκτούμε εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Για το αν είναι ιδιαίτερο ματς λόγω του ολλανδικού παρελθόντος του: “Θα απαντήσω ξερά. Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα”.

Είναι ψυχολογικό θέμα ή απλά ένα ντεφορμάρισμα: “Για εμένα είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι. Σαν παιχνίδι θα έλεγε πως δεν παίζουμε άσχημα. Κινούμαστε πάνω στο πλάνο μας. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε κοντά, είμαστε σε κάποια ματς άτυχοι. Πρέπει να κυνηγάμε την τύχη μας και να έχουμε μεγαλύτερη προσήλωση. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται και εμείς το βιώνουμε αυτό αρκετά το τελευταίο διάστημα”.

Για το αν τον… άλλαξε η παρουσία του στην Ελλάδα: “Η προσέγγιση και η θέση του προπονητή στην Ελλάδα είναι διαφορετική με την Ολλανδία. Αυτό που τόλμησε πέρυσι ο Παναθηναϊκός το συναντάς σπάνια στην Ελλάδα. Για εμένα προσωπικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στην κουλτούρα της χώρας. Είναι τελείως διαφορετικό με την Ολλανδία. Ζούμε σε μία χώρα που είναι πολύ όμορφη αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι. Είναι μειονέκτημα. Δουλεύουμε βάσει πλάνου, κινούμαστε σωστά πάνω σε αυτό και στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Ο κάθε παίκτης και ο κάθε άνθρωπος του κλαμπ”.

Για το αν θα κάνει rotation με νέα παιδιά: “Θα το δείτε αύριο. Γενικά, πάντως, θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες και εμπειρίες στα νέα παιδιά για να γίνονται καλύτεροι”.

Για το πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός: “Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του ματς. Σε κάθε παιχνίδι στόχος είναι η νίκη. Το είπα από την πρώτη μέρα και αυτό δεν αλλάζει”.

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει την δύσκολη σειρά των αγώνων: “Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο και όταν είσαι σε μεγάλο κλαμπ υπάρχει προβληματισμός μετά από μία ήττα. Έχουμε ένα πλάνο και η καλύτερη κρίση γίνεται στο τέλος της σεζόν, βλέποντας την πορεία της ομάδος. Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News