Αργησε αλλά... βρήκε τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός

Αργησε αλλά... βρήκε τερματοφύλακα ο Παναθηναϊκός

Η παρθενική εμφάνιση του Λουκ Στιλ σε ντέρμπι “αιωνίων” άγγιξε το τέλειο. Ταυτόχρονα όμως αποκάλυψε και την ισχυρή προσωπικότητα του Αγγλου κίπερ και έδιωξε τα μαύρα σύννεφα της ανασφάλειας που υπήρχαν στην ομάδα για τη θέση του τερματοφύλακα μετά την πώληση του Στέφανου Καπίνο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Το διάστημα προσαρμογής του Στιλ σε συνδυασμό με την επιλογή στήριξης του Στέφανου Κοτσόλη στο ξεκίνημα της σεζόν, που δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού. Μετά το ντέρμπι στο Φάληρο, ωστόσο, φαίνεται πως το “τριφύλλι” άργησε μεν, αλλά βρήκε βασικό τερματοφύλακα.

Ο Στιλ δεν επηρεάστηκε από τις ιδιαιτερότητες και την εν γένει ατμόσφαιρα (στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά έσκαγαν πίσω του κροτίδες, ενώ μία φωτοβολίδα λίγο έλειψε να τον πετύχει, αλλά κατάφερε να την αποφύγει σκύβοντας), συνθήκες που συνάντησε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Είχε συγκέντρωση, ψυχραιμία και σωστές τοποθετήσεις, δεν ευθύνεται φυσικά στο γκολ του Αυλωνίτη, αντέδρασε σωστά στη διπλή φάση του 14ου λεπτού και κράτησε “ζωντανό” το “τριφύλλι” με την απόκρουσή του στο πέναλτι του Μήτρογλου. Με αφορμή μάλιστα αυτήν τη φάση μάθαμε ότι είχε δείξει πολλάκις στην Αγγλία τις ικανότητές του στα πέναλτι, χαρίζοντας στην Μπάρνσλεϊ πολύτιμους βαθμούς και προκρίσεις, πραγματοποιώντας αποκρούσεις από την άσπρη βούλα.

Πιο σημαντικό όλων, εντούτοις, είναι η εμπιστοσύνη που κέρδισε ο Στιλ στα “πράσινα” αποδυτήρια: άπαντες οι συμπαίκτες του αναγνωρίζουν πια (διότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ακούγονταν και τόσο κολακευτικά σχόλια για τον Αγγλο στο Κορωπί…) την ποιότητα και την προσωπικότητά του, ενώ και στις τάξεις του κόσμου της ομάδας λογίζεται πλέον ως πολύτιμο μέλος του “τριφυλλιού”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Goal

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News