Γιατί είναι ΜΑΓΚΑΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Γιατί είναι ΜΑΓΚΑΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Εντάξει, ο Παναθηναϊκός έχασε από την Αϊντχόφεν παρότι προηγήθηκε δύο φορές. Αν δεν ήταν άτυχος και απρόσεκτος θα μπορούσε και είχε κερδίσει. Η ομάδα “πολέμησε” από το 1′ ως το 90′ απέναντι σε ένα ποιοτικό σύνολο και εν τέλει ηττήθηκε. ΟΚ. Όλοι οι Παναθηναϊκοί στεναχωρηθήκαμε από το αποτέλεσμα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Φτιαχτήκαμε”, όμως, από το πάθος της ομάδας και ειδικά του Ζέκα. Αυτή η ψυχάρα από την Πορτογαλία δεν είναι τυχαία αρχηγός του Παναθηναϊκού. Εκείνοι που τον επέλεξαν για τον συγκεκριμένο ρόλο κάτι είχαν δει και είναι βέβαιο πως αυτό δεν ήταν το ταλέντο του.

Σίγουρα, δεν είναι ο πιο ποιοτικός ξένος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος. Αλίμονο. Πολλοί ποιοτικότεροι και καλύτεροι την έχουν φορέσει. Δεκάδες, εκατοντάδες… Ελάχιστοι, όμως, την έχουν τιμήσει όσο αυτός. Η κίνησή του να παίξει για κανά τέταρτο τραυματίας απέναντι στην Αϊντχόφεν συγκλόνισε. Συνέχισε να παλεύει κουτσαίνοντας για να μην αφήσει την ομάδα με δέκα παίκτες.

Η στιγμή που ο Γιάννης Αναστασίου τον κάλεσε να βγει από τον αγωνιστικό, αφού μετά βίας περπατούσε, καθώς και η άρνηση του Πορτογάλου δεν πρόκειται να ξεχαστεί από κανέναν. Σαν την υπερπροσπάθεια του Καραγκούνη στη Βαρκελώνη, όπου έπαιζε με ρήξη χιαστών. Σαν την αυτοθυσία του Φύσσα σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που αγωνιζόταν με δεμένο το κεφάλι και τις γάζες γεμάτες αίματα. Ο Ζέκα απέκτησε δικαιωματικά μια υψηλή θέση στην καρδιά του κάθε Παναθηναϊκού! Την αξίζει.

Γιατί τα δίνει όλα στο γήπεδο. Γιατί τσαμπουκαλεύεται σε όποιον τολμά να πειράξει συμπαίκτη του. Γιατί έχει μαχητική ψυχή. Γιατί είναι ΜΑΓΚΑΣ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Leoforos.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News