Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ΟΣΦΠ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ΟΣΦΠ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού αλλά και των συνδέσμων φιλάθλων της ομάδας για τη ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού που διεξήχθη στις 26 Οκτωβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης», ζητεί να διερευνηθούν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθάνασιος Ακριτίδης.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Η παραγγελία του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού θα συσχετιστεί με την ανοιχτή έρευνα για την υπόθεση που έχει ξεκινήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο Αθ. Ακριτίδης λέει ότι κάποιοι φίλαθλοι στον επίμαχο ποδοσφαιρικό αγώνα έριξαν μεγάλες ποσότητες καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία τόσο των ποδοσφαιριστών όσο και των φιλάθλων και αντιπαραβάλλει την εικόνα με τον αγώνα Ολυμπιακός – Γιουβέντους που έγινε στο ίδιο γήπεδο και δεν παρουσιάστηκε παρόμοιο φαινόμενο.

Αναφέρει δε ότι από την αντιπαραβολή της εικόνας των δύο αυτών ποδοσφαιρικών συναντήσεων, συνάγεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα που είχαν ληφθεί κατά τον αγώνα Ολυμπιακού – Γιουβέντους, προσθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Επιπλέον ζητείται να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι τυχόν ευθύνες της διοίκησης του Ολυμπιακού για πιθανή συνδρομή «των όρων της άμεσης συνέργειας με παράλειψη στην ρίψη καπνογόνων, βεγγαλικών και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο».

Παράλληλα, όμως, συνεχίζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του, πρέπει να κινηθεί έρευνα και προς την κατεύθυνση της ύπαρξης ευθυνών από τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή: Τα Νέα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News