Όταν ο Εξάστερος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του

Όταν ο Εξάστερος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του

Καλησπέρα σας, λέγομαι Δημήτρης και αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση στο newspao.gr, δεν ξέρω αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι λόγω των απόψεων αλλά ένα είναι σίγουρο θα βρισκόμαστε αρκετά συχνά να τα λέμε,και σήμερα θα ξεκινήσω με ένα άρθρο για τον Εξάστερο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Λοιπόν έχουμε και λέμε, ο μπασκετικός Παναθηναϊκός μας φέτος έχει παρουσιαστεί διαφορετικά από ότι τον περίμεναν πολλοί φίλοι της ομάδας. Έχει παρουσιαστεί πιο δυνατός και πιο αποφασισμένος να παλέψει σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο για τη πρώτη φάση των ομίλων της Euroleague για τη πρόκριση του στο Top16 που για φέτος έχει καθοριστεί σαν στόχος για την Ευρώπη.

 Από τη προετοιμασία έχω να θυμάμαι μόνο την γκρίνια μερικών για το πως αυτή η ομάδα θα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις που έχει το κλαμπ. Ωστόσο προς έκπληξη αυτών η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά, με τον Παναθηναϊκό μας να αποκλείει τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του κυπέλλου,κάτι που περίμεναν ελάχιστοι ως και κανένας.

 Πάμε να δούμε τώρα,το παιχνίδι του Εξάστερου. Ο Παναθηναϊκός μας βασίζεται πολύ στο ριμπάουντ, στη ταχύτητα αλλά και στις δυνατότητες που έχει κάθε παίκτης ξεχωριστά. Όλα αυτά που προαναφέραμε συνδέονται μεταξύ τους και θα σας εξηγήσουμε αμέσως τον λόγο. Ο Παναθηναϊκός μετά από κάθε αμυντικό ριμπάουντ κοιτάει να ανοίξει το γήπεδο και να τρέξει στον αιφνιδιασμό πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα, κάτι που το έχει καταφέρει πολύ καλά μέχρι στιγμής.

 Ο γρήγορος ρυθμός και οι πολλοί αιφνιδιασμοί εκτός από φυσική κατάσταση απαιτούν και ατομικές ικανότητες του κάθε παίκτη ξεχωριστά, είτε για να τελειώσει εύκολα έναν αιφνιδιασμό με μπάσιμο-κάρφωμα(βλέπε Παππά, Σλότερ, Γιάνκοβιτς)είτε να τον τελειώσει με ένα τρίποντο(βλέπε Φώτση και Μπλουμς) είτε να δώσει μία εκπληκτική πάσα(βλέπε Μήτσο).

 Εκτός από αυτά ο Παναθηναϊκός φέτος μπορεί να αντιμετωπίσει και το set παιχνίδι είτε πασάροντας στο low post εκεί που ποστάρει ο Μπατίστα,είτε με πικ εν ρολ και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το set παιχνίδι μπορεί να το αντιμετωπίσει λόγο της εμπειρίας του αρχηγού του σε τέτοιες καταστάσεις αλλά και λόγο των προσωπικών ικανοτήτων του καθενός παίζοντας ένας με ένα. 

Επιπλέον ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό έχει να κάνει με τον πλουραλισμό στην επίθεση μέχρι στιγμής, καθώς συνήθως σκοράρουν όλοι όσοι παίζουν αλλά και επειδή μπορεί να βρίσκει λύσεις έστω και αν ένας δύο παίκτες του είναι εκτός κλίματος αγώνα.

 Συνοψίζοντας, ο φετινός Παναθηναϊκός θα αποδώσει όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ κάτι που κάνει και αρέσει στον κόσμο πολύ. Θα έχουμε πολύ καλές στιγμές όπως αυτές με την Φενέρ και την Αρμάνι, όμως επειδή είναι καινούργια ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει ακόμα πιο πολύ, έτσι ίσως δούμε και μερικά αποτελέσματα που δεν μας αρέσουν.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News