Στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου

Στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου

Η περίπτωση του νέου τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» βγήκε ξανά στο προσκήνιο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες. Οταν ο κ. Αλαφούζος είχε αποφασίσει πως πλέον ήταν επιβεβλημένος ο «χωρισμός» με τον Νίκο Νταμπίζα.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ακολούθησε ένας κύκλος επαφών, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να εξηγεί στον Βόκολο την κατάσταση και να του καταθέτει προ δεκαημέρου πρόταση για διετές συμβόλαιο, την οποία κι αποδέχθηκε. Σημαντικό ρόλο έπαιξε βεβαίως και η παρουσία του Τάκη Φύσσα, με τον οποίον ο 44χρονος πρώην άσος των «πρασίνων» έχει μακροχρόνια φιλία και είχαν αποδείξει και στην εθνική -όπου συνεργάστηκαν καταπληκτικά απ’ το 2010- πως μιλούν την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα.

Ενα βασικό ερώτημα που υπάρχει από χθες είναι το «γιατί ο Βόκολος και όχι κάποιος άλλος, πιο “δοκιμασμένος” τεχνικός διευθυντής;». Τα κριτήρια που υπήρχαν στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου ήταν συγκεκριμένα:

1. Είναι «παιδί» του Παναθηναϊκού, καθώς τίμησε για 5 χρόνια το «τριφύλλι» και γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες του συλλόγου, το πού έρχεται και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

2. Ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του ουδέποτε έκοψε τους δεσμούς του με τον Παναθηναϊκό, καθώς εργάστηκε κι ως μέλος της ακαδημίας του, αλλά είχε πάντα εξαιρετικές επαφές με τα στελέχη της ομάδας στο κομμάτι του τσεκαρίσματος των Ελλήνων διεθνών απ’ την πρώτη ομάδα έως τους παίδες.

3. Είναι νέος, φιλόδοξος και «φρέσκο» ποδοσφαιρικό μυαλό κι έδειξε στη θητεία του στις εθνικές ομάδες πως είναι πολύ οργανωτικός. Γενικά η φιλοσοφία του είναι πολύ κοντά σ’ αυτό που έχει ξεκινήσει να χτίζει ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι του 2013.

4. Η γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι διασυνδέσεις του. Ισως ένα απ’ τα βασικότερα κριτήρια. Στη θητεία του στις εθνικές ομάδες ο Βόκολος ήταν υπεύθυνος των υποδομών των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων και είχε δημιουργήσει σταδιακά ένα τεράστιο δίκτυο ανίχνευσης και τσεκαρίσματος όλων των ταλέντων της χώρας, σε όλες τις ηλικίες. Η συγκεκριμένη «βάση δεδομένων» είναι πλέον στη διάθεση του Παναθηναϊκού, με τη διοίκηση των «πρασίνων» να ρίχνει -μέσω και του νέου τεχνικού διευθυντή της ομάδας- ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές του συλλόγου και στο «σκούπισμα» των εγχώριων ταλέντων μέσα στα επόμενα χρόνια.

Goal


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News