"Killer και παράδειγμα ο Ιβάνοβιτς"

"Killer και παράδειγμα ο Ιβάνοβιτς"

Ο πρώην προπονητής του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Τζιρόνα, Άλφρεντ Χούλμπε, περιγράφει στο Euroleague Greece τον killer Ιβάνοβιτς και κάνει λόγο για ”τον παίκτη που… υπέφερε περισσότερο από τους άλλους στις προπονήσεις!”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε την ”ευλογία” του προφέσορα Άτσα Νικολιτς ως αρχηγός της Γιουγκολάστικα στο Μόναχο, κατέκτησε back2back τίτλους (1989, 1990) κι εν συνεχεία μετακόμισε στην Ισπανία, για λογαριασμό της Τζιρόνα.

Τη σεζόν 1990-91, λοιπόν, ο κόουτς του Παναθηναϊκού φόρεσε τη φανέλα των Καταλανών υπό τις οδηγίες του Άλφρεντ Χούλμπε κι έχοντας συμπαίκτες τους Κουίμ Κόστα, Τζορτζ Τζόνσον και Τζόσεπ Μαρία Μαργκάλ. Η σεζόν ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος είχε 27 πόντους μ.ό. και ήταν δεύτερος σκόρερ της ισπανικής λίγκας, πίσω μόνο από τον Γουόλτερ Μπέρι!

Συμπαίκτης του Μίντλετον

Μάλιστα σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Μανρέσα σκόραρε 43 πόντους με 20/25 δίποντα (!) όμως ένα πρόβλημα στην κήλη τον άφησε εκτός δράσης ως το τέλος της χρονιάς, δίνοντας τη θέση του στον Ρίτσαρντ Ρέλφορντ. Την επόμενη χρονιά, οι μ.ό. του έπεσαν όμως ο ρόλος του στο παιχνίδι της Τζιρόνα ήταν εξίσου σημαντικός με 21 πόντους ανά αγώνα. Η ομάδα παρέμεινε σχεδόν ίδια, με την προσθήκη του 25χρονου -τότε- Ντάριλ Μίντλετον!

”Θυμάμαι ότι ο Ντούσκο ήταν πολύ απαιτητικός με τον εαυτό του. Μας επέτρεψε να γίνουμε πρωταγωνιστές, έχοντας πολύ μικρό μπάτζετ” εξηγεί στο Euroleague Greece ο πρώην κόουτς του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Τζιρόνα, Άλφρεντ Χούλμπε. ”Ήλθε στην Τζιρόνα προς το τέλος της καριέρας του. Ήταν εργατικός και πολύ μεθοδικός στις προπονήσεις, δίνοντας βάρος στο σουτ του. Βοήθησε την Τζιρόνα να καθιερωθεί στην Ισπανία. Ήταν πολύ όμορφα χρόνια και είχαμε μια πολύ καλή σχέση”.

"Killer και παράδειγμα ο Ιβάνοβιτς"

Με τη φανέλα της Τζιρόνα, κόντρα στη Βαγιαδολίδ τη σεζόν 1990-91. Σε εκείνο το παιχνίδι στο Forum, είχε σκοράρει 37 πόντους!

Στις αρχές της σεζόν 1992-93 ο Ιβάνοβιτς δεν μπόρεσε να βρει ομάδα. Έτσι υπέγραψε συμβόλαιο ενός μήνα στη Λιμόζ, ώστε να καλύψει το κενό του τραυματία Γιούρι Ζντοβτς κι εν συνεχεία επέστρεψε στην Τζιρόνα.

”Ο Ντούσκο ήταν ιδιαίτερα εσωστρεφής ως χαρακτήρας και, συγχρόνως, ένας άνθρωπος που έκανε τα πάντα για την οικογένειά του. Πραγματικά, ένας σπουδαίος σκόρερ από μέση απόσταση. Ένας killer! Ήμουν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γίνει προπονητής, αφού έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις τακτικές και τα συστήματα. Ουδείς, όμως μπορούσε να φανταστεί ότι θα έκανε αυτή τη σπουδαία καριέρα” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άλφρεντ Χούλμπε.

Η ενασχόληση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς με την προπονητική πήρε μια μικρή παράταση, αφού την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Ελβετία με την Φρίμπουργκ. Στα 36 του χρόνια, είχε 30 πόντους μ.ό., πριν αναλάβει χρέη βοηθού προπονητή στην Τζιρόνα, στο πλευρό του πρώην συμπαίκτη του, Κουίμ Κόστα! ”Ήταν ο παίκτης που… υπέφερε περισσότερο από τους άλλους στην προπόνηση. Ήταν αυτός που προπονούνταν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο! Δεν έχω δει άλλον παίκτη να δίνει τόσο βάρος στη φυσική κατάσταση! Ο Ιβάνοβιτς ήταν παράδειγμα για τους υπόλοιπους”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News