"Καλύτερα στον ΠΑΟ , παρά στην Μπάρτσα ο Ιβάνοβιτς"

"Καλύτερα στον ΠΑΟ , παρά στην Μπάρτσα ο Ιβάνοβιτς"

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπεροκάλ σύγκρινε τον… Ντούσκο της Μπαρτσελόνα με τον Ιβάνοβιτς του Παναθηναϊκού, μίλησε για το γεύμα με τον ”ηγέτη Διαμαντίδη”, τη ”σκιά” του Ομπράντοβιτς και το δημοψήφισμα στην Καταλωνία.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά η συνέντευξη του ασίσταντ κόουτς των ”πράσινων” στο καταλανικό ραδιόφωνο RAC1:

Αρχικά ο Τζουζέπ Μαρία Μπεροκάλ μίλησε για την επιστροφή στην Καταλωνία. ”Η Βαρκελώνη είναι μια μεγάλη πόλη. Η κατάσταση εκεί είναι διαφορετική σε σχέση με τη Μαδρίτη. Τώρα όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, πρόκειται για έναν μεγάλο οργανισμό. Είναι ένα οικείο κλαμπ για μένα και τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς”.

Εν συνεχεία, κλήθηκε να σχολιάσει τη μέχρι στιγμής εμπειρία του στη χώρα μας και τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. ”Η Αθήνα είναι μια νέα πόλη για εμάς. Μια πραγματικά υπέροχη πόλη. Στην Ελλάδα, όλα τα παιχνίδια είναι ζωής ή θανάτου! Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Έχει τη συνήθεια να παραθέτει δείπνο στο τεχνικό τιμ. Ήμουν τυχερός που προσκλήθηκα (γέλια)! Είναι ένας σταρ στο παρκέ όμως πρόκειται για ένα πολύ φιλικό άτομο μακριά από τα γήπεδα. Πάντα ρωτάει τους προπονητές του και νευριάζει όταν χάνει, μολονότι έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του. Λατρεύει το μπάσκετ ενώ κινείται στην Αθήνα με μικρό αυτοκίνητο ώστε να μην τον αναγνωρίζουν”.

Κατά πόσο έχει αλλάξει ο Ιβάνοβιτς ως προπονητής, σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στους Καταλανούς την περίοδο 2005-’08; ”Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την προηγούμενη θητεία του στην Μπαρτσελόνα. Έχει εξελιχθεί ως προπονητής, είναι πιο ώριμος και καλύτερος κόουτς. Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε στον πάγκο του τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο, βλέπεις ότι στις πέντε από τις έξι φωτογραφίες των ευρωπαϊκών, ο Ζέλικο βρίσκεται στις πέντε από αυτές. Πάντως δεν νομίζω ότι αισθανόμαστε την πίεση της σύγκρισης με τον κόουτς Ομπράντοβιτς”.

Ο Μπεροκάλ υπενθυμίζει πως είναι ένας από τους τέσσερις ανθρώπους της Μπαρτσελόνα που έχουν συμμετοχή στις δυο κατακτήσεις Euroleague. ”Οι άλλοι είναι ο Ναβάρο, ο φυσιοθεραπευτής Τόνι Μποβ και ο υπεύθυνος για τη φυσική κατάσταση των παικτών, Έντου Τόρεντ. Πλέον η Μπαρτσελόνα είναι μια πολύ επικίνδυνη και δύσκολη ομάδα όμως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!”.

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπεροκάλ ρωτήθηκε για την πολιτική κατάσταση στην Ισπανία και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας (σ.σ. ο ίδιος έχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη). Τι είπε; ”Η σύζυγός μου ήταν πολύ θυμωμένη αφού δεν είχε τη δυνατότητα να ψηφίσει. Εξάλλου, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε ψηφίσει για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου. Δεν ξέρω αν τελικά προχωρήσει η διαδικασία της ανεξαρτησίας. Ο Ντούσκο μας λέει να παλεύουμε για τα πράγματα που μας αφορούν”.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News